Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Bouchra Jarrar: η νέα σχεδιάστρια του Lanvin

Bouchra Jarrar: η νέα σχεδιάστρια του Lanvin

O γαλλικός οίκος επιβεβαίωσε τις εικασίες των προηγούμενων ημερών που ήθελαν την Jarrar να διαδέχεται τον Alber Elbaz.

Xριστίνα-Μαρία Κράββαρη, φωτό: instagram

Μετά την ξαφνική αποχώρηση του Alber Elbaz από τον Lanvin τον περασμένο Οκτώβρη έπειτα από 14 χρόνια θητείας, ήρθε η σειρά της κομψής Bouchra να αναλάβει τα ηνία του οίκου.
Η 45χρονη σχεδιάστρια αναμένεται να παρουσιάσει την πρώτη της κολεξιόν για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2017 στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού. Σε μία δήλωσή της μετά από συνάντηση με τον οίκο ανέφερε: «Είναι μεγάλη μου τιμή που μου δίνεται η ευκαιρία να συμβάλω στην εξέλιξη του ιστορικού στυλ Lanvin, με τα σχέδιά μου να υλοποιούνται στα ατελιέ της εταιρίας από ομάδες με μεγάλη επαγγελματική κατάρτηση. Η είσοδός μου στον οίκο Lanvin συναντά την επιθυμία μου να επεκτείνω τις δημιουργίες μου σε ευρεία πεδία έκφρασης. Η πρόθεσή μου είναι να φέρω στον Lanvin ισορροπία και συνοχή για τη δημιουργία τάσεων και μόδας που να απευθύνεται σε γυναίκες της εποχής μας».
Με τη σειρά της η CEO της εταιρίας, Michèle Huiban, δήλωσε για τη νέα Creative Director: » Το διαχρονικό στυλ της συμβαδίζει απόλυτα με το στυλ και τις αξίες της εταιρίας. Το ταλέντο, τα υψηλά standards και οι γνώσεις της στα κοψίματα και τα υφάσματα θα φέρουν αέρα φρεσκάδας μέσα στον Lanvin, σεβόμενη την κληρονομιά του ιστορικού Γαλλικού οίκου μόδας, ένα σύμβολο Γαλλικής κομψότητας».
Η γεννημένη στις Κάννες σχεδιάστρια έμαθε να ράβει από την μητέρα της και συνειδητοποίησε ότι θα μπορούσε να έχει μέλλον στο χώρο της μόδας μόλις είδε ένα σόου του Yves Saint Laurent στην τηλεόραση: Όπως δήλωσε στο Business of Fashion: «Μόλις είδα εκείνο το σόου κατάλαβα πως αυτό που αγαπούσα πεισσότερο θα μπορούσε να γίνει το επάγγελμά μου».
Γνωστή για το άψογο tailoring στις συλλογές της και με μια πιο λειτουργική προσέγγιση στην υψηλή ραπτική, η πεμπτουσία του statement ντυσίματος της Jarrar στηρίζεται σε αυστηρά trousers συνδυασμένα με jacket ή γιλέκο.
Η Jarrar έκανε την πρώτη εμφάνισή της στο χώρο της μόδας το 1994 όταν δούλεψε για την σειρά κοσμημάτων του Jean Paul Gaultier. Έπειτα από 15 χρόνια εμπειρίας σε μεγάλους οίκους μόδας συμπεριλαμβανομένου των Balenciaga (εργάστηκε σαν studio director υπό την εποπτεία του Nicolas Ghesquière) και Christian Lacroix Couture, λάνσαρε το 2010 το προσωπικό της couture label, το οποίο αποφάσισε να κλείσει για να ασχοληθεί εξολοκλήρου με την νέα συλλογή Lanvin.

woman.in.gr

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024