Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
6 λάθη που δεν πρέπει να κάνεις στα social media αν είσαι επαγγελματίας

6 λάθη που δεν πρέπει να κάνεις στα social media αν είσαι επαγγελματίας

Online συμπεριφορές που πρέπει να αποφεύγεις αν θες να δείξεις πόσο σωστή επαγγελματίας είσαι.

Παπαναστασίου Φρόσω

Online συμπεριφορές που πρέπει να αποφεύγεις αν θες να δείξεις πόσο σωστή επαγγελματίας είσαι.

1. Να παραπονιέσαι για τη δουλειά
Ειδικά αν είσαι φίλη με τους συναδέλφους ή το αφεντικό σου, σχόλια τύπου «ποιος πάει αύριο στη δουλειά» ή «δεν περνάει η ώρα στο γραφείο» κάνουν ΠΟΛΥ κακό στο branding του εαυτού σου, σε όποιο τομέα και αν εργάζεσαι. Και μην ξεχνάς, ακόμα και ένας υποψήφιος εργοδότης μπορεί να σχηματίσει λανθασμένη άποψη για εσένα αν δει ακόμα και το παραμικρό παράπονο για την προηγούμενη δουλειά σου σε οποιαδήποτε μορφή. Ναι, ακόμα και τα αθώα «Shit tomorrow is Monday» στο Instagram κάνουν κακή εντύπωση.

2. Μοιράζεσαι υπερβολικά πολλές πληροφορίες
Μάθε να ξεχωρίζεις τα όρια ανάμεσα στη ψηφιακή και την πραγματική ζωή σου. Τα προσωπικά σου προβλήματα με τη σχέση, τις φίλες και την οικογένεια καλύτερα να τα μοιράζεσαι στο chat με τα κοντινά σου πρόσωπα και όχι σε μορφή status με τους 500 οnline φίλους σου. Κανείς δεν θέλει να μάθει γιατί και πώς χώρισες με τον Κώστα ούτε για το πόσο σε εκνεύρισε η συμπεριφορά της κολλητής σου το προηγούμενο βράδυ. Πόσο μάλιστα ο εργοδότης σου.

3. Ποστάρεις τις φωτογραφίες από το ξέφρενο πάρτι του Σαββάτου
Είπαμε, είναι ΟΚ να ποστάρεις μία fun και καλαίσθητη φωτογραφία από χτες στο ποτό με τις φίλες σου, αλλά αν ξαφνικά οι φωτογραφίες σου στο Facebook ξεκινήσουν να μοιάζουν σαν τα backstage του Hangover, τότε ναι, υπάρχει πρόβλημα. Το τελευταίο πράγμα που θέλεις να νομίζουν για σένα οι εργοδότες σου (νυν και υποψήφιοι) είναι ότι είσαι party animal.

4. Να συμμετέχεις σε αμφιλεγόμενες συζητήσεις
Δεν υπάρχει πρόβλημα με το να λες τη γνώμη σου, αλλά θα ήταν καλύτερα να μείνεις ουδέτερη ή να χειριστείς με μεγαλύτερη προσοχή αμφιλεγόμενα θέματα όπως είναι η πολιτική, η θρησκεία, κλπ. Αν υπάρχει περίπτωση η γνώμη σου να προσβάλει τους υπόλοιπους που έχουν την αντίθετη άποψη, καλύτερα να μην τη δημοσιεύσεις σε όλο το internet. Και σίγουρα δεν θες να πέσει το μάτι του υποψήφιου εργοδότη σου σε οτιδήποτε το αμφιλεγόμενο όταν θα σε κάνει search στο Google.

5. Να επιτίθεσαι στα status των φίλων σου
ΟΚ, μπορεί να σε εκνεύρισε αυτό που πόσταρε εκείνος ο γνωστός σου στο Facebook αλλά μην ξεχνάς ότι με αυτόν το γνωστό μπορεί να έχετε κοινούς φίλους που θα δουν τα σχόλιά σου και μπορεί να πιστέψουν για σένα πράγματα που δεν θες. Κράτα τα συναισθήματά σου υπό έλεγχο –και σκέψου το και δεύτερη φορά πριν σχολιάσεις κάτι με ειρωνικό ή επιθετικό τόνο.

6. Προσπαθείς απεγνωσμένα να βρεις δουλειά
Το Linkedin και το Twitter είναι πολύ δυνατά εργαλεία αν θες δικτυωθείς με άλλους επαγγελματίες στον τομέα που δραστηριοποιείσαι, αλλά να ξέρεις ότι υπάρχει τεράστια διαφορά ανάμεσα στην υγιή δικτύωση και το spamming. Το να στέλνεις συνέχεια μηνύματα ή να τους ρωτάς κάθε εβδομάδα αν μπορούν να σε δουν για συνέντευξη μέσα από τα social media δεν θα σε βοηθήσει να προσληφθείς στη δουλειά των ονείρων σου –απλά θα φανεί αντιεπαγγελματικό. Χρησιμοποίησε τα social media για να ζητήσεις συμβουλές ή να ξεκινήσεις μία ενδιαφέρουσα συζήτηση όχι για να παρακαλέσεις για δουλειά.

woman.in.gr

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024