Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Rounded Loft

Rounded Loft

Η αρχιτεκτονική ομάδα A1Architects (Lenka Kremenova και David Mastalka) σχεδίασε και ανακαίνισε ένα loft σε μια σοφίτα στην Πράγα, 220 τετραγωνικών.

Η αρχιτεκτονική ομάδα A1Architects (Lenka Kremenova και David Mastalka) σχεδίασε και ανακαίνισε ένα loft σε μια σοφίτα στην Πράγα, 220 τετραγωνικών. Η πρόκληση ήταν τεράστια, αφού ο χώρος ήταν τεράστιος και ενιαίος. Για moto τους οι αρχιτέκτονες επί μήνες υιοθέτησαν τον όρο «χωρίς όρια». Τα υπνοδωμάτια έπρεπε να είσαι σαφώς απομονωμένα, αλλά όλες οι υπόλοιπες δραστηριότητες μέσα στο σπίτι να ενώνονται σε έναν μόνο χώρο.

Το project ξεκινά λοιπόν από την είσοδο, που ντύθηκε με walk – in closets, συνεχίζεται προς το καθιστικό και την κουζίνα με την μεγάλη τραπεζαρία και ανεβαίνει προς τον ξενώνα. Για να μην διακόπτεται η ροή της κίνησης, οι αρχιτέκτονες αποφάσισαν να στρογγυλέψουν κάποιες εσωτερικές γωνίες, απαλύνοντας τον χώρο και δίνοντάς του προσωπικότητα. Χάρη στις καμπύλες αυτές, αισθάνεται κανείς απόλυτα ελεύθερος μέσα στο χώρο και τα όρια των τοίχων εξαφανίζονται. Ακόμα και η σκάλα, με εντοιχισμένο τζάκι και βιβλιοθήκη, υψώνεται σε καμπύλη. Η κουπαστή είναι φτιαγμένη από δίχτυ από ανοξείδωτο ατσάλι, έτσι ώστε να είναι ασφαλής αλλά και «διάφανη» στο μάτι.
Δίπλα από το καθιστικό, υπάρχουν τρία υπνοδωμάτια και ένα γραφείο, αλλά και αποθηκευτικοί χώροι, κυρίως σε εντοιχισμένα έπιπλα. Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν ήταν εξίσου σημαντικά. Το ζητούμενο ήταν στην υφή και τη φυσικότητα. Η πέτρα που επιλέχθηκε μαζί με τον ιδιοκτήτη του σπιτιού, συνδυάσθηκε με κατά παραγγελία ξύλινα έπιπλα. Όλο το πάτωμα ντύθηκε με μεγάλα μπεζ πλακάκια, για να δίνει την αίσθηση της συνέχειας, ενώ ο ξύλινος σκελετός του σπιτιού αποκαλύφθηκε όσο περισσότερο γινόταν. Ο πάγκος της κουζίνας φτιάχτηκε από μαύρο γρανίτη, ο οποίος συνδυάσθηκε με γυαλιστερό λευκό μάρμαρο στον τοίχο, ενώ η τραπεζαρία φτιάχτηκε από ξύλο καρυδιάς.

woman.in.gr

Sports in

LIVE: Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός

LIVE: Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός για τον πρώτο ημιτελικό του EHF European Cup.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024