Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γυναικεία μυστικά για καλύτερη ζωή

Γυναικεία μυστικά για καλύτερη ζωή

Οι λεπτομέρειες είναι που κάνουν τη διαφορά στην ποιότητα ζωής, σύμφωνα με το βιβλίο του dr. Agus.

Θέλεις να ζήσεις μια καλύτερη και υγιεινή ζωή; Βγάλε τα ψηλοτάκουνα, χαμογέλασε και γδύσου! Σύμφωνα με το βιβλίο του Dr. David Agus «A Short Guide To A Long Life», αυτές οι μικρές, ασήμαντες αλλαγές μπορούν να μας οδηγήσουν σε μια καλύτερη ποιοτικά ζωή! Εδώ θα σας αποκαλύψουμε μερικές από τις ιδιαίτερες συμβουλές του.
– Βγάλε τα ρούχα σου
Αφού βγάλεις τα ρούχα σου, ρίξε μια καλή ματιά στο σώμα σου στον καθρέφτη – μπροστά και πίσω. Αυτό θα σε βοηθήσει να εντοπίσεις κάποιο πρόβλημα ανακαλύπτοντας κάτι περίεργο στο σώμα σου που δεν υπήρχε πριν.
– Βγάλε τα ψηλοτάκουνά σου
Η φλεγμονή έχει συνδεθεί με ορισμένες από τις πιο ανησυχητικές εκφυλιστικές νόσους, συμπεριλαμβανομένων των καρδιακών παθήσεων, του Alzheimer, των καρκίνο και των αυτοάνοσων νοσημάτων. Τα άβολα παπούτσια προκαλούν περιττές φλεγμονές στα πόδια κάτι που μπορεί να έχει αντίκτυπο σε ολόκληρο το σύστημα. Δεν υπάρχει πιο εύκολος τρόπος για να μειωθεί η συνολική φλεγμονή από το να φορέσετε απλά άνετα καθημερινά παπούτσια.
– Ξύπνα με ένα ωραίο φλυτζάνι καφέ
Ο καφέ και το τσάι με μέτρο έχει αποδειχθεί ότι παρέχουν οφέλη στην υγεία μας. Αν και οι ερευνητές έχουν προσπαθήσει να συνδέσουν την κατανάλωση καφεΐνης σε ασθένειες όπως οι καρδιοπάθειες, η υπέρταση, η οστεοπόρωση και ο καρκίνος, νέες μελέτες έχουν αποδείξει το αντίθετο.
– Γευμάτησε κάθε μέρα την ίδια ώρα
Ο προγραμματισμός στα γεύματα αποτελεί έναν από τους καλύτερους τρόπους μείωσης του άγχους. Αν στερηθεί κανείς το γεύμα του μεσημεριού, εκτός από το αίσθημα της πείνας, θα αντιμετωπίσει και αύξηση της κορτιζόλης, η οποία κατακρατεί το λίπος και επιβραδύνει τις καύσεις. Έτσι αν δεν φάει κανείς τη σωστή ώρα, θα σαμποτάρει τον οργανισμό του και τις προσπάθειες του για να χάσει ή να διατηρήσει το βάρος του.
– Στάσου όρθια
Υπάρχει μια σχέση μεταξύ του χρόνου που παραμένουμε καθιστές με τη μεγαλύτερη συχνότητα εμφάνισης της παχυσαρκίας, του διαβήτη, της καρδιαγγειακής νόσου και του πρόωρου θανάτου. Σκεφτείτε ότι κάνετε καλό σώμα σας με μία ώρα άσκησης πριν ή μετά από μια κουραστική μέρα στο γραφείο.
– Κάνε παιδιά
Η ανατροφή ενός παιδιού μας αναγκάζει να παραμείνουμε ενεργοί διανοητικά και σωματικά.
– Χαμογέλασε
Το χαμόγελο βοηθάει στην διάθεσή μας. Δρα ως παυσίπονο, απελευθερώνει τις ορμόνες τις χαράς, δηλαδή τις ενδορφίνες και την σεροτονίνη, που μειώνουν τα επιβλαβή επίπεδα στρες.
της Σοφίας Εφραιμίδου, Ψυχολόγου Υγείας
Περισσότερα για το βιβλίο στο βιβλιοπωλείο του Amazon.
H παρουσίαση του βιβλίου από τον συγγρφεά του:

woman.in.gr

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024