Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
6 τρικ για το μακιγιάζ μετά τα 40

6 τρικ για το μακιγιάζ μετά τα 40

Μετά τα 40, υπάρχουν κάποια πράγματα στο μακιγιάζ μας που πρέπει να προσέχουμε περισσότερο. Να μερικά τρικ για να επαναφέρετε τη φρεσκάδα του προσώπου.


1. Για να καμουφλάρεις τις ρυτίδες γύρω από τα χείλη
Βήμα πρώτο: μην ξεχνάς ποτέ την ενυδατική σου, ειδικά γύρω από τα χείλη, αν θες να διατηρήσεις τη σφριγηλότητα και να απαλύνεις τις ρυτίδες που έχουν αρχίσει να δημιουργούνται στην περιοχή.
Όσο για τις ρυτίδες πάνω στα χείλη, ξεκίνα πρώτα με ένα lip balm με μαλακτικά συστατικά για να διατηρείται το κραγιόν πάνω στα χείλη και να μην σπάει. Τέλος, διέγραψε το περίγραμμα με ένα μολύβι στο φυσικό χρώμα των χειλιών σου και άπλωσε ένα κρεμώδες, ματ κραγιόν με ενυδατικά στοιχεία για να καμουφλάρεις τις ατέλειες.

2. Για να απλώνεται καλά το μέικ-απ πάνω από την κρέμα ρετινόλης
Οι κρέμες με ρετινόλη (τη χημική μορφή της βιταμίνης Α, που βοηθάει αποδεδειγμένα στην αντιγήρανση) πρέπει να απλώνονται οπωσδήποτε στο πρόσωπό σου ανελλιπώς, κάθε πρωί, πριν από το μακιγιάζ και το αντηλιακό. Το μειονέκτημα βέβαια είναι πως το foundation δεν απλώνεται και πολύ καλά από πάνω –σπάει, δημιουργούνται σβόλοι και γενικά το αποτέλεσμα δεν είναι ομοιόμορφο. Δοκίμασε αυτό το τρικ: άπλωσε πρώτα μία βασική λοσιόν ή κρέμα χωρίς ενεργά συστατικά, μετά την κρέμα ρετινόλης και πριν το foundation, διαμορφώνοντας μία απαλή στρώση ανάμεσα στα δύο.

3. Για να κάνεις τα βαμμένα φρύδια να δείχνουν φυσικά
Έφτασε η ώρα της αλήθειας: τα φρύδια σου δεν είναι τόσο παχιά όσο ήταν παλιότερα. Επανέφερέ τα στην κατάσταση που ήταν στα 20 σου (και κάντο να δείχνει φυσικό) με το τρικ της Μπόμπι Μπράουν: Ξεκίνα βάφοντας τα φρύδια με ένα μολύβι, με πολύ μικρές, απότομες κινήσεις. Στη συνέχεια, άπλωσε λίγη πούδρα πάνω από το μολύβι με ένα καμπυλωτό βουρτσάκι για τα φρύδια και περάσέ τα στη συνέχεια με ένα χτενάκι για να συνδυαστούν καλά και τα δύο.

4. Για να κρύψεις τα σημάδια από τον ήλιο
Το πιο πιθανό είναι πως δεν ήσουν και από τις πιο συνεπείς στην καθημερινή εφαρμογή του αντηλιακού σου (δεν το λέμε εμείς, το λένε οι καφέ κηλίδες πάνω στο πρόσωπό σου). Αν δεν θες να ξοδέψεις μία μικρή περιουσία στα λέιζερ, δοκίμασε αυτά τα τρικ: Πρώτα κάλυψε τα σημάδια με ένα κονσίλερ με βάση το κίτρινο, δύο αποχρώσεις πιο ανοιχτό από το φυσικό χρώμα της επιδερμίδας σου. Στη συνέχεια, άπλωσε ταμποναριστά το κανονικό σου μέικ-απ πάνω από τα σημεία, και λίγο πιο έξω από αυτά. Σταθεροποίησε το αποτέλεσμα απλώνοντας μία απαλή πούδρα, στην ίδια απόχρωση, σε ολόκληρο το πρόσωπο και την περιοχή του στήθους.

5. Για πιο γεμάτα χείλη χωρίς ενέσεις
Όσο περισσότερα είναι τα κεριά στην τούρτα σου, τόσο πιο πιθανό είναι να έχουν χάσει τα χείλη σου το φυσικό όγκο τους –αλλά δεν χρειάζεται να έρθεις αντιμέτωπη με βελόνες για να αντιστρέψεις το αποτέλεσμα.
Διέγραψε τα χείλη σου με ένα μολύβι σε μία απόχρωση πιο σκούρα από το φυσικό σου και γέμισέ τα με ένα κρεμώδες κραγιόν σε πιο ανοιχτή απόχρωση, όπως το ροδακινί, που αντανακλά το φως και βοηθάει στο εφέ των πιο γεμάτων χειλιών, σύμφωνα με την Μπόμπι Μπράουν .

6. Για να φοράς ρουζ χωρίς να μοιάζεις με κλόουν
Θες να δείχνεις λαμπερή, όχι λες και έχεις ετοιμαστεί για το τσίρκο. Για φυσικό αποτέλεσμα ακολούθησε τα εξής βήματα: προετοίμασε πρώτα την επιδερμίδα σου με μία ενυδατική προσώπου με υαλουρονικό οξύ που αποκαθιστά τον όγκο και την λάμψη, όπως λέει η Μπράουν. Στη συνέχεια, δοκίμασε αυτό το τρικ: άπλωσε ένα ενυδατικό κρεμώδες ρουζ στο ίδιο χρώμα με τα μάγουλά σου, λίγο πιο κάτω από τα ζυγωματικά, διαγώνια και προς τα πάνω, μέχρι τις ρίζες των μαλλιών σου και συνέχισε απλώνοντας κανονικό ρουζ, μία απόχρωση πιο σκούρο, πάνω στα μήλα.

woman.in.gr

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024