Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Οι πιο εντυπωσιακές μπουτίκ στον κόσμο

Οι πιο εντυπωσιακές μπουτίκ στον κόσμο

Eικαστικοί και designers αποθεώνουν το shopping.

Αγγελική Τζωρτζακάκη

Valentino, Σανγκάη
Η φουτουριστική του βιτρίνα αναπαριστά μια επίδειξη που διαδραματίζεται σε τρεις ορόφους. Πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη μπουτίκ του οίκου με την πρώτη να βρίσκεται στο Μιλάνο. Το εσωτερικό του σχεδιάστηκε από τον David Chipperfield και τις creative directors M.G.Chiuri και P.Piccioli, για να θυμίζει ιταλικό παλάτι με αναφορές από το Maison Valentino στη Ρώμη. Η διαμόρφωση του χώρου είναι τέτοια ώστε καθώς ο επισκέπτης πλησιάζει το κέντρο του κτιρίου το περιβάλλον γίνεται πιο προσωπικό ενώ ο μπαρόκ διάκοσμος και το πομπώδες μέγεθος προσφέρει μια μοναδική αγοραστική εμπειρία.
Victor & Rolf, Παρίσι
Μετά το κλείσιμο του flagship store στο Μιλάνο όπου όλο το κατάστημα ήταν σχεδιασμένο ανάποδα α λα Alice in Wonderland, το ολλανδικό δίδυμο Victor&Rolf έδειξε για άλλη μια φορά τη σουρεαλιστική του διάθεση. Στην καινούρια τους μπουτίκ στην οδό Saint-Honoré στο Παρίσι, πρωταγωνιστής είναι η γκρι τσόχα. Παρότι εκκεντρικός, ο χώρος αποπνέει μια κλασσική φινέτσα επιμελημένη από τους Siebe Tettero and Sherrie Zwail.

Acne, Λος Άντζελες
Ο art deco ουρανοξύστης Eastern Columbia στο κέντρο του LA ήταν το ιδανικό μέρος για το flagship store της Σουηδικού οίκου. Καλύπτει 500 τμ από το ισόγειο του ιστορικού κτιρίου και φιλοξενεί ανδρικά και γυναικεία αρώματα και ready-to-wear, μια σουίτα για ιδιωτικό shopping και το αγαπημένο σουηδικό καφέ του creative director, το Ilcaffe. Στο κέντρο του δεσπόζει ένα γιγάντιο μανιτάρι, εγκατάσταση του Βέλγου εικαστικού Carsten Höller.

Comme des Garcons, Νέα Υόρκη
Εξωτερικά μοιάζει με μια εγκαταλελειμμένη αποθήκη. Μπαίνοντας, βρισκόμαστε σε ένα τούνελ που οδηγεί στην πρόσφατα ανακαινισμένη μπουτίκ του οίκου ένα χώρο διαμορφωμένο από χρυσούς όγκους. Σύμφωνα με έρευνες, όταν ένα μωρό έχει να επιλέξει ένα χρώμα ανάμεσα σε άλλα αυτό κατά πάσα πιθανότητα θα είναι το χρυσό. αυτός είναι και ο λόγος που επιλέχθηκε από την Rei Kawakubo, σχεδιάστρια και ιδρύτρια του οίκου.
Dover Street Market, Νέα Υόρκη
Ένα νεοκλασσικό κτίριο του 30′ που για 4 χρόνια έμενε αναξιοποίητο, έπεσε στα χέρια της Rei Kawakubo και μεταμορφώθηκε σε μια καλτ πλατφόρμα που φιλοξενεί όλες τις συλλογές της Comme des Garçons αλλά και πολλών άλλων οίκων όπως Saint Laurent, Prada , Alexander Wang και άλλους, κάποιες από αυτές μάλιστα ειδικά σχεδιασμένες για την Dover Street Market. Το εσωτερικό του ανασχεδιάστηκε εξ’ολοκλήρου από τη Rei με μουσικές παρεμβάσεις από τον Calx Vive και τοιχογραφίες από τον Ιάπωνα Koichi Enomoto. Η ασυνήθιστη τοποθεσία του, μακριά από τις άλλες μπουτίκ μας οδηγεί σε αναξερεύνητα μονοπάτια.
Jt, Μπουένος Άιρες
η Jessica Trosman, μία από τα διασημότερα fashion brands στην Αργεντινή άνοιξε πρόσφατα το καινούργιο της flagship store στη Villa Crespo του Μπουένος Αϊρες. Ο χώρος που επιλέχθηκε για αυτό το σκοπό είναι μια αποθήκη που μετατράπηκε από τους Αργεντίνoυς αρχιτέκτονες ΝΕΤ με την επιμέλεια του creative director της JT, Sebastian Kaufmann. Σκυρόδεμα και γυαλί είναι τα υλικά που μονοπωλούν, ενώ τα δοκιμαστήρια καταμεσής του χώρου περιβάλλονται από καθρέφτες. Μια μεγάλη τζαμαρία διαχωρίζει το κατάστημα από το ατελιέ δίνοντας τη δυνατότητα στους πελάτες να ρίξουν μια κλεφτή ματιά στη δημιουργική διαδικασία.

woman.in.gr

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024