Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λίγα τετραγωνικά, μεγάλοι χώροι

Λίγα τετραγωνικά, μεγάλοι χώροι

Μία λευκή μονοκατοικία στο Notting Hill.

Mews, ή αλλιώς μία λευκή μονοκατοικία στο Notting Hill Gate που κλέβει τα βλέμματα των περαστικών. Παρότι πολύ διαφορετική στην αισθητική της, έχει κρατήσει την εξωτερική της φόρμα, σεβόμενη την παράδοση στην αρχιτεκτονική των γύρω κτιρίων. Η επέμβαση των αρχιτεκτόνων Andy Martin Architects έγινε στο εσωτερικό της όπου μετατράπηκε από διώροφη αστική κατοικία σε τετραόροφη οικογενειακή εστία.
Όσο αντιφατικό μπορεί να μοιάζει, το κτίριο καταφέρνει να εξασφαλίζει μια ιδιωτικότητα για τους κατοίκους του, παράλληλα όμως βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τον έξω κόσμο, καθώς μεγάλο μέρος του αποτελείται από τζαμαρίες. Ο λόγος που χρησιμοποιήθηκε τόσο γυαλί ήταν για να αιχμαλωτίζει το φως και να το στέλνει σε κάθε γωνιά του σπιτιού, παίζοντας έξυπνα με τις αντανακλάσεις του.
Οι εναλλαγές στα επίπεδα δημιουργούν διαφορετικά οπτικά πεδία, με αποτέλεσμα ο χώρος να δείχνει συνέχεια διαφορετικός και να προκύπτουν περισσότεροι χώροι προς αξιοποίηση. Μια μαύρη ενιαία γυαλιστερή επιφάνεια καλύπτει μία απο τις εσωτερικές πλευρές του κτιρίου δίνοντας μια αίσθηση συνέχειας από όροφο σε όροφο ενώ η απέναντι πλευρά έχει ντυθεί με ξύλο δημιουργώντας έντονες αντιθέσεις ανάμεσα στο σύγχρονο και το παραδοσιακό, σ το φως και το σκοτάδι.
Aγγελική Τζωρτζακάκη

woman.in.gr

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024