Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κρέμες για εφέ ανόρθωσης στη στιγμή

Κρέμες για εφέ ανόρθωσης στη στιγμή

Οι καινούργιες φόρμουλες υπόσχονται instant lift χωρίς νυστέρι.

Σκαλκώτου Ελένη

Σε πόσο χρόνο θα δω αποτελέσματα;» είναι η πιο συχνή ερώτηση που ακούν οι πωλήτριες στα σταντ των καλλυντικών. Η αλήθεια είναι πως όταν επενδύει κανείς σεβαστά χρηματικά ποσά και ελπίδες σε ένα βαζάκι έχει απαιτήσεις. Η ακόμα μεγαλύτερη αλήθεια είναι ότι καμία κρέμα δεν μπορεί να φέρει άμεσες αλλαγές αφού ο κύκλος ανανέωσης της κερατίνης στιβάδας διαρκεί τουλάχιστον 28 μέρες και επιμηκύνεται όσο μεγαλώνουμε.
Μπορεί όμως να βοηθήσει, να ρυθμίσει, να ανανεώσει, να διεγείρει τις φυσιολογικές λειτουργίες και να μας ομορφύνει σε χρόνο πολύ μικρότερο απ’ ό,τι στο παρελθόν. Είναι τα νέα επιτεύγματα των εργαστηρίων της κοσμητολογίας.
Kάτω από την εικόνα μιας χαλαρωμένης επιδερμίδας κρύβεται ένα δέρμα που υπολειτουργεί. Στο πλαίσιο της διαδικασίας γήρανσης το κολλαγόνο, η δομική πρωτεΐνη στήριξης που διασφαλίζει την καλή συνοχή μεταξύ επιδερμίδας και κυρίου δέρματος, αρχίζει να μειώνεται. Δεδομένου ότι μετά τα 25 το κολλαγόνο μειώνεται κατά 1,5% κάθε χρόνο, αυτή είναι η βασική αιτία για την εμφάνιση τόσο των ρυτίδων όσο και της χαλάρωσης. Συγχρόνως οι ίνες του χάνουν την ελαστικότητά τους, γίνονται ακατάστατες και μπλέκονται μεταξύ τους.
Η ενίσχυσή του είναι ιδιαίτερα σημαντική έτσι ώστε να διατηρούμε τη συνοχή των κυττάρων, τον υψηλό βαθμό ελαστικότητας και την εικόνα του προσώπου σφριγηλή. Με στόχο την αποκατάσταση της χαλάρωσης οι τελευταίες εξελίξεις στην κοσμητολογία αποκαθιστούν την απώλεια όγκου, ανορθώνουν το οβάλ του προσώπου και επανασμιλεύουν τα χαρακτηριστικά επαναφέροντας την εικόνα της νεανικής όψης. Πολλές μάλιστα από τις προηγμένες φόρμουλες έχουν ταχεία επίδραση στις ίνες κολλαγόνου και ελαστίνης ώστε να δίνουν το αποτέλεσμα ενός άμεσου λίφτινγκ.
Κρέμες σαν fillers
Με ειδικές συνθέσεις που εστιάζουν στις περιοχές οι οποίες είναι ευάλωτες στη χαλάρωση και με στόχο τη στιγμιαία εξάλειψη των ρυτίδων, τα ειδικά fillers χαρίζουν στο πρόσωπο μίνι ανόρθωση. Πρόκειται για συμπυκνωμένες συνθέσεις που ενισχύουν τη φυσική ικανότητα του δέρματος να παράγει κολλαγόνο και οι οποίες συχνά περιέχουν ανακλαστές φωτός για να σβήνουν τις σκιές που δημιουργούν οι ρυτίδες και σφαιρίδια υαλουρονικού οξέος ή ρετινόλης που δίνουν λεία όψη στην επιδερμίδα.
Το στοίχημα των ματιών
Αυτό που κάνει ένα βλέμμα όμορφο δεν είναι μόνο τα ίδια τα μάτια αλλά και η επιδερμίδα που τα περιβάλλει. Εκτός από τις λεπτές γραμμές, τους μαύρους κύκλους και τα οιδήματα, η χαλάρωση που επέρχεται με το πέρασμα του χρόνου είναι ένα από τα αναπόφευκτα σημάδια γήρανσης. Το κολλαγόνο και τα επίπεδα υγρασίας μειώνονται και οι ιστοί χάνουν την ελαστικότητά τους. Αν προσθέσουμε και τους περιβαλλοντικούς παράγοντες -όπως η έκθεση στον ήλιο- που συντελούν στη γήρανση, τότε η διαδικασία επιταχύνεται. Για την επανασμίλευση της περιοχής οι ειδικές κρέμες και τα patches καταπολεμούν με δραστικές ουσίες τη χαλάρωση των βλεφάρων και διατηρούν την επιδερμίδα σφριγηλή. Για άμεσα αποτελέσματα τις απλώνουμε δύο φορές την ημέρα (πρωί και βράδυ) κάνοντας απαλό μασάζ με τα δάχτυλα για να τονώσουμε τη μικροκυκλοφορία.

woman.in.gr

Sports in

Απείλησε με Κέιν η Μπάγερν – Εντυπωσιακή απόκρουση του Νόιερ σε σουτ του Βινίσιους (vids)

Στο 29’ ο Βρετανός έκανε το βολ-πλανέ, αλλά ο Λούνιν έπεσε στη γωνία του και απέκρουσε – Στο 40’ ο Νόιερ απέκρουσε το επικίνδυνο σουτ του Βινίσιους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024