Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
7 λάθη που καταστρέφουν τα ρούχα στο πλύσιμο

7 λάθη που καταστρέφουν τα ρούχα στο πλύσιμο

Εκτός από το να ξεχωρίζετε τα σκούρα από τα ανοιχτόχρωμα, υπάρχουν ακόμη μερικά κόλπα για να πλένετε τα ρούχα σας σωστά και να τα διατηρείτε σαν καινούργια.

Κέλλυ Κουναλάκη, φωτό: Shutterstock


Το λευκό denim
Τα λευκά τζιν που είναι μια μίξη βαμβάκι –spandex παρουσιάζουν μια πρόκληση στο πλύσιμο, λόγω του ελαστικού μέρους. Για να το κρατήσετε λευκό δεν θα πρέπει να βάλετε οτιδήποτε σε λευκαντικό και χλωρίνη. Τα λευκαντικά και η χλωρίνη φέρουν το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που θέλετε, κιτρινίζουν το ύφασμα. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε χλωρίνη που είναι ασφαλής για τα χρώματα.
Μαγιό
Είναι λάθος να βάζουμε το μαγιό στο πλυντήριο και ακόμη χειρότερα αν το βάζουμε σε πλύση με άλλα ρούχα, ακόμη και αν το προστατεύουμε μέσα σε ειδικές σακούλες πλύσης. Το μόνο που χρειάζεται το μαγιό μας έπειτα από μια βουτιά στη θάλασσα είναι ένα καλό ξέπλυμα με νερό βρύσης. Αν η αλμύρα επιμένει, μπορείτε να το μουλιάσετε σε μια λεκάνη με μια κουταλιά λευκό ξύδι, το οποίο λειτουργεί και ως απολυμαντικό.
Τα σκούρα
Για να διατηρήσετε τα χρώματα στα σκούρα ρούχα (ιδίως στα βαμβακερά) και να αποφύγετε το ξεθώριασμα, πρέπει να τα πλύνετε σε κρύο νερό. Είναι σημαντικό στην πλύση να έχετε γυρίσει το μέσα –έξω. Επιπλέον θα πρέπει να τα αφήνετε να στεγνώνουν φυσικά, γιατί η θερμότητα του στεγνωτηρίου είναι πολύ επιζήμια για τα χρώματα. Αυτό το τελευταίο tip είναι και το μεγαλύτερο μυστικό για να δείχνουν τα ρούχα σας σαν καινούργια.
Τα παιδικά ρούχα
Τα βάζετε πενταβρώμικα στο πλυντήριο και βγαίνουν από εκεί καθαρά και έτοιμα να ταλαιπωρηθούν ξανά. Όμως από πού εμφανίστηκαν αυτές οι σκούρες κόκκινες κηλίδες; Αυτές οι απροσδιόριστες κηλίδες που έρχονται από το πουθενά δεν είναι τίποτα περισσότερο από λεκέδες με βάση το λάδι, τα απομεινάρια από κάποιο φαγητό συνήθως. Η μόνη λύση για να μην βρεθείτε πάλι μπροστά σε έναν τέτοιο λεκέ είναι να το τρίψετε με λίγο σαπούνι πιάτων πριν το βάλετε στο πλυντήριο. Αυτά τα σαπούνια λειτουργούν καλά με αυτούς τους τύπους των λεκέδων. Επιπλέον, όταν θα τα βάλετε στο πλυντήριο καλό θα είναι να μπουν σε μια τσάντα πλύσης, ξεχωριστά από τα υπόλοιπα ρούχα. Αυτό θα σας βοηθήσει αργότερα να ξεχωρίσετε τα ρούχα εύκολα και να ξέρετε ποια θα πρέπει να στεγνώσουν με φυσικό τρόπο.
Πάπλωμα
Το μυστικό για να πλύνετε σωστά το πάπλωμα είναι να ρυθμίσετε έναν επιπλέον κύκλο ξεβγάλματος στο πλυντήριο. Τα υπολείμματα του απορρυπαντικού μπορεί στα πούπουλα μπορεί να μειώσουν την αίσθηση του αφράτου που δίνει το πάπλωμα και επιπλέον δεν μπορεί να δεσμεύσει τον αέρα, που είναι ο τρόπος με τον οποίο εσωκλείει και διατηρεί την θερμότητα. Το πρόβλημα με τα παπλώματα είναι ότι κατά την διάρκεια της πλύσης το βάρος του νερού δεν κατανέμεται σωστά, γεγονός που καθιστά δύσκολο για το πλυντήριο να δουλέψει σωστά. Θα ήταν προτιμότερο να πλύνετε το πάπλωμα σε ένα πλυντήριο μεγαλύτερης χωρητικότητας και εν συνεχεία να το βάλετε στο στεγνωτήριο με μερικά μπαλάκια του τένις (επιταχύνουν το στέγνωμα).
Πετσέτες
Αποφύγετε να βάλετε μαλακτικό στις πετσέτες, γιατί αυτό τις εμποδίζει από το να στεγνώσουν εύκολα και μειώνουν την απορροφητικότητα τους (δηλαδή τον βασικό λόγο για τον οποίο τις χρησιμοποιούμε). Επίσης για να τις αποτρέψετε από το να πάρουν μια άσχημη οσμή (αποτέλεσμα των βακτηρίων), προσέξτε η πλύση που θα τις βάλετε να μην είναι υπερφορτωμένη, να πλύνετε σε μεγάλους βαθμούς για πολύ ώρα και να τις βγάλετε αμέσως έξω από το πλυντήριο μόλις η πλύση έχει ολοκληρωθεί.
Το πλυντήριο
Έκπληξη! Το πλυντήριο από μόνο του χρειάζεται μια στο τόσο έναν καθαρισμό και μια φροντίδα. Τα απορρυπαντικά, το μαλακτικό, οι βρωμιές και τα νεκρά κύτταρα συσσωρεύονται και δημιουργούν πρόβλημα στη λειτουργία του, αλλά και δυσάρεστες οσμές. Ενώ στο εμπόριο βρίσκονται πολλές επιλογές στα καθαριστικά πλυντηρίου, υπάρχει μια λύση πολύ αποτελεσματική και οικονομική και δεν είναι άλλη από το άσπρο ξύδι. Μια πλύση χωρίς ρούχα μόνο για να δουλέψει το πλυντήριο με ξύδι ή πλύσεις που θα έχετε βάλει και ξύδι στη θέση του μαλακτικού, θα βοηθήσουν το πλυντήριο σας να διατηρεί την ομαλή λειτουργία του.

woman.in.gr

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024