Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Μελίνα είναι η νέα μούσα του Γκοτιέ

Η Μελίνα είναι η νέα μούσα του Γκοτιέ

Ο JPG σχεδιάζει δύο συλλεκτικά tops εμπνευσμένα με τη Μελίνα Μερκούρη που θα διατεθούν στην Ελλάδα, σε περιορισμένα αντίτυπα.

Παπαναστασίου Φρόσω

O Jean Paul Gaultier εμπνέεται από τη Μελίνα Μερκούρη με πρωτοβουλία του ομώνυμου Ιδρύματος, σχεδιάζοντας δύο συλλεκτικά tops (ένα τοπ σε στιλ μαρινιέρα και ένα T-shirt) τα έσοδα από την πώληση των οποίων θα διατεθούν για τους σκοπούς του ίδιου Ιδρύματος.

Τα tops έχουν λευκές και μπλε ρίγες (το σήμα κατατεθέν του Gaultier) και τυπωμένες δύο φωτογραφίες της Μελίνας Μερκούρη, όπως την απαθανάτισαν οι εμβληματικοί φωτογράφοι Bill Yoscary και Douglas Kirkland.

Και τα δύο παράχθηκαν στην Ελλάδα – ο Κωνσταντίνος Καταλακινός από την ομάδα επικοινωνίας του Gaultier βοήθησε στην υλοποίηση του πρότζεκτ.

Σημειωτέον πως ο ίδιος ο σχεδιαστής, είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι η εμφάνιση της Μελίνας Μερκούρη στο βραβευμένο ‘Ποτέ την Κυριακή’ του Ζιλ Ντασέν, στάθηκε η αφορμή και η έμπνευση για να ενσωματώσει τη χαρακτηριστική μαρινιέρα στις περισσότερες από τις Pret-a-Porter συλλογές του: «Δεν μπορώ να ξεχάσω τη Μελίνα Μερκούρη μέσα στο φόρεμά της στο «Ποτέ την Κυριακή»», είχε πει.

Τα δύο αντικείμενα θα παρουσιαστούν σε ειδική εκδήλωση στο Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη στις 28/4 και από την επόμενη μέρα θα είναι διαθέσιμα σε περιορισμένο αριθμό στο Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη, στα πωλητήρια και το e-shop του Μουσείου Μπενάκη αλλά και στη boutique Luisa σε Αθήνα και Μύκονο, έναντι 60 ευρώ για το t-shirt και 80 ευρώ για τη μαρινιέρα.

woman.in.gr

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024