Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ενθέματα αφρού πολυουρεθάνης: τα τέλεια για την αύξηση του στήθους

Ενθέματα αφρού πολυουρεθάνης: τα τέλεια για την αύξηση του στήθους

Το νέα επίτευγμα για να απολαύσουμε φυσικό, όμορφο μπούστο.

Ευφραιμίδη Μαρίλη

Το 2003, όταν η Σαμάνθα Τζόουνς έκανε πάρτι στα Χάμπτονς (στο Sex and the City εννοείται), οι απρόσκλητες μπίμπο είχαν στήθη σαν πεπόνια που φαίνονταν από μακριά ότι ήταν πλαστικά. Από τότε μέχρι σήμερα έχουν περάσει πολλά χρόνια και πολλά είδη ενθεμάτων μέχρι που φτάσαμε στα ενθέματα του μέλλοντος. Το υλικό που αλλάζει την ιστορία της επέμβασης αύξησης στήθους είναι ο αφρός πολυουρεθάνης.
Ο πλαστικός χειρουργός Παναγιώτης Μάνταλος, με εμπειρία σε περισσότερες από 8000 επεμβάσεις, μας εξηγεί πώς τα νέα ενθέματα αποτελούνται από συνεκτική σιλικόνη και έχουν επίστρωση αφρού πολυουρεθάνης. «Έχουν ανατομικό σχήμα έτσι ώστε να ταιριάζουν τέλεια στο στήθος και να δίνουν πιο φυσικό αποτέλεσμα. Δεν επανέρχονται στην αρχική τους θέση αμέσως μετά το άγγιγμα κι έτσι δίνουν την εντύπωση του φυσικού στήθους». Το αποτέλεσμα είναι τόσο απαλό στην αφή όσο θα ήταν και με το φυσικό στήθος.
Μεγαλύτερη ασφάλεια: Όταν ένα ξένο σώμα εισάγεται στον οργανισμό είναι πιθανό να προκαλέσει ανεπιθύμητες ενέργειες. Τα ενθέματα μέχρι τώρα ήταν συνδεδεμένα με προβλήματα όπως η θραύση, οι διαρροές και η δημιουργία κάψας, μίας σκληρής θήκης με την οποία ο οργανισμός περιβάλλει το ξένο σώμα. Αν και οι παρενέργειες αυτές δεν απειλούσαν την υγεία, συνήθως προκαλούσαν πόνο, δυσφορία και ταλαιπωρία. Στις περισσότερες περιπτώσεις χρειαζόταν εγχείριση για να λυθεί το πρόβλημα.
Σήμερα, τα ενθέματα με αφρό πολυουρεθάνης έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε ο κίνδυνος για τέτοιες αντιδράσεις να εκμηδενίζεται. «Η κλινική εμπειρία δείχνει ότι δεν σπάνε. Ακόμη όμως κι αν σχιστούν, η γέλη είναι τόσο συνεκτική ώστε δεν διαρρέει. Συγχρόνως, τα καινούργια ενθέματα διαθέτουν τραχεία επιφάνεια. Με αυτόν τον τρόπο μειώνεται ο κίνδυνος δημιουργίας κάψας. Ενώ δηλαδή με τα παλαιότερα ενθέματα η πιθανότητα αυτή μπορούσε να φτάσει μέχρι και το 60%, με τα καινούργια δεν ξεπερνάει το 5%».
Το βελτιωμένο σχήμα: Για να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις των γυναικών, οι εταιρείες έχουν βελτιώσει το σχήμα. Τα στήθη δεν δείχνουν πια ολοστρόγγυλα σαν πεπόνια αλλά δίνουν μία πιο φυσιολογική εικόνα. Όπως εξηγεί ο πλαστικός χειρουργός, σήμερα η επιλογή των ενθεμάτων γίνεται ανάλογα με το προφίλ του μαστού που θέλουμε να πετύχουμε. «Τα low, moderate και high profile ενθέματα διαφέρουν μεταξύ τους στη διάμετρο της βάσης. Τα πρώτα είναι ελαφρώς πιο φαρδιά ενώ τα τελευταία μοιάζουν περισσότερο μυτερά. Για να διαλέξουμε το σωστό, λαμβάνουμε υπόψη μας την ανατομία της ασθενούς αλλά και το επιθυμητό αποτέλεσμα».

woman.in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024