Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Secret Surgery: η μυστική επέμβαση που σβήνει 10 χρόνια

Secret Surgery: η μυστική επέμβαση που σβήνει 10 χρόνια

Το πρώτο πράγμα που γερνάει και αλλοιώνει το πρόσωπο είναι η μύτη. Με μία απλή ρινοπλαστική ο χρόνος γυρίζει πίσω.

Ευφραιμίδη Μαρίλη

Ενώ μέχρι τώρα πιστεύαμε ότι εκείνο που αλλάζει καθώς μεγαλώνουμε είναι το δέρμα και στρέφαμε τις προσπάθειές μας ενάντια στη χαλάρωση, τις ρυτίδες, τις κηλίδες, τις ευρυαγγείες, τώρα μαθαίνουμε πως το πιο σημαντικό που αλλάζει στο πέρασμα του χρόνου είναι η ανατομία του προσώπου. Καθώς είναι το πιο κεντρικό, το πιο περίοπτο χαρακτηριστικό, ακόμη και η παραμικρή της λεπτομέρεια μπορεί να επηρεάσει τη συνολική φυσιογνωμία.
Ελαττώματα όπως η καμπούρα και το πεσμένο ακρορίνιο επιδεινώνονται στο πέρασμα του χρόνου και προσθέτουν μέχρι και 10 χρόνια στην εμφάνιση. Αυτός είναι ο λόγος που η ρινοπλαστική είναι πλέον το καινούργιο μυστικό των πλαστικών χειρουργών για να κόβουν χρόνια. Ενώ μέχρι τώρα ήταν μία επέμβαση που χρησιμοποιούνταν μόνο για να διορθώνει το προφίλ στις νεαρότερες ηλικίες, τώρα πια είναι η πιο έξυπνη λύση στο πρόβλημα: τι μπορώ να κάνω για να ανανεώσω το πρόσωπό μου;
Ρινοπλασική αντί για λίφτινγκ
Η Sharon Stone, η Kate Hudson, η Γκουίνεθ Πάλτροου, η Τζένιφερ Άνιστον, η Σάλμα Χάγιεκ και η Κάμερον Ντίαζ επέλεξαν αυτόν τον τρόπο για να φρεσκαριστούν. Η μύτη τους έγινε πιο λεπτή, η καμπούρα ίσιωσε, το ακρορίνιο σηκώθηκε. Με μία μαγική κίνηση έσβησαν όλα τα σημάδια του χρόνου από τη μύτη τους και ανανέωσαν συνολικά το πρόσωπο. Η επέμβαση δεν είχε διορθωτικές προθέσεις ούτε τις άφησε με μία μύτη-φασόν όπως συνέβαινε με τις σταρ στο παρελθόν.
«Το πρόβλημα με τις τεχνικές που χρησιμοποιούσαμε παλιότερα ήταν ότι απομάκρυναν μεγάλο μέρος του χόνδρου με αποτέλεσμα όλες οι μύτες να γίνονται ίδιες: μικρές και λεπτές» λέει ο αμερικανός πλαστικός χειρουργός Μπάχμαν Γκούιρον, ένας από τους κορυφαίους ειδικούς στη ρινοπλαστική σύμφωνα με Plastic Surgery Forum. «Πέρα από το γεγονός ότι το αποτέλεσμα δεν είχε καθόλου προσωπικότητα, ο τρόπος που γινόντουσαν αυτές οι επεμβάσεις τονίζει τον τρόπο με τον οποίο γερνούν οι μύτες. Χωρίς επαρκή υποστήριξη από το χόνδρο, το δέρμα χαλαρώνει και βαραίνει πιο γρήγορα».
Πρόβλημα: ακρορίνιο. Εκείνο που προσπαθούν πλέον να πετύχουν οι πλαστικοί χειρουργοί, δεν είναι να σχεδιάσουν μία τέλεια μύτη, ίδια για όλες τις γυναίκες. Στόχος τους είναι να σβήσουν τα σημάδια της γήρανσης. «Ενώ στο πέρασμα του χρόνου η μύτη δεν γίνεται ούτε μεγαλύτερη ούτε πλατύτερη, συχνά το ακρορίνιο πέφτει και δίνει μία εντύπωση καμπούρας στη μύτη» λέει ο Τζέφρι Κις, πλαστικός χειρουργός από το Λος Άντζελες, ειδικός στη μύτη. «Ένα πεσμένο ακρορίνιο μπορεί να δώσει συνολική αίσθηση πτώσης στο πρόσωπο. Όταν σηκωθεί προς τα πάνω δημιουργεί μία πολύ πιο φιλική εικόνα».


