Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πώς να γίνεις μια σωστή healthonist

Πώς να γίνεις μια σωστή healthonist

Οι κανόνες για όσες προσπαθούν να ισορροπήσουν το party girl που κρύβουν μέσα τους με τον υγιεινό τρόπο ζωής.

Κέλλυ Κουναλάκη, φωτό: Shutterstock

Σε περίπτωση που άρχισε να σας λούζει κρύος ιδρώτας από το άγχος για τις ατασθαλίες των γιορτών, έχουμε καλά νέα: μεταμορφωθείτε σε οχτώ απλά βήματα σε healthonist, έναν άνθρωπο που μοιράζει ισόποσα την αγάπη του στην υγιεινή διατροφή και τον ηδονισμό. Πως έρχονται όμως αυτά τα δύο σε ισορροπία;
1. Συνεχίστε να γυμνάζεστε ακάθεκτα (γιατί σίγουρα γυμνάζεστε, έτσι δεν είναι;): Ένας healthonist δεν θα χάσει το μάθημα pilates για κανέναν λόγο, ακόμα κι αν αυτό είναι μέσα στις γιορτές. Μια μέρα πριν και μετά από ένα ξέφρενο πάρτι, φροντίζει να γυμναστεί στους γνώριμους ρυθμούς του και ενυδατώνεται συχνά, γιατί το αλκοόλ, ως γνωστόν, αφυδατώνει.
2. Υπάρχει κάτι που λέγεται «καλό λίπος»: Ανακαλύψτε το και καταναλώστε το άφοβα, στις λογικές ποσότητες. Τα καλά λιπαρά (στο σολομό, το ταχίνι, το ελαιόλαδο, τους ξηρούς καρπούς) αφομοιώνονται πιο αργά, που σημαίνει ότι εμποδίζουν το αλκοόλ από το να απορροφηθεί γρήγορα. Αυτό σημαίνει πως θα μείνετε νηφάλιοι για περισσότερη ώρα.
3. Σκεφτείτε τι πίνετε: Οι healthonists ξέρουν πως το κόκκινο κρασί έχει κατά μέσο όρο λιγότερη ζάχαρη απ’ ότι το λευκό, αλλά ακόμα καλύτερα επιλέγουν ένα δροσερό κοκτέιλ με βάση τα φρούτα. Μελετήστε λίγο τις θερμιδικές ταυτότητες των αλκοολούχων ποτών και επιλέξτε ανάλογα.
4. Χορέψτε ξέφρενα: Δεν υπάρχει πιο διασκεδαστικός τρόπος για να κάψετε θερμίδες. Υπάρχει;
5. Το νερό κάνει θαύματα: Όχι μόνο τις γιορτές, αλλά πάντα και παντού. Το νερό ενυδατώνει, αδυνατίζει, φρεσκάρει ολόκληρο το σώμα και βοηθά στην αποβολή των τοξινών με τον πιο φυσικό τρόπο. Διατηρήστε τα επίπεδα της ενυδάτωσης σας ψηλά στις γιορτινές σας εξορμήσεις πίνοντας νερό ακόμα και μεταξύ των ποτών.
6. Κρατήστε τον έλεγχο στις λεπτομέρειες: Το ότι είναι γιορτές σας δίνει ένα άλλοθι μεν, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα ξεφύγετε τελείως. Για παράδειγμα αν επιθυμείτε ένα σνακ, επιλέξτε μια μπανάνα που είναι πλούσια σε κάλιο (και όχι ένα ακόμη μελομακάρονο). Βοηθήστε το ήπαρ σας να αποκατασταθεί και να προστατευθεί με την διαρκή ενυδάτωση και την κατανάλωση των σωστών λαχανικών και βοτάνων.
7. Αλλάξτε τον τρόπο που αντιμετωπίζετε το hangover: Τέρμα οι ασπιρίνες και οι ψυχαναγκαστικές σφολιάτες που γεμίζουν βεβιασμένα το στομάχι. Αν βρεθείτε στην δύσκολη θέση του hangover σερβίρετε ένα ποτήρι με νερό καρύδας. Οι σούπερ ενυδατικές της ιδιότητες με βάση τους ηλεκτρολύτες και το κάλιο θα σας επαναφέρει στα φυσικά σας επίπεδα σε χρόνο dt.
8. H φύση έχει τον τρόπο της: Τα μπαχαρικά και διάφορα βότανα, καθώς και κάποιες ρίζες (τζίντζερ, κουρκουμάς κ.α.) είναι θαυματουργά σε περιπτώσεις hangover, αφού καταπολεμούν τους πονοκεφάλους και το αίσθημα της ναυτίας. Μην τρομάξετε όταν θα νιώσετε μια έκρηξη στο σώμα σας, ο σκοπός θα έχει επιτευχθεί κι εσείς μετά από λίγη ώρα θα είστε οι εαυτοί σας ξανά.

woman.in.gr

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024