Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
4 θεραπείες πρόσωπου που μπορείτε να κάνετε μόνες σας στο σπίτι

4 θεραπείες πρόσωπου που μπορείτε να κάνετε μόνες σας στο σπίτι

Τώρα μπορείτε να φροντίσετε το πρόσωπό σας σαν εξπέρ.

Ελένη Σκαλκώτου / φωτό: Shutterstock

Ύστερα από την επίσκεψη στο δερματολόγο οι γυναίκες δείχνουν ανανεωμένες, ξεκούραστες, χαρούμενες. Πόσο συχνά όμως μπορούν να κάνουν αυτό το δώρο στον εαυτό τους; Η κοσμητολογία έρχεται να τις βοηθήσει. Χωρίς να μπορεί να αντικαταστήσει την επίσκεψη στο δερματολόγο, σχεδιάζει προϊόντα με ανάλογη φιλοσοφία.
Μεσοθεραπεία
Τα υλικά που χρησιμοποιούνται για τη μεσοθεραπεία στο πρόσωπο είναι συνήθως πολυβιταμινούχα σκευάσματα, ιχνοστοιχεία και υαλουρονικό οξύ. Σκοπός είναι να μεταφερθούν κάτω από την επιδερμίδα οι συγκεκριμένες ουσίες είτε μόνες τους είτε σε μορφή κοκτέιλ, ανάλογα με τις ανάγκες κάθε δέρματος, ώστε να εξασφαλίζουν αντιγήρανση, ενυδάτωση και δέρμα άμεσα πιο λαμπερό και νεανικό. Η συγκεκριμένη θεραπεία έρχεται να υπηρετήσει το κομμάτι της πρόληψης αλλά και της καταπολέμησης των ρυτίδων, εμποδίζοντας τη φθίνουσα πορεία της αντιγηραντικής ασπίδας του δέρματος.

Στο σπίτι: Τα περισσότερα από τα συστατικά που χρησιμοποιούνται στη μεσοθεραπεία, όπως το υαλουρονικό οξύ και οι βιταμίνες Α, C και Ε, υπάρχουν και στις συνθέσεις των καλλυντικών. Οι νέες επαναστατικές φόρμουλες των εταιριών αναπτύσσουν αντιοξειδωτική δράση που διεγείρει τις λειτουργίες των ινοβλαστών, αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου, συσφίγγει τους ιστούς και ενυδατώνει σε βάθος.

