Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γυναίκες και άντρες με αναπηρία στην Εβδομάδα Μόδας

Γυναίκες και άντρες με αναπηρία στην Εβδομάδα Μόδας

Μία ευχάριστη πρωτοβουλία από τους σχεδιαστές σε Νέα Υόρκη και Μιλάνο.

Παπαναστασίου Ευφροσύνη / φωτό: fltmoda

O επί χρόνια συνεργάτης του Αρμάνι, Αντόνιο Ούρζι αλλάζει το ρου των Εβδομάδων Μόδας σε Νέα Υόρκη και Μιλάνο και κάνει ακόμα πιο προσιτή τη μόδα σε άντρες και γυναίκες με αναπηρία, με δύο συλλογές που προορίζονται και για αυτούς.
Η Τζένιφερ Λόπεζ, η Ριάνα, η Μπρίτνεϊ και άλλες σταρ τέτοιου βεληνεκούς έχουν φορέσει δημιουργίες του Ούρζι – για αυτή τη σεζόν όμως πρόσωπο του σχεδιαστή γίνεται ο Τζακ Άιερς, ο Βρετανός personal trailer του οποίου το πόδι είναι ακρωτηριασμένο από τα 16 του: «Δεν είχα ιδέα τι να περιμένω, είναι πολύ συγκινητικό. Απλά ήθελα να δείξω ότι το να έχεις κάποιας μορφής αναπηρία δεν πρέπει να σε κρατάει πίσω»
Η επίδειξη πραγματοποιήθηκε για φιλανθρωπικό σκοπό σε συνεργασία με το ιταλικό ίδρυμα «Fondazione Vertical» που στηρίζει την έρευνα για την καταπολέμηση των κακώσεων του νωτιαίου μυελού.
«Οι μεγάλοι οίκοι θα πρέπει να αρχίσουν να σκέφτονται διαφορετικά και να βοηθήσουν σε αυτή την προσπάθεια –υπάρχει πολύς κόσμος με αναπηρία που θέλει να δείχνει όσο ωραίοι μπορούμε να δείχνουμε και εμείς», λέει ο Ούρζι. «Άμα σε κάποιον λείπει το ένα χέρι ή πόδι, δεν έχει και μεγάλη διαφορά σε καλλιτεχνικό επίπεδο –ακόμα και έτσι φτιάχνεται ένα γλυπτό»
Ο Άιερς παραδέχεται πως δεν είναι και ό,τι πιο εύκολο να πείσεις τους σχεδιαστές να χρησιμοποιήσουν άτομα με αναπηρία: «Πολλοί από αυτούς έχουν πει πως φοβούνται να μας χρησιμοποιήσουν για αρκετούς λόγους, φοβούνται μην κάνουν κάτι που θα προσβάλει εμάς ή το κοινό. Ανησυχούν για το πώς θα μπορέσουν τα ρούχα τους να φορεθούν σε μοντέλα με ακρωτηριασμένα άκρα ή που μετακινούνται με αναπηρικό καροτσάκι. Συν του ότι θέλουν να τραβήξουν την προσοχή στα ρούχα, όχι στα μοντέλα». Και συμπληρώνει: «Αν δείχνεις ωραίος, τότε νιώθεις και ωραίος. Όλο αυτό το κίνημα θα βοηθήσει πολλούς από εμάς να αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση και σιγουριά για τον εαυτό μας»
Ελπίζουμε περισσότεροι σχεδιαστές να πάρουν αυτήν την πρωτοβουλία τις επόμενες σεζόν.

woman.in.gr

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024