Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα 5 επαγγέλματα μόδας που δεν ξέρετε

Τα 5 επαγγέλματα μόδας που δεν ξέρετε

Γιατί η μόδα ποτέ δεν σταματά να μας εκπλήσει ευχάριστα.

Λυκίδη Λουκία

Υπεύθυνος μαυρίσματος διασημοτήτων; Χορογράφος πασαρέλας; Σίγουρα ποτέ κανείς δεν θα σας μίλησε για αυτά στο μάθημα του σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού. Σε μια βιομηχανία της μόδας που δουλεύει με τις μηχανές στο φουλ πέρα από τους γνωστούς μας κομμωτές, μακιγιέζ, στιλίστες υπάρχουν μια σειρά ειδικών που οι σχεδιαστές, οι διασημότητες και οι editors έχουν στο speed dial.
Χορογράφος μόδας
Όπως όλοι ξέρουμε τα μοντέλα δεν βηματίζουν μονάχα πάνω κάτω την πασαρέλα. Κάποιες φορές για τις ανάγκες του σόου μπορεί να χρειάζονται και να κάνουν και κάποιες πιο περίπλοκες φιγούρες. Εκεί έρχονται οι ειδικοί χορογράφοι για να βοηθήσουν. Ένας από αυτούς είναι ο Les Child, πρώην χορογράφος στις περιοδείες του Μικ Τζάγκερ, που οι περφόρμανς του στα διάφορα σόου έχουν αφήσει άφωνους τους διασήμους της πρώτης σειράς και όχι μόνο. Τα πιο διάσημα σόου στα οποία έβαλε το ταλέντο του είναι τα σόου Anya Hindmarch’s AW14 -όπου προκάλεσε χιλιάδες ενθουσιώδη tweets αλλά και το σόου με το μνημειώδες σκάκι του Alexander MacQueen το 2005.

Σκηνογράφος πασαρέλας

Όποιο τρελό σκηνικό μπορεί να προκύψει στην φαντασία ενός δημιουργού ο ειδικός σκηνογράφος Αλεξάντρ ντε Μπετάκ μπορεί να το πραγματοποιήσει. Σύννεφα για το σόου του Marc Jacobs. Ένας τεράστιος καθρέφτης για αυτό του Peter Pilotto. Και αυτά μόνο για τα σόου του Φθινοπώρου Χειμώνας 2013 2014.

Συνθέτης σάουντρακ πασαρέλας
Ο Μισέλ Γκομπέρ ξεκίνησε την καριέρα του στο Le Palace στις αρχές της δεκαετίας του ’80 και ήταν ήδη ένας από τους πιο πετυχημένους dj του πλανήτη πριν ανακαλύψει το μουσικό κενό στην βιομηχανία της μόδας και το καλύψει. Σήμερα κανένα σόου υπερπαραγωγή δεν γίνεται χωρίς ένα από τα δικά του υπερσάουντρακ που στα σόου για το Φθινόπωρο Χειμώνα 2014 έντυσαν τις πασαρέλες των Dior, Proeza Schouler, JW Anderson και πολλών άλλων. Στο σόου της Chanel μιξάρισε το Tiny Dancer του Έλτον Τζον με το Diamonds της Ριάννα καθώς η ίδια καθόταν στην πρώτη σειρά αλλά και περιφέρονταν σε ένα couture καρότσι σούπερ μάρκετ. .

Ειδικός στο tanning

Είναι ο αγαπημένος των σταρ αλλά και όλου του fashion crowd. Ήταν στο σόου της Burberry στο Σεν Τροπε που ο διάσημος Τζουλς Επτονστάλ και τα διάσημα προιόντα του ανέλαβαν δουλειά κάνοντας θαύματα, χαρίζοντας το πολυπόθητο μπρονζέ χρώμα στην διάσημη πελατεία του που κάθισε περήφανη στην πρώτη σειρά.
Οι ανθοπώλες της μόδας
Ο Μαρκ Κολ είναι γνωστός για τα πιο εντυπωσιακά φλοράλ σκηνικά που βρίσκονται πάντα σε περίοπτη θέση στο Pinterest στα πιο εντυπωσιακά σόου της μόδας. Ενδεικτικά αναφέρουμε τα Jil Sander 2012 και τα Dior Couture AW13 και SS14.

woman.in.gr

Sports in

Ο Ολυμπιακός στο σπίτι του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου (pics, vids)

Ο Ολυμπιακός επισκέφτηκε το… σπίτι της UEFA στη Νιόν της Ελβετίας, λίγες μέρες πριν τον σπουδαίο ημιτελικό με τη Μίλαν για το Youth League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024