Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα ακραία detox των σταρ

Τα ακραία detox των σταρ

Αυτά είναι τα πιο δύσκολα προγράμματα στο Χόλιγουντ.

Ευφραιμίδη Μαρίλη

Aπό τη Μαρίλη Ευφραιμίδη
Quantum Wellness: η δύναμη της χορτοφαγίας: Όπρα Γουίνφρι, Νάταλι Πόρτμαν, Αλίσια Σίλβερστοουν, Έλεν ντε Τζένερις.
Ένα μοντέλο των 70s που μεγάλωσε με τηγανητό κοτόπουλο και μιλκ-σέικ, είναι η σύγχρονη βασίλισσα της χορτοφαγίας για την αμερικάνικη σόουμπιζ. Από τότε που η Κάθι Φρέστον έγραψε το Quantum Wellness, οι σταρ ανακάλυψαν έναν καινούργιο τρόπο να αποτοξινώνονται: με crash-course χορτοφαγίας. Πρώτη οπαδός ήταν η Όπρα Γουίνφρι όταν το 2008 ακολούθησε το πρόγραμμα των 21 ημερών και συγχρόνως κατέγραφε στο μπλογκ την προσπάθειά της. Από την εμπειρία της που στέφθηκε τελικά με επιτυχία, συμβουλεύει: «Μείνετε στο πρόγραμμα όσο περισσότερο μπορείτε, αλλά όχι πάνω από 21 μέρες. Την πρώτη φορά ίσως να μην αντέξετε πάνω από μία ή δύο. Δεν πειράζει. Κάθε φορά να προσπαθείτε μόνο για τη μέρα που ξημέρωσε. Μην σκέφτεστε ποτέ τι θα γίνει μετά. Μία μέρα θα ξυπνήσετε, θα είστε στη 14η μέρα και δεν θα το πιστεύετε».
Σε όλη τη διάρκεια απαγορεύονται η καφεΐνη (καφές, τσάι και αναψυκτικά), η ζάχαρη (συμπεριλαμβανομένων των φρούτων), το οινόπνευμα, η γλουτένη (δημητριακά και τροφές που παρασκευάζονται με αλεύρι ή σιμιγδάλι) και τα ζωικά προϊόντα. Τα γεύματα περιλαμβάνουν λαχανικά, όσπρια και πολλή σόγια, η οποία με τα παράγωγά της (τόφου, γάλα, γιαούρτι, κιμάς) υποκαθιστά τα γαλακτοκομικά και το κρέας. Η Φρέστον λέει ότι εφαρμόζει την αγωγή μία ή δύο φορές το χρόνο
Το detox των 48 ωρών: Χάιντι Κλουμ, Ναόμι Κάμπελ, Αν Χάθαγουεϊ, Καρολίνα Κούρκοβα, Λιβ Τάιλερ.
Για να ξυπνήσει ο μεταβολισμός χρειάζεται ένα ισχυρό σοκ. Ο Ντέιβιντ Κιρς έχει σχεδιάσει την ειδική σκόνη 48 Hour Super Charged Cleanse που τροφοδοτεί τον οργανισμό με τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία ενώ δεν αφήνει αίσθημα πείνας ή εξάντλησης, «σημάδια ότι δεν απομακρύνονται οι τοξίνες». Την ήπιε τέσσερις φορές η Αν Χάθαγουεϊ επί 48 ώρες προτού εμφανιστεί στις Χρυσές Σφαίρες.
Περιέχει ισχυρά αντιοξειδωτικά στοιχεία, όπως ακάι, cranberry και milk thistle που υποστηρίζουν το κόλον, το ήπαρ και τα νεφρά. Με αυτό αντικαθίστανται τα γεύματα επί 2 μέρες. Επειδή είναι σημαντική η ενυδάτωση του σώματος, πίνουν πολύ νερό, πράσινο τσάι και αφεψήματα. Μετά τη θεραπεία, συστήνεται ένα συμπλήρωμα με προβιοτικά για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού και ένα πρόγραμμα διατροφής πλούσιο σε άπαχη πρωτεΐνη (ψητό κοτόπουλο και ψάρι) και φυτικές ίνες (όσπρια και λαχανικά).
Πράσινος χυμός: Σάλμα Χάγιεκ, Σάντι Φροστ.
Για μερικές σταρ, ο πράσινος χυμός είναι μία μόνιμη συνήθεια και ξεκινούν με ένα τέτοιο ποτήρι κάθε μέρα. Άλλες πάλι κάνουν κούρες αποτοξίνωσης μόνο με πράσινο χυμό επί μία έως τρεις μέρες για να δώσουν ένα δυνατό σπρώξιμο στο μεταβολισμό τους και μετά επιστρέφουν στην κανονική τους διατροφή. Η ιδέα ενός ποτηριού που περιέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά των πράσινων λαχανικών πάντα γοήτευε τους υγιεινιστές. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια οι προβολείς πέφτουν πάνω σε ένα από αυτά, τη χλωροφύλλη.
