Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ένα διαμέρισμα του Όσκαρ Νιμάγιερ στο Σάο Πάολο, μετατρέπεται σε loft

Ένα διαμέρισμα του Όσκαρ Νιμάγιερ στο Σάο Πάολο, μετατρέπεται σε loft

Οι αρχιτέκτονες Χες και Πεντρόσα κατάφεραν να ξαναδώσουν ζωή σε ένα διαμέρισμα που είχε σχεδιάσει ένα από τα ιερά τέρατα της αρχιτεκτονικής.

Μιχελάκου Ιωάννα

Oι αρχιτέκτονες Φελίπε Χες και Ρενάτα Πεντρόσα, κατάφεραν να μετατρέψουν εντυπωσιακά ένα μισοκαταστραμμένο χώρο που είχε σχεδιάσει ο Όσκαρ Νιμάγιερ πριν 50 χρόνια, σε ένα σύγχρονο loft 140 τ.μ. Το διαμέρισμα βρίσκεται στην καρδιά του Σάο Πάολο, στη Βραζιλία, και το πρωτότυπο κτήριο είχε κατεδαφιστεί σχεδόν εντελώς, εκτός από τις κολώνες και τα δοκάρια, όταν το αρχιτεκτονικό δίδυμο ανέλαβε την ανακατασκευή του. Το εγχείρημα δεν ήταν καθόλου εύκολο, ειδικά όταν πειράζεις έναν χώρο που έχει σχεδιάσει ένα από τα ιερά τέρατα της αρχιτεκτονικής.
Οι Χες και Πεντρόσα ξεκίνησαν ενώνοντας όλα τα δωμάτια σε έναν ενιαίο χώρο, χωρίς μόνιμα διαχωριστικά. Στο κέντρο του, τοποθετήθηκε ένα «κουτί» που περιλαμβάνει τα υπνοδωμάτια και τα μπάνια. Ένας τοίχος του κουτιού περιλαμβάνει τις ντουλάπες, ενώ ένας άλλος φιλοξενεί ράφια και έναν χτιστό πάγκο από τσιμέντο. Σε όλο το χώρο διατηρήθηκε η αίσθηση του ακατέργαστου μπετόν, ενώ το ξύλινο πάτωμα και τα ράφια πρόσθεσαν τη ζεστασιά που του έλειπε.
Συρρόμενες ατσάλινες πόρτες χωρίζουν τον χώρο όταν χρειαστεί. Όταν ανοίγουν γίνονται ένα με την απογυμνωμένη κολώνα και μοιάζουν μέρος του design ακόμα και διπλωμένες. Απέναντι από το κυρίως υπνοδωμάτιο διατηρήθηκε ο αυθεντικός τσιμεντένιος τοίχος του ιστορικού κτηρίου, με όλες τις ατέλειές του εκτεθειμμένες.

woman.in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024