Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πώς ξεπέρασε η Gwyneth Paltrow τις κρίσεις πανικού

Πώς ξεπέρασε η Gwyneth Paltrow τις κρίσεις πανικού

Το δεύτερο βιβλίο της αποκαλύπτει τις anti stress συνταγές που έδιωξαν τις κρίσεις πανικού και τη δίαιτα χαμηλών υδατανθράκων των παιδιών της. (Φωτό: AbacaPress)

Βιβή Μωραΐτου / Φωτό: AbacaPress

Απ΄ότι φαίνεται το My Father’s Daughter, το βιβλίο μαγερικής της Gwyneth Paltrow ήταν μόνο η αρχή. Δύο χρόνια μετά η σταρ και υπέρμαχος της υγιεινής διατροφής και ζωής προχώρησε στη συγγραφή και δεύτερου βιβλίου συνταγών που πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 2 Απριλίου με τίτλο It’s All Good: Delicious, Easy RecipesThat Will Make You Look Good and Feel Great (Είναι όλα καλά: Νόστιμες, Εύκολες Συνταγές για να Δείχνεις Καλά και να Νιώθεις Καλύτερα).
Οι fan έχουν φροντίσει να παραγγείλουν το βιβλίο από το amazon.com ήδη από το προηγούμενο φθινόπωρο καθώς περιλαμβάνει τις διαιτητικές συνταγές της σταρ όταν θέλει να χάσει βάρος, να δείχνει όμορφη και γεμάτη ενέργεια.
Η ίδια Gwynteth παραδέχεται στο βιβλίο ότι οι έντονοι, καθημερινοί ρυθμοί την είχαν οδηγήσει σε διατροφικές ατασθαλίες, ώσπου «ένα ηλιόλουστο απόγευμα στο Λονδίνο, την άνοιξη του 2011, πίστεψα πως πεθαίνω -όσο δραματικό κι αν ακούγεται! Είχα μόλις σερβίρει το μεσημεριανό στον κήπο του σπιτιού μας και είχα μια έντονη αίσθηση ότι λιποθυμώ. Δεν μπορούσα να σκεφτώ σωστά, είχα έναν διαπεραστικό πόνο στο κεφάλι, δεν μπορούσα να μιλήσω και ένιωθα ότι δεν μπορώ να αναπνεύσω. Σκέφτηκα ότι παθαίνω εγκεφαλικό.
Η επίσκεψη στο γιατρό αποκάλυψε πως επρόκειτο για ένα επεισόδιο ημικρανίας σε συνδυασμό με κρίση πανικού και οι εξετάσεις της έδειξαν πως -εκτός από πολύ αγχωμένη- είχε αναιμία και έλλειψη βιταμίνης D.
Ο γιατρός της συνέστησε να κόψει τον καφέ, το αλκοόλ, τη ζάχαρη, τα αυγά, το σιτάρι, το κρέας και τις κατεργασμένες τροφές ώστε να αποτοξινώσει τον οργανισμό της τουλάχιστον για τρεις εβδομάδες.
Η δίαιτα-θαύμα «θεράπευσε το μέσα της και αναζωογόνησε το σώμα της» και της έδωσε την ιδέα του It’s All Good. Αλλά για να μην καταλήξει να τρώει τα ίδια και τα ίδια, η Paltrow που σκόπευε να συνεχίσει να τρώει «καθαρά», ζήτησε τη βοήθεια της Julia Turshen, η οποία επίσης γράφει βιβλία μαγειρικής και σωστής διατροφής και το αποτέλεσμα της συνεργασίας τους ήταν 185 πρωτότυπες και γευστικές συνταγές.
«Το να μαγειρεύω με κάνει νιώθω ήρεμη κι ευτυχισμένη. Όταν είμαι στρεσαρισμένη μπαίνω στην κουζίνα γιανα μαγειρέψω και χαλαρώνω απόλυτα» λέει. «Ακολουθούσα μακροβιοτική διατροφή για τρία, τέσσερα χρόνια αλλά όταν έμεινα έγκυος στην Apple ήθελα τηγανητές πατάτες και ψημένο τυρί, οπότε εγκατέλειψα τις μακροβιοτικές τροφές».
Παρά τις οδηγίες του γιατρού της η Gwyneth ξεφεύγει πότε πότε: «Τρώω ψάρι, λίγα γαλακτοκομικά αλλά λατρεύω το τυρί. Φτιάχνουμε και cookies με κομμάτια σοκολάτας, αλλά η ζάχαρη με κάνει να νιώθω άσχημα. Επίσης πίνω καφέ και κρασί».
Η Paltrow επίσης αποκαλύπτει πως αποφεύγει να δίνει στα παιδιά της, την 8χρονη Apple και τον 6χρονο Moses υδατάνθρακες γιατί τους κάνουν κακό: «Κάθε διατροφολόγος, γιατρός και άτομο ενημερωμένο πάνω στη σωστή διατροφή που έχω γνωρίσει συναινεί στο ότι η γλουτένη δεν κάνει καλό στον οργανισμό και πολλοί από έμας έχουν -στην καλύτερη περίπτωση- δυσανεξία στη γλουτένη και το χειρότερο όλων αλλεργικοί σ΄αυτήν».

woman.in.gr

Sports in

Με Ρεάλ ο Ολυμπιακός, με Φενερμπαχτσέ ο Παναθηναϊκός – Το πρόγραμμα του Final Four

Πότε θα γίνουν οι ημιτελικοί του Final Four, αλλά και πότε είναι προγραμματισμένοι ο μεγάλος και ο μικρός τελικός.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024