Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Wet look: όσο πιο wet, τόσο πιο τέλειο

Wet look: όσο πιο wet, τόσο πιο τέλειο

Το λουκ του καλοκαιριού αναδύεται από τη θάλασσα.

Είχε εμφανιστεί για κάποια χρόνια πίσω στα ’80ς συνοδευόμενο από τεράστιες ποσότητες ζελέ και αφρών που άφηναν τα μαλλιά «κοκαλωμένα». Το νέο βρεγμένο χτένισμα που επικράτησε στις πασαρέλες του καλοκαιριού του 2012 όμως είναι διαφορετικό: πολύ πιο φυσικό, στιλιζαρισμένο με leave-in κρέμες ή λάδι. Ομοίως και το «υγρό» μακιγιάζ με το οποίο συνδυάζεται. Η πρόταση των σχεδιαστών είναι ένα λουκ που δίνει μια αίσθηση ελευθερίας, ό,τι ακριβώς θα θέλαμε για τις διακοπές μας: ενυδατωμένο, υγιές και λαμπερό.
Μακιγιάζ: Από το συνδυασμό του wet look με smoky βλέμμα που είδαμε στον οίκο Alexander Wang μέχρι το φυσικό αποτέλεσμα των οίκων Prada και Giambattista Valli, η νέα τάση έχει κοινό παρονομαστή το ύφος της αυτοπεποίθησης. «Για τις βραδινές εμφανίσεις οι πιο τολμηρές μπορούν να υιοθετήσουν το συγκεκριμένο λουκ όπως το είδαμε στον οίκο Alexander Wang, με έντονα μάτια σε γήινες αποχρώσεις, ηλιοκαμένη επιδερμίδα και απαλά χείλη», συμβουλεύει ο make-up artist της Maybelline New York Γρηγόρης Πυρπύλης.
«Για τις πρωινές ώρες επιλέγουμε μια πιο ήσυχη εκδοχή. Χρησιμοποιούμε primer που κάνει το δέρμα να δείχνει ομοιόμορφο και φωτεινό και φον ντε τεν στον τόνο της επιδερμίδας. Για επιπλέον εφέ λάμψης απλώνουμε ταμποναριστά στο κόκαλο των ζυγωματικών μικρή ποσότητα από μεταλλική σκιά ή μια ιριδίζουσα πούδρα στην ίδια απόχρωση με την επιδερμίδα. Το wet look ταιριάζει στις περισσότερες ηλικίες, αρκεί να υποστηρίζεται σωστά στιλιστικά. Ωστόσο θέλει ιδιαίτερη προσοχή γιατί πρόκειται για ένα λουκ το οποίο τονίζει όλα τα χαρακτηριστικά του προσώπου και δεν καλύπτει τις ατέλειες. Όσες έχουν μεγάλο μέτωπο ή μεγάλη μύτη είναι προτιμότερο να το αποφύγουν».
Μαλλιά: Aπό τη Νέα Υόρκη και τον οίκο Alexander Wang μέχρι την επίδειξη της Chanel στο Παρίσι και το σόου της Prada στο Μιλάνο, τα βρεγμένα μαλλιά διέπρεψαν. «Υπάρχει μια κομψή σκληρότητα σε αυτό το χτένισμα. Παρ’ ότι τα βρεγμένα μαλλιά είναι γενικά ένα καλοκαιρινό στιλ, το φετινό wet έχει πιο σφιχτό κράτημα και δίνει ένταση στο πρόσωπο», εξηγεί ο hair stylist των σόου Σαμ ΜακΝάιτ για τα μαλλιά που παρουσίασε στη Chanel, με αγορίστικες χωρίστρες, διακριτικές αφέλειες και μαργαριτάρια στα μαλλιά σαν σταγόνες νερού.
Για το σόου της Nicole Farhi ο ίδιος δημιούργησε μια περιποιημένη αλογοουρά με λαμπερή wet look στιλπνότητα. «Το ζητούμενο ήταν η δημιουργία μιας σπορ και σοφιστικέ εμφάνισης», λέει και για να το πετύχει έπιασε τα μαλλιά σε σφιχτή αλογοουρά. «Πρόκειται για ένα λουκ το οποίο μπορεί να φορεθεί όλη την ημέρα το καλοκαίρι. Επιλέγουμε την πιο ανέμελη εκδοχή για το πρωί ενώ για το βράδυ υιοθετούμε το καλοχτενισμένο wet look με τραβηγμένα μαλλιά», λέει ο hair stylist Μίνος από τα Teo Hair Design. Για να αποφύγουμε το άκαμπτο αποτέλεσμα στα μακριά μαλλιά απλώνουμε λάδι μαλλιών αντί για τζελ.

woman.in.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024