Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
13 μυστικά για άψογη λαμπερή επιδερμίδα

13 μυστικά για άψογη λαμπερή επιδερμίδα

Σβήστε τα σημάδια της κούρασης και τις ατέλειες με αυτές τις στρατηγικές κινήσεις.

Εύη Γεωργίου, All Things You Are, φωτό: imaxtree

1. Stick foundation: Χρησιμοποιήστε ένα foundation σε μορφή stick, δουλέψτε το στα προβληματικά σημεία και θα εξαφανίσει τις ατέλειες στο λεπτό. Προσθέστε χρώμα υγείας και λάμψη στα ζυγωματικά με ένα κρεμώδες ρουζ σε ζωηρές αποχρώσεις.
2. Το σωστό ρουζ: Τα ροδαλά μάγουλα είναι χαρακτηριστικό ομορφιάς της νεανικής επιδερμίδας αλλά είναι καλό να θυμάστε πως δεν είναι όλα τα ρουζ ιδανικά. Συνήθως τα ρουζ σε μορφή σκόνης απαιτούν σωστή βάση αλλά αν τα αγαπάτε προτιμήστε ρουζ με χρωστικές ουσίες που προσφέρουν αποτέλεσμα λείανσης στην επιδερμίδα. Εφαρμόστε στα ζυγωματικά χρησιμοποιώντας ένα πινέλο ρουζ, ακολουθώντας την τεχνική του blending με κυκλικές κινήσεις.
3. Προβιοτικά: Τσεκάρετε προϊόντα που περιέχουν στις φόρμουλες τους προβιοτικά. Βοηθούν αποτελεσματικά στην καταπολέμηση ζητημάτων όπως η ακμή και οι φλεγμονές ενώ ταυτόχρονα εξασφαλίζουν την ισορροπία του δέρματος και μειώνουν την ερυθρότητα.
4. Μαντιλάκια απολέπισης: Εύκολη απολέπιση στο λεπτό για τις μέρες που ο χρόνος περιορίζει; Και όμως με τα νέα μαντιλάκια (των Sephora) που καθαρίζουν και απολεπίζουν είναι απλό. Η λεία πλευρά αφαιρεί το μακιγιάζ και καθαρίζει αποτελεσματικά το πρόσωπο, ενώ η άλλη πλευρά έχει μικροσφαιρίδια που αφαιρούν τα νεκρά κύτταρα. Ξεβγάλετε με νερό και έχετε μόλις ολοκληρώσει μια αγωγή τριών βημάτων μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.
5. Primer: Για απόλυτα λαμπερό δέρμα εφαρμόστε πριν το foundation, ένα καλό primer. Θα φωτίσει αμέσως το δέρμα σας ενώ παράλληλα θα εξασφαλίσει άψογο φινίρισμα για την εφαρμογή του make up σας.
6. Μάτια: Γνωρίζατε ότι οι σκιές κάτω από τα μάτια σας μπορεί να οφείλονται στη γήρανση; Για να προλάβετε τις ρυτίδες χρησιμοποιήστε κρέμες και ορούς που περιέχουν δραστικά συστατικά που τονώνουν την περιοχή και παράλληλα μειώνουν το πρήξιμο, όπως γλυκόριζα και φύκια.
7. Φον-ντε-τεν με οφέλη: Aνανεώστε το νεσεσέρ σας με την προσθήκη ενός foundation που βελτιστοποιεί την επιδερμίδα σας. Κυκλοφορούν πολλές επιλογές που περιέχουν συστατικά περιποίησης, όπως αντιοξειδωτικά και ενυδατικούς παράγοντες, παρέχοντας παράλληλα πλήρη κάλυψη. Εφαρμόστε με το πινέλο σας τρεις σταγόνες και θαυμάστε την πιο αλαβάστρινη επιδερμίδα.
8. Υαλουρονικό οξύ: Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα αντιγηραντικό συστατικό που λειαίνει, ενώ παράλληλα γεμίζει τις ρυτίδες και ενισχύει τον όγκο. Χρησιμοποιήστε το καινοτόμο προϊόν Revitalift Volume Filler της L’ Oréal Paris, σε μορφή που θυμίζει ενέσιμα και εφαρμόστε ακριβή δόση ακριβώς πάνω από τα προβληματικά σημεία.
9. Μάσκα: Για την απόλυτη αποτοξίνωση του δέρματος, βάλτε τη μάσκα στο ψυγείο και στη συνέχεια, εφαρμόστε ένα λεπτό στρώμα στην επιδερμίδα σας και αφήστε τη κατά διάρκεια της νύχτας.
10. Lip plumper: Επενδύστε σε ένα lip plumper εκτός του ότι θα ενυδατώσει τα χείλη σας και θα τα »γεμίσει», θα αποτελέσει και την κατάλληλη βάση για να στρώσει τέλεια το κραγιόν σας.
11. Βιταμίνη C: Για να εξομαλύνετε τον χρωματικό τόνο του δέρματος και να ενισχύσετε τη λάμψη της θαμπής επιδερμίδας σας, αναζητήστε προϊόντα με βιταμίνη C. Είναι γνωστό πως αποτελεί το μαγικό ραβδί που μειώνει δραστικά την εμφάνιση των καφέ κηλίδων.
12. Λάδι προσώπου: Εάν δεν έχετε εντάξει το λάδι προσώπου στην καθημερινή σας ρουτίνα, ξεκινήστε τώρα. «Πολλές γυναίκες σκέφτονται πως τα έλαια θα φράξουν τους πόρους τους και θα επιταχύνουν την παραγωγή σμήγματος, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια», υποστηρίζει η δερματολόγος Elizabeth Hale. «Στην πραγματικότητα, τα λάδια μπορούν να αυξήσουν τη φωτεινότητα της επιδερμίδας και ακόμα να εξασθενίσουν τις καφέ κηλίδες».
13. Jojoba: Ακόμη και η πιο αφυδατωμένη επιδερμίδα θα αισθανθεί κύματα δροσιάς με ένα serum που περιέχει έλαιο jojoba. Απλώστε καθημερινά πριν από την ενυδατική σας κρέμα και παρατηρήστε τη μεταμόρφωση της επιδερμίδας σας. Επιπλέον λάμψη αλλά και αντιγηραντική δράση θα επιτύχετε με αναμειγνύοντας μια δυο σταγόνες ενός ελαίου πλούσιου σε εκχυλίσματα τριαντάφυλλου.

woman.in.gr

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024