Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Επιδερμίδα SOS:επανορθώστε τις βλάβες του ήλιου

Επιδερμίδα SOS:επανορθώστε τις βλάβες του ήλιου

Αυτό το καλοκαίρι δεν θα αφήσει τα σημάδια του στο πρόσωπό μας.

Ευφραιμίδη Μαρίλη, φωτό: shutterstock

Γυρίσατε κι εσείς από τις διακοπές δείχνοντας δύο χρόνια μεγαλύτερη; Δυστυχώς μόλις το μπρούτζινο χρώμα αρχίσει να ξεθωριάζει, συνειδητοποιούμε πως ο ήλιος και οι ατασθαλίες μάς έχουν προσθέσει νέα ενοχλητικά σημάδια στο πρόσωπο. Δυσχρωμίες, ξηρότητα και κοκκινίλες είναι πιθανόν μερικές από τις ανεπιθύμητες συνέπειες που κουβαλάμε μαζί με τις βαλίτσες στο τέλος των διακοπών.
Λεπτές ρυττίδες: Οι υψηλές θερμοκρασίες, η έντονη εφίδρωση και οι εναλλαγές ανάμεσα στη ζέστη και τον κλιματισμό, ταλαιπωρούν το δέρμα με αποτέλεσμα να έχουμε απώλεια υγρασίας στην επιδερμίδα. Χωρίς νερό τα κύτταρα καταστρέφονται, οι ιστοί χάνουν την ελαστικότητά τους και το δέρμα τη σφριγηλότητά του. Για να αναπληρώσουν τη χαμένη υγρασία, οι ενυδατικές κρέμες δημιουργούν ένα αόρατο προστατευτικό φιλμ Συγχρόνως, οι κρέμες βαθιάς ενυδάτωσης αυξάνουν τα επίπεδα του νερού στην επιφάνεια και μειώνουν τη διαδερμική απώλεια. Τα ενυδατικά προϊόντα εξυπηρετούν και άλλους σκοπούς: λειαίνουν, ενυδατώνουν και επανορθώνουν τη λειτουργία της κεράτινης στοιβάδας. Μεταξύ άλλων τα δραστικά συστατικά που συγκρατούν το νερό είναι το υαλουρονικό οξύ, τα υδρολιπίδια, τα κεραμίδια και οι γλυζαμινογλυκάνες.
ΤΙΡ:
Απαραίτητο να πίνετε πολύ νερό (1,5 λίτρο τη μέρα).
Πανάδες: Ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα που προκαλεί -ή επιδεινώνει- στην επιδερμίδα ο ήλιος είναι οι δυσχρωμίες. Οι ακτίνες UV διεγείρουν την παραγωγή μελανίνης στο δέρμα. Σε περίπτωση όμως που παραχθεί μεγάλη ποσότητα μελανίνης και δεν κατανεμηθεί ομοιόμορφα σε όλα τα κύτταρα, το αποτέλεσμα είναι οι δυσχρωμίες. Τις αποκτάμε σε βάθος χρόνου ή έπειτα από μια ξαφνική και σύντομη έκθεση στον ήλιο. Κάντε απολέπιοση με άλφη ή βήτα υδροξυαοξέα και διαλέξτε μία κρέμα λεύκανσης. Στη διάρεκια της ημέρας απλώστε αντηλιακό ακόμα κι αν βρίσκεστε σε εσωτερικό χώρο.
ΤΙΡ:
Αν οι πανάδες επιμένουν, σκεφτείτε τη θεραπεία με Fraxel.
Χαλάρωση: Η φωτογήρανση μπορεί να μας κάνει να δείχνουμε πολλά χρόνια πιο γερασμένοι από την πραγματική μας ηλικία αφού οι ακτίνες UV είναι υπεύθυνες για την καταστροφή του κολλαγόνου (ινώδης συνδετικός ιστός που εξασφαλίζει δύναμη και ελαστικότητα στο δέρμα διατηρώντας το νεανικό) με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ρυτίδες και να χαλαρώνει το δέρμα. Στόχος μας είναι να παράσχουμε στο δέρμα την κατάλληλη φροντίδα που θα επανορθώσει τη φθορά που έχει υποστεί. Οι προηγμένες αντιρυτιδικές και επανορθωτικές συνθέσεις σε ορούς και κρέμες που μεταξύ άλλων περιέχουν στη σύστασή τους ρετινόλη, υαλουρονικό οξύ, βιταμίνη Α και Ε και πεπτίδια, απελευθερώνουν τα ενεργά συστατικά τους στην επιδερμίδα. Έτσι, ενισχύουν τη φυσική διαδικασία παραγωγής κολλαγόνου και αναζωογονούν το δέρμα καταπολεμώντας τις φθορές που έχουν δημιουργηθεί.
ΤΙΡ:
Εξίσου απαραίτητο είναι και τα ειδικά χάπια με βιταμίνες για το δέρμα που βρίσκουμε στα φαρμακεία.
Ξεκούραστο βλέμμα: Δεδομένου ότι στο δέρμα γύρω από τα μάτια δεν υπάρχουν σμηγματογόνοι αδένες και άρα προσφέρεται λιγότερη φυσική λίπανση, η περιοχή αφυδατώνεται ευκολότερα. Οι ειδικές κρέμες ματιών περιλαμβάνουν τα ίδια συστατικά με αυτά που έχουν οι ενυδατικές και αντιγηραντικές κρέμες προσώπου αλλά σε πιο ήπια συνταγή.
ΤΙΡ:
Για να σβήσουν οι ρυτίδες, η καλύτερη λύση είναι πάντα το μπότοξ.

woman.in.gr

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024