Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τοπ-μόντελ με αναπηρία

Τοπ-μόντελ με αναπηρία

Όταν ο κόσμος ακούει διαφορετικότητα στη μόδα, σκέφτεται το ύψος, τα κιλά, τη διαφυλετικότητα, ποτέ την αναπηρία. Η Κέλι Νοξ αυτό θα το αλλάξει.

Ευφραιμίδη Μαρίλη

Aπό τη Μαρίλη Ευφραιμίδη
Γεννημένη χωρίς τον αριστερό της βραχίονα, το μοντέλο Κέλι Νοξ ποτέ δεν ένιωσε ότι κάτι της έλειπε. «Ποτέ δεν θεώρησα τον εαυτό μου ανάπηρο» λέει η 31χρονη. «Ποτέ δεν χρησιμοποίησε αυτή τη λέξη η οικογένειά μου. Το χέρι μου είναι μέρος του σώματός μου, όπως όλα μου τα μέλη».
Όπως ήταν φυσικό, η Λονδρέζα Κέλι Νοξ εξεπλάγη το 2008, όταν έμαθε ότι ένα βρετανικό ριάλιτι θα γυριζόταν με ανθρώπους που είναι «όμορφοι, ανάπηροι και νιώθουν ότι μπορούν να γίνουν η επόμενη Ναόμι Κάμπελ ή η Κέιτ Μος».
«Μου φάνηκε ότι ήταν μία πρόκληση γιατί ποτέ δεν θεώρησα τον εαυτό μου ανάπηρο. Ήθελα να αποδείξω ότι οι ανάπηροι άνθρωποι μπορούν να είναι όμορφοι, μοδάτοι, δυνατοί, αποφασιστικοί και ικανοί».
Η Νοξ αποφάσισε να δηλώσει συμμετοχή και έφυγε στο τέλος του παιχνιδιού με το στέμμα της νικήτριας. «Ήμουν ένας εντελώς διαφορετικός άνθρωπος τότε. Δεν είχα εμπειρία ούτε με την αναπηρία, ούτε με το μόντελινγκ. Μου άνοιξε έναν καινούργιο κόσμο και μου ξύπνησε ένα πάθος που δεν ήξερα ότι υπήρχε».
«Η μόδα είναι μία σκληρή βιομηχανία- πρέπει να είσαι δυνατός. Το να σου βάζουν όλοι την ετικέτα της ανάπηρης δυσκολεύει τα πράγματα. Ένιωσα ότι ο κόσμος δεν ήταν έτοιμος για ένα μοντέλο σαν εμένα. Θυμάμαι ένα μοντέλο που έλεγε «Καλύτερα να καεί η Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης παρά να δει μία ανάπηρη στην πασαρέλα».»
Αλλά η Νοξ έφερε το παιχνίδι στα μέτρα της. Πήγε σε κάστιγνκ μόνο δύο φορές, όλες τις υπόλοιπες την ζητούν κατευθείαν οι υπεύθυνοι κάστινγκ για να την έχουν στις καμπάνιες τους.
Και τώρα πιστεύει ότι το ρεύμα έρχεται με το μέρος της. «Όλο και περισσότερες εταιρείες, ατζέντηδες και οίκοι μόδας υποδέχονται την αναπηρία στον κόσμο τους. Η διαφορετικότητα είναι τρέντι, είναι κουλ και πουλάει».
Η ίδια μαζί με την ατζέντισσά της Λίζα Μπαλκόμπ λάνσαρε στα τέλη του Ιανουαρίου την καμπάνια Διαφορετικότητα όχι Αναπηρία (Diversity not Disability). «Όταν ο κόσμος ακούει διαφορετικότητα στη μόδα, σκέφτεται το ύψος, τα κιλά, τη διεμφυλετικότητα, ποτέ την αναπηρία. Πρέπει να μπει κι αυτή στην ατζέντα της διαφορετικότητας- για την εξέλιξη της μόδας