Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αληθινά Xριστούγεννα στη Βιέννη

Αληθινά Xριστούγεννα στη Βιέννη

Αν μας έλεγαν ότι στη Βιέννη κάθε μέρα είναι Χριστούγεννα, θα τους πιστεύαμε. Δείτε γιατί.

Ευφροσύνη Παπαναστασίου

Άρωμα από ψημένα κάστανα, καβουρδισμένα αμύγδαλα και ζαχαρωμένα φρούτα ξύλινοι πάγκοι με ντόπια προϊόντα και ζεστά ροφήματα, πανηγυρικά στολισμένα δέντρα και δρόμοι, παραμυθένιες παραστάσεις και σκηνικά μας φέρνουν στο νου τη μαγεία της πρέσβειρας του χριστουγεννιάτικου πνεύματος, της Βιέννης.

Χριστουγεννιάτικες αγορές

Με τις 23 συνοικίες της να φιλοξενούν η κάθε μία από αυτές από μία –ή και περισσότερες –χριστουγεννιάτικες αγορές, η Βιέννη αναδεικνύεται στο ιδανικό hot-spot της χριστουγεννιάτικης περιόδου. Το παραδοσιακό market Vienna Magic of Advent από τις 29 Νοεμβρίου μέχρι τις 23 του επόμενου μήνα μετατρέπει την ιστορική πλατεία Rathausplatz σε μία ζωντανή Χώρα των θαυμάτων. Ακολουθεί το χριστουγεννιάτικο χωριό στις πλατείες Maria-Theresien και Karlsplatz με παραδοσιακά εδέσματα, χειροποίητα στολίδια και θεατρικές παραστάσεις, το παλιό βιεννέζικο χριστουγεννιάτικο market στην πλατεία Freyung με παραδοσιακές φάτνες και κεραμικά, η αγορά στην Riesendradplatz μεcomedy show και μουσικές συναυλίες και τέλος, το αριστοκρατικό παλάτι Schönbrunn, ο πιο άξιος οικοδεσπότης ενός ρομαντικού φεστιβάλ με παραδοσιακά χειροτεχνήματα, χριστουγεννιάτικα workshop και special event για παιδιά. Για να ξεκουράσετε τα πόδια σας από την πολύωρη ορθοστασία, τρυπώστε στο Café Sperl, με τους σερβιτόρους του να προσφέρουν στους κουρασμένους πεζοπόρους αυθεντική βιεννέζικη σοκολάτα από το 1880.

Μουσικά φεστιβάλ

Τη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στις Βιεννέζικες συνοικίες έρχονται για να τονώσουν ποικίλων ειδών και γούστων μουσικές παραστάσεις οι οποίες και αποτελούν όλους τους λόγους εκείνους για τους οποίους η Αυστριακή πρωτεύουσα είναι γνωστή ως «η πόλη της μουσικής». Το μεγαλειώδες δημαρχείο της πόλης, φιλοξενεί παράλληλα με τη χριστουγεννιάτικη αγορά της πλατείας Rathausplatz και για 4 εβδομάδες το μουσικό φεστιβάλ «Internationale Adventsingen», μία συγκέντρωση 90 χορωδιών από όλο τον κόσμο. Οι λάτρεις της κλασσικής μουσικής δεν θα απογοητευτούν χάρη στις Βaroque συναυλίες του μουσείου Αλμπερτίνα της Βιέννης, με την μπάντα Clemencic Consort να ψυχαγωγεί το κοινό με άριες, ντουέτα, καντάτες και συνθέσεις Ιταλών μουσικών από τον Monteverdi μέχρι τον Scarlatti. (11 και 12 Δεκεμβρίου). Στα highlight της Βιεννέζικης ακουστικής πανδαισίας ανήκει το ετήσιο φεστιβάλ «Χριστούγεννα στη Βιέννη» στο συναυλιακό χώρο Konzerthaus, το πρόγραμμα του οποίου συνθέτουν διεθνείς σταρ της όπερας όπως οι Angelika Kirchschlager, Anna Prohaska, Joel Prietro, Luca Pisaroni με τη μουσική συνοδεία των χορωδιών Vienna Boys’και Wiener Singakademie και μαέστρο το φημισμένο Erwin Ortner (20 and 21 Δεκεμβρίου). Τέλος, το κτίριο Konzerthaus πλημμυρίζεται στις 14 Δεκεμβρίου με κονσέρτα των Händel, Vivaldi και Mozartμε αφορμή το one-day-only Χριστουγεννιάτικο event Christmas Brass Triptychon & Brassissimo.

Time for shopping

Δεν νοούνται χριστουγεννιάτικες εξορμήσεις χωρίς δώρα και σουβενίρ για τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Η Βιέννη ξεχωρίζει για ακόμη μία φορά ανάμεσα στις Ευρωπαϊκές χώρες, προσφέροντας στους επισκέπτες της τη δυνατότητα για ποιοτικό – και χωρίς τύψεις – shopping, στις πιο ανταγωνιστικές τιμές της αγοράς. Περιηγηθείτε ανάμεσα στους φημισμένους Βιεννέζικους πεζόδρομουςKaertnerstrasse, Graben,Tuchlauben,Bauernmarkt και απολαύστε τα ιδιαιτέρως πρωτότυπα και χρηστικά προϊόντα που έχει να σας προτείνει η Αυστριακή παραμυθούπολη. Ρούχα vintage ή haute couture, αστραφτερά μπιζού και αξεσουάρ, βιεννέζικα αρώματα, έπιπλα – αντίκες, παλιά περιοδικά και εφημερίδες, παραδοσιακά εδέσματα και ντόπιες λιχουδιές είναι λίγες μόνο από τις δελεαστικές προσφορές των πολυκαταστημάτων αλλά και των μικρότερων συνοικιακών «θησαυρών». Μην ξεχάσετε να αγοράσετε μία γυάλινη χιονόμπαλαστο μουσείο δίπλα από το εργαστήρι τουErwin Perzy – το μέρος όπου αυτή πρωτοκατασκευάστηκε το 1900 αλλά και να ενδώσετε στις πολυμορφικές τσάντες της Ina Kent της οδού Lindengasse.

Τι να δείτε/ Τι να κάνετε

Πανδαισία μπαρόκ αισθητικής σας περιμένει στα δύο αριστοκρατικά παλάτια στο Belvedere της Βίεννης με τους κήπους- έργα τέχνης, τα επιβλητικά γλυπτά, τις μεγαλοπρεπείς σιδερένιες πύλες και το θρυλικό πίνακα ζωγραφικής «The Kiss» του Gustav Klimt. Για θέα που κόβει την ανάσα προσφέρονται ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Στεφάνου με τα 343 σκαλιά, το πιο γοτθικό οικοδόμημα της Αυστρίας αλλά και ο 826 ποδιών πύργος Danube με το ασανσέρ που σας πάει στην κορυφή του σε 35 δευτερόλεπτα. Κάντε μαθήματα κλασσικής ιππασίας στον Ισπανικό Ιππικό Όμιλο της Βιέννης, δείτε τον Δούναβη, όλη την παλιά πόλη και την τεράστια ρόδα του λούνα παρκ Πράτερ από τον τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου του Ζαν Νουβέλ Sofitel Vienna Stepansdom, διασκεδάστε στο κλαμπ Flex στη γέφυρα Augarten, ένα από τα καλύτερα του κόσμου και επισκεφτείτε την ασύμμετρη πολυκατοικία του Huntertwasser με την εναλλακτική αρχιτεκτονική.

woman.in.gr

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024