Ο Ντακγ Γκριν, ιδιοκτήτης του νεοϋορκέζικου μπαρ φρέσκων χυμών Liquiteria, εξηγεί πως η χρωστική που βοηθάει τα φυτά να μετατρέπουν τη ηλιακή ακτινοβολία σε ενέργεια, έχει ευεργετική δράση και στο ανθρώπινο σώμα: καταπολεμά κάθε είδους φλεγμονή, βελτιώνει τη λειτουργία του γαστρεντερικού και τώρα ερευνάται η δράση της κατά του καρκίνου. Οι πράσινοι χυμοί παρασκευάζονται με όλα τα ωμά πράσινα λαχανικά (μπρόκολο, σέσκουλο, μαρούλι, μαϊντανός, αγγούρι, λαχανάκια Βρυξελλών) και καταναλώνονται σε ποσότητα μέχρι 1,8 λίτρα τη μέρα. Συγχρόνως πίνει κανείς άφθονο νερό και, ανάλογα με το είδος της αποτοξίνωσης, μπορεί να φάει ένα γεύμα τη μέρα. Αλλά τίποτε άλλο.
Clean: δίαιτα αποτοξίνωσης 21 ημερών: Γκουίνεθ Πάλτροου, Κόρτνι Κοξ.
Η αποτοξίνωση δεν είναι απαραίτητη μόνο για να ενεργοποιήσουμε το μεταβολισμό αλλά και για να απαλλάξουμε το σώμα από τις τοξίνες που επιβαρύνουν τις λειτουργίες του. Οι σταρ που εκτιμούν τις εναλλακτικές θεραπείες και τη μακροβιοτική διατροφή καταφεύγουν στον ουρουγουανό Αλεχάντρο Γιούνγκερ, συγγραφέα του Clean.
Το ιατρικό του πρόγραμμα διαρκεί τρεις εβδομάδες και κάθε μέρα ξεκινάει με ένα shake-πρωτεϊνούχο συμπλήρωμα μαύρου ρυζιού, ένα μεσημεριανό γεύμα με πουλερικό, λαχανικά και κάποιο δημητριακό (ρύζι, μακαρόνια ή ψωμί), ένα ακόμη shake για βράδυ και συμπληρώματα διατροφής με ένζυμα που βοηθούν στην απορρόφηση των θρεπτικών στοιχείων των τροφών και προβιοτικά που ενισχύουν το ανοσοποιητικό. Για τη διευκόλυνση της προσπάθειας, οι συμμετέχοντες υποστηρίζονται on-line από ομάδα ειδικών.
Master Cleanse: Ντέμι Μουρ, Μπιγιονσέ.
Όταν (ζευγάρι τότε) η Ντέμι Μουρ και ο Άστον Κούτσερ αποφάσισαν να αποτοξινωθούν με το χυμό του Master Cleanse, ξεχνούσαν την πείνα του με twits του τύπου: «ευτυχώς που το κάνουμε μαζί», «η δεύτερη μέρα είναι καλύτερη από την πρώτη» και «τελικά είναι πιο σημαντικό για την υγεία παρά για το αδυνάτισμα». Ωστόσο, η Μπιγιονσέ το έκανε για να χάσει 9 κιλά σε 14 μέρες: όταν έπαιζε στο Dreamgirls υποδυόταν την Ντίνα στα 16 (στρουμπουλή) και δύο εβδομάδες αργότερα στα 36 (αδυνατισμένη).
Τα στοιχεία δείχνουν ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να είναι εύκολο και ότι ο Στάνλει Μπάροους που σχεδίασε το Master Cleanse το 1941 δεν πρέπει να ήταν πολύ πονετικός. Κάθε πρωί χορηγείται ένα λίτρο νερό με δύο κοφτές κουταλιές χοντρό θαλασσινό αλάτι ώστε να «ξεπλυθεί» ο γαστρεντερικός σωλήνας. Στη διάρκεια της μέρας καταναλώνεται χυμός με 2 κουταλιές της σούπας φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού, 2 κ.τ.σ. σιρόπι σφένδαμου, μία πρέζα πιπέρι καγιέν και 250 ml χλιαρό νερό.
Επιπλέον, συστήνονται βότανα με υπακτική δράση. Στόχος της αποτοξίνωσης, που κρατάει 10 μέρες και δεν επιτρέπει καμία στερεά τροφή, είναι να καθαρίσει το κόλων από κάθε υπόλειμμα και τοξίνη. Αυτό σημαίνει ότι το παχύ έντερο υπερλειτουργεί δημιουργώντας προβλήματα τόσο στην καθημερινότητα όσο και, ενδεχομένως, στην υγεία. Γι’ αυτό η δίαιτα εφαρμόζεται πάντα αφού προηγηθεί προετοιμασία με το κατάλληλο διαιτολόγιο επί αρκετές μέρες και ακολουθείται από ένα ειδικό διατροφικό πρόγραμμα σταδιακής επανένταξης στην κανονική ζωή.

woman.in.gr

Sports in

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο το μεγαλύτερο ταλέντο της Παρί

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο συνεργασίας ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες της Παρί Σεν Ζερμέν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024