Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λίφτινγκ μόνο με μακιγιάζ

Λίφτινγκ μόνο με μακιγιάζ

Τα τρικ των επαγγελματιών για να κρύψετε τα χρόνια και να προσθέσετε λάμψη στο πρόσωπό σας.

φωτό: shutterstock

1. Λαμπερή υφή: Διάλεξε μία βάση με σατινέ ή λαμπερό τελείωμα για να κάνεις την επιδερμίδα σου να δείχνει πιο φρέσκια και πιο ενυδατωμένη.
2. Frame: Τα φρύδια είναι το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό σου. Φρόντισε να είναι καλοσχηματισμένα και γεμάτα, όπως όταν ήσουν μικρή… μια σκιά ή ένα μολύβι ματιών μπορούν να σε βοηθήσουν να κάνεις θαύματα!
3. Κάνε contouring: Διάλεξε ένα bronzer ή μια σκουρότερη βάση και σκίασε το περίγραμμα του προσώπου, το ακρορίνιο, τα ζυγωματικά σου (εκεί που το κόκαλο δημιουργεί εσοχή) και την εσοχή πάνω από το κινητό βλέφαρο. Τονίζοντας τα κόκαλα του προσώπου μπορείς να δώσεις lifting effect.
4. Δώσε φως με highlighting: Με ένα ρευστό κονσίλερ ή το ανοιχτόχρωμο foundation σου, φώτισε το κέντρο του προσώπου (κάτω από τα μάτια, τις ρινοπαρειακές αύλακες, το κέντρο του μετώπου, τη ράχη της μύτης και το σημείο ανάμεσα στο στόμα και τη μύτη). Φώτισε επίσης τα κινητά βλέφαρα και το ψηλότερο σημείο των ζυγωματικών σου. Το contouring και το highlighting αποτελούν το σκελετό του μακιγιάζ σου.
5. Ένταση στα μάτια ή στα χείλη: Διάλεξε το πιο νεανικό χαρακτηριστικό σου και ανάδειξέ το. Αν έχεις πρήξιμο στο κάτω βλέφαρο ή αρκετές ρυτίδες στα μάτια, δεν είναι έξυπνο να τραβήξεις εκεί την προσοχή. Απόφυγε το μακιγιάζ του κάτω βλεφάρου σε κάθε περίπτωση. Πρόσθεσε black/brown ή black/grey μάσκαρα στις άνω βλεφαρίδες και πάμε για το κραγιόν.
6. Κραγιόν ή γκλος: Κραγιόν μπορούμε να φορέσουμε όλες. Τα γκλος όμως μπορεί να σε προδώσουν αν έχεις αυτές τις μικρές ρυτίδες που εμφανίζονται γύρω από τα χείλη. Αν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία, χρησιμοποίησε μια σατινέ σκιά κοντά στην απόχρωση του κραγιόν σου στο κέντρο κου κάτω χείλους για να δώσεις όγκο στα χείλη σου.
7. Smile! Είναι υποχρεωτικό να χαμογελάς την ώρα που τοποθετείς το ρουζ σου. Εφαρμόστε το ρους με κυκλικές κινήσεις στο σημείο που το μαγουλάκι «φουσκώνει» περισσότερο όταν χαμογελάτε. Φροντίστε το ρουζ να μην έρθει πολύ κοντά στη μύτη γιατί θα τονίσει τις ρινοπαρειακές σας.
8. Σταθεροποίησε το μακιγιάζ σου με ένα ειδικό ενυδατικό σπρέι (όπως το Hydration Spray D2O της Jane Iredale) που θα εξασφαλίσει την ελαστικότητα που ζητάς από το μακιγιάζ σου και μείνε μακριά από προϊόντα που περιέχουν ταλκ. Αναζήτησε καλλυντικά με αντιγηραντικές και αντηλιακές ιδιότητες.
Μπάρμπαρα Νάνου, αισθητικός & κοσμητολόγος, MSc Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Αθηνών.

woman.in.gr

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024