Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γκοτιέ: από το πεζοδρόμιο στις πασαρέλες

Γκοτιέ: από το πεζοδρόμιο στις πασαρέλες

Παιχνιδιάρικη, ποιητική και παραμυθική, η εξαιρετική μαεστρία του Gaultier εμπνέεται από την ομορφιά και την ποικιλομορφία της παγκόσμιας κουλτούρας.

Ευφροσύνη Παπαναστασίου

Η πορεία του πρωτοποριακού και ανατρεπτικού haute couture σχεδιαστή Jean Paul Gaultier, ξεδιπλώνεται σε μία διεθνή έκθεση στο Μουσείο του Brooklyn με τίτλο: The Fashion World of Jean Paul Gaultier: From the Sidewalk to the Catwalk,

Ο πυρήνας της έκθεσης συντίθεται από εφτά θεματικούς κύκλους οι οποίοι εντοπίζουν τις επιρροές του Gaultier κατά τη διάρκεια της εξέλιξής του στον κόσμο της μόδας από τότε που ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα ως σχεδιαστής το 1970.

140 haute couture και prêt-à-porter σύνολα αποτελούν τη ζωντανή απόδειξη της –κάτι περισσότερο –από επιτυχημένης και αξιόλογης πορείας του Γάλλου μόδιστρου στην ανταγωνιστική βιομηχανία της υψηλής ραπτικής, με τους πρωταγωνιστές των εκθεμάτων να είναι το θρυλικό κωνικό μπούστο της Madonna, καθώς και ένα jumpsuit φορεμένο από τη διεθνούς φήμης τραγουδίστρια Beyonce Knowles.

Αξεσουάρ, σκίτσα, αποσπάσματα από ταινίες και ντοκιμαντέρ, συναυλίες και χορευτικές παραστάσεις καθώς επίσης και φωτογραφίες σύγχρονων φωτογράφων μόδας και καλλιτεχνών, σχετικών με τον κόσμο του Gaultier, αποκαλύπτουν το απροσδόκητα προκλητικό ποιόν των δημιουργημάτων του, των οποίων η επίδραση στην κοινωνία και στην αισθητική, είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτη.

Το Brooklyn αποτελεί την 7η στάση της έκθεσης ύστερα από πόλεις όπως η Μαδρίτη, το Ρότερνταμ ,η Στοκχόλμη, το Μόντρεαλ, το Ντάλας και το Σαν Φρανσίσκο και θα παραμένει εκεί ως και τις 23 Φεβρουαρίου.

Επόμενη στάση για τον Απρίλιο του 2014 είναι το Λονδίνο στην Barbican Gallery.

woman.in.gr

Sports in

Ολυμπιακός: Η απονομή του τροπαίου στα κορίτσια του Θρύλου

Δείτε την απονομή του τροπαίου στις παίκτριες του Ολυμπιακού, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ γυναικών για 8η φορά στην ιστορία των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024