Χημικό πίλινγκ
Είναι ίσως η πιο συνηθισμένη θεραπεία γιατί είναι οικονομική και αποτελεσματική. Με τη χρήση ειδικών απολεπιστικών παραγόντων, όπως το τριχλωροξικό οξύ (TCA) και τα άλφα υδροξυοξέα (ΑΗΑ), τα χημικά πίλινγκ που γίνονται στο δερματολόγο απομακρύνουν τις κατεστραμμένες στιβάδες του δέρματος και εξασφαλίζουν την ανανέωση της επιδερμίδας, τη βελτίωση της φωτογήρανσης, των ρυτίδων και των δυσχρωμιών.
Στο σπίτι: Οι εταιρίες καλλυντικών εμπλουτίζουν τις συνθέσεις των ενυδατικών προϊόντων με οξέα τα οποία έχουν την ιδιότητα να ανανεώνουν την επιδερμίδα, να καταπολεμούν τη θαμπή όψη και να δρουν ενάντια στις λεπτές ρυτίδες. Οι συγκεκριμένες κρέμες διεγείρουν την κυτταρική ανανέωση, έχουν δράση ήπιας απολέπισης και είναι ιδανικές για δέρματα που παρουσιάζουν δυσχρωμίες, θαμπάδα, πρόωρη γήρανση και άλλες μικροατέλειες. Τα άλφα υδροξυοξέα (AHA) ενισχύουν τους μηχανισμούς ενυδάτωσης του δέρματος διατηρώντας το απαλό και λείο ενώ τα βήτα (ΒΗΑ) βοηθούν στη λεύκανση και τη σύσφιγξη των πόρων.
Μικροδερμοαπόξεση
Καθώς η συσκευή της μικροδερμοαπόξεσης εκτοξεύει με μεγάλη πίεση μικροκρυστάλλους στο πρόσωπο, προκαλεί μηχανική απολέπιση των νεκρών κυττάρων. Εκτός από την ενεργοποίηση του κολλαγόνου και της ελαστίνης η μέθοδος προκαλεί υπεραιμία λόγω του μικροτραυματισμού, γεγονός που βοηθάει στην περαιτέρω ανάπλαση του δέρματος.
Στο σπίτι: Παρόμοια φιλοσοφία έχουν τα προϊόντα σκραμπ με μικρόκοκκους. Οι καλλυντικές συνθέσεις περιέχουν κόκκους ειδικά μελετημένους ώστε να μην τραυματίζουν την επιδερμίδα. Έτσι με την τριβή του προϊόντος στο πρόσωπο τα σκραμπ απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα χωρίς να ερεθίζουν. Το είδος και η συχνότητά τους καθορίζονται με βάση τον τύπο του δέρματος. Για τις ξηρές επιδερμίδες θα πρέπει να χρησιμοποιούνται απολεπιστικά με λεπτούς κόκκους και σε μορφή κρέμας κάθε 15 ημέρες ενώ για τις κανονικές-μεικτές με μικρούς κόκκους μία φορά την εβδομάδα. Για τις λιπαρές συστήνεται απολέπιση 2 φορές την εβδομάδα. Το αποτέλεσμα είναι λαμπερή όψη και καλύτερη διείσδυση των θρεπτικών συστατικών της κρέμας.

fillers
Από τότε που οι ειδικοί κατάφεραν να γεμίζουν τις ρυτίδες και να τις σβήνουν με αυξητικά υλικά άλλαξε η ιστορία της γήρανσης. Τα fillers αποτελούν την καλύτερη μέθοδο για την εξάλειψη βαθιών ρυτίδων στο πρόσωπο καθώς και για τη βελτίωση του όγκου σε περιοχές που χάνεται με την πάροδο του χρόνου. Τo υαλουρονικό οξύ είναι το πιο συνηθισμένο υλικό, τώρα πια όμως χρησιμοποιείται και λίπος από τον ίδιο τον οργανισμό.
Στο σπίτι: Τα προϊόντα με τη φιλοσοφία των fillers είναι η νέα τάση στην κοσμητολογία. Οι εταιρίες έχουν αναπτύξει νέες φόρμουλες οι οποίες λειαίνουν και γεμίζουν τις ρυτίδες επιφανειακά περιορίζοντας το μήκος, το βάθος και το πλάτος των γραμμών. Πρόκειται για συμπυκνωμένες συνθέσεις που ενισχύουν τη φυσική ικανότητα του δέρματος να παράγει κολλαγόνο. Συνήθως περιέχουν ανακλαστές φωτός οι οποίοι απαλύνουν τις σκιές που δημιουργούν οι ρυτίδες καθώς και σφαιρίδια χαμηλού μοριακού βάρους υαλουρονικού οξέος που έχουν την ιδιότητα να απορροφούν την υγρασία και να δίνουν λεία όψη στο δέρμα. Η χρήση τους έχει σαν αποτέλεσμα μια πιο ομοιόμορφη και νεανική επιδερμίδα απαλλαγμένη από τις έντονες γραμμές. Εφαρμόζονται καθημερινά πριν και μετά την ενυδατική κρέμα.

woman.in.gr

Sports in

«Μπάχαλο» στη Γαλλία για τον… πετεινό στην φανέλα (pic)

Τσακώνονται σαν τα… κοκόρια οι Γάλλοι οπαδοί για τον τεράστιο πετεινό στη νέα φανέλα της Εθνικής Γαλλίας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024