Πως διορθώνεται: Το ακρορίνιο διορθώνεται επεμβατικά. Ωστόσο χρειάζεται προσοχή: το ύψος του πρέπει πάντα να βρίσκεται σε ισορροπία με την ηλικία αφού μία πενηντάχρονη με το ανυψωμένο ακρορίνιο της Νάταλι Πόρτμαν θα έδειχνε σίγουρα γελοία. «Στους μεγαλύτερους ασθενείς η άκρη δεν πρέπει να είναι πολύ ψηλά» μας λέει ο πλαστικός χειρουργός Κωνσταντίνος Φλώρος. «Η ανόρθωση γίνεται με τη βοήθεια ενός μοσχεύματος χόνδρου που παίρνουμε από άλλο σημείο του σώματος (συχνά πίσω από το αφτί) και μπορεί να υποστηριχθεί με ενέσιμα υλικά». Πρόκειται για μία επέμβαση- εξπρές που διεξάγεται με τοπική αναισθησία. Όταν ολοκληρωθεί, ο γιατρός τοποθετεί ένα αυτοκόλλητο για να σταθεροποιήσει τη μύτη και η ασθενής επιστρέφει στις υποχρεώσεις της. Δεν εφαρμόζονται γάζες, επίδεσμοι ή ράμματα.
Τιμή: από 1000 ευρώ.
Πρόβλημα: καμπούρα. Στα νεανικά μας χρόνια η καμπούρα στη μύτη είναι απλώς ενοχλητική, ίσως και κάτι με το οποίο μάθαμε να ζούμε. Καθώς όμως μεγαλώνουμε και η μύτη χάνει το σφιχτό περίγραμμά της μαζί με το υπόλοιπο πρόσωπο, η καμπούρα γίνεται πιο εμφανής. Συγχρόνως, το λίπος που υποστήριζε το δέρμα υποχωρεί και τα ελαττώματα γίνονται πιο εμφανή. Ακόμα και μύτες που στο παρελθόν ήταν καλλίγραμμες, όπως της Σάρον Στόουν, μετά τα 40 χρειάζονται ένα χειρουργικό ρετούς. Όπως της Σάρον Στόουν.


Πως διορθώνεται: Η πιο γρήγορη επέμβαση για να σμιλευτεί η καμπούρα είναι η «κλειστή» ρινοπλαστική, μία τεχνική χωρίς σημάδια όπου οι τομές ανοίγονται στο εσωτερικό της μύτης. «Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να της δώσουμε την επιθυμητή γραμμή και να αποκαταστήσουμε τις ατέλειες με μία ελάχιστα τραυματική διαδικασία» μας λέει ο κ. Φλώρος. «Εκτός από την αισθητική βελτίωση που επιτυγχάνουμε, απελευθερώνουμε και τη λειτουργία του οργάνου, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να αναπνέουν καλύτερα και να αποκτούν μεγαλύτερη αντοχή και περισσότερη ενέργεια». Η επέμβαση γίνεται στο νοσοκομείο με σύντομη ελαφριά αναισθησία και η ασθενής επιστρέφει στο σπίτι της μετά από λίγη ώρα. Καθώς δεν υποφέρει από εκχυμώσεις, δεν χρειάζεται να φοράει ταμπόν ή νάρθηκα. Την επόμενη μέρα επιστρέφει στις υποχρεώσεις της. Η μύτη παίρνει το τελικό της σχήμα μετά από δεκαπέντε μέρες.
Τιμή: από 2000 ευρώ.
Πρόβλημα: βαθουλώματα. Εξαιτίας των εκφράσεων οι μυς σε ορισμένα σημεία του προσώπου ατονούν και το στρώμα του υποδόριου λίπους φθείρεται. Γι’ αυτό μερικά πρόσωπα υποφέρουν από βαθουλώματα στα πτερύγια τις μύτης. Με τα ενέσιμα υλικά οι γιατροί διορθώνουν τις κοιλότητες και γίνουν μία όμορφη ίσια γραμμή στη μύτη.
Πως διορθώνεται: Σήμερα, η «ενέσιμη ρινοπλαστική» γίνεται μεαπορροφήσιμα υλικά, όπως το υαλουρονικό οξύ. Η έγχυση πραγματοποιείται στο ιατρείο. «Οι ενέσεις γίνονται σε σημεία- κλειδιά ώστε να επιτύχουμε την επιθυμητή διόρθωση» εξηγεί ο κ. Φλώρος. «Για εικοσιτέσσερις ώρες μετά την εφαρμογή χρειάζεται προσοχή στην στάση του σώματος: δεν κοιμόμαστε μπρούμυτα και δεν κάνουμε γυμναστική. Τις πρώτες μέρες η μύτη ίσως είναι λίγο πρησμένη, όμως σε μία εβδομάδα παίρνει την τελική της μορφή. Τότε ενδέχεται να επαναλάβουμε τη διαδικασία για να τελειοποιήσουμε το αποτέλεσμα».
Τιμή: από 500 ευρώ.

woman.in.gr

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024