Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
To πιο arty διαμέρισμα της Αθήνας

To πιο arty διαμέρισμα της Αθήνας

Το διαμέρισμα του Σχεδιαστικού διδύμου 2D στο κέντρο της πόλης.

Φωτό – Κείμενο: Costas Picadas

Οι 2D, ο Αντώνης Βασιλείου και ο Γιάννης Βαγγελάκης, τα τελευταία δέκα χρόνια σχεδιάζουν αντικείμενα και διακοσμούν βιτρίνες, εκθεσιακά περίπτερα και εσωτερικούς χώρους. Έφτιαξαν τα πρώτα τους lego κοσμήματα το καλοκαίρι του 2009 κάνοντας τους afols (Adult Fans Of Lego) ευτυχισμένους. Εκτός από το κοινό σχεδιαστικό όραμά τους, μοιράζονται και το ρετιρέ ενός τριώροφου κτιρίου της δεκαετίας του ’40 στο Μοναστηράκι.
Το 100 τ. μ. οροφοδιαμέρισμα ακολουθεί την παλιά διαρρύθμιση με Χολ και καθιστικό που βλέπουν σε μια βεράντα με θέα την Ακρόπολη, ένα μακρύ διάδρομο που οδηγεί στις δύο κρεβατοκάμαρες, κουζίνα, μπάνιο με χολ και ένα γραφείο με δική του εξωτερική πόρτα. Χρώμα και φως συνδυάζονται αρμονικά με κομμάτια όλων των δεκαετιών, αντίκες και πρωτότυπα έργα τέχνης, δημιουργώντας μια πρωτότυπη ατμόσφαιρα. Από το σιδερένιο κρεβάτι, τις καρέκλες του Τσαρλς Ιμς του ’60, τις αυθεντικές vintage ταπετσαρίες του ’70 μέχρι αντικείμενα από το Ikeα, όλα επιλέχθηκαν και συνδυάστηκαν με προσοχή.
Τόσο την επίπλωση όσο και τη διακόσμηση συμπληρώνουν κατασκευές των ίδιων των σχεδιαστών, όπως η βιβλιοθήκη με τμήματα σκαλωσιάς, το κεφάλι ελαφιού από φελιζόλ και ο εντυπωσιακός καθρέφτης με κορνίζα από μεταλλικό εξάρτημα μηχανής. Πολλά μικρά και μεγάλα αντικείμενα που υπάρχουν στο χώρο έχουν περισυλλέγει από αποθήκες, παζάρια, παλαιοπωλεία, ακόμα και από τα σκουπίδια, τα οποία οι ιδιοκτήτες αναπαλαίωσαν δίνοντάς τους μια δεύτερη ευκαιρία «ζωής». Κι αν το σπίτι σήμερα φαίνεται προσεγμένο, δεν ήταν πάντα έτσι.
«Αρχικά είχε πολλές φθορές. Ύστερα από πολλή σκέψη προτιμήσαμε να το διακοσμήσουμε με τρόπο που θα χάριζε στα φθαρμένα πατώματα, στα γύψινα και στα παλιά κουφώματα μια πνοή αναγέννησης. Έτσι αποφασίσαμε να ακολουθήσουμε ένα στιλ ρετρό συνδυάζοντας μοντέρνα με κλασικά κομμάτια, δίνοντας την εντύπωση πως κατοικείται και εξελίσσεται συνεχώς». Δημιουργίες των 2D θα βρείτε στο Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη, Πειραιώς 138, στο Shop Ερμού 112Α και στα fashionlover.gr, carteco.gr.

woman.in.gr

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη με ΑΕΚ – Να επισκεφτούμε ξανά αυτό το γήπεδο»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο εκτός από τη νίκη ενώ υπογράμμισε με... νόημα πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επισκεφτούν ξανά την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024