Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ένα διαμέρισμα στο Λονδίνο γεμάτο χρώμα

Ένα διαμέρισμα στο Λονδίνο γεμάτο χρώμα

Ένα εδουαρδιανό κτήριο μετατρέπεται σε χαρούμενο σπίτι.

Μιχελάκου Ιωάννα

To Chevron House μοιάζει περισσότερο με ξενοδοχείο ή με κλαμπ, παρά με σπίτι. Κι όμως το παιχνιδιάρικο οίκημα με τα 5 υπνοδωμάτια, στεγάζει μια οικογένεια στο Δυτικό Λονδίνο. Η βρετανική ομάδα αρχιτεκτόνων και διακοσμητών εσωτερικών χώρων Αndy Martin Architects ανέλαβε να μετατρέψει το τριώροφο εδουαρδιανό οίκημα στο σπίτι που οι ιδιοκτήτες του οραματίζονταν. Ιδιοκτήτης του σπιτιού είναι ο Oliver Peyton, ιδιοκτήτης εστιατορίων και κριτικός γεύσης, αλλά και τηλεπερσόνα της βρετανικής τηλεόρασης. Ταυτόχρονα, είναι παθιασμένος συλλέκτης σύγχρονης βρεττανικής τέχνης, και ζήτησε το σπίτι να μπορεί να υποστηρίξει τη συλλογή του.
Στο ισόγειο, το οποίο φιλοξενεί τους κοινόχρηστους χώρους, αφαιρέθηκαν όλοι οι τοίχοι και ο χώρος ενοποιήθηκε. Κάθε λειτουργία του χώρου (κουζίνα, τραπεζαρία, καθιστικό) διαχωρίζεται από ένα συγκεκριμένο χρώμα. Μεγάλες μπαλκονόπορτες οδηγούν στον κήπο και το φυσικό φως λούζει τα δωμάτια όλη μέρα. Στον δεύτερο και τρίτο όροφο όπου φιλοξενούνται τα υπνοδωμάτια, κάθε δωμάτιο ενώνεται με ένα μπάνιο και το αντίστροφο.
Η χρήση έντονου χρώματος στα έπιπλα οδήγησε σε ουδέτερους off white τοίχους και ταβάνια, για να τονιστούν οι γραμμές αφενός των επίπλων, αφετέρου των τοίχων, δημιουργώντας ένα εξαιρετικό παιχνίδισμα προοπτικής.
:

woman.in.gr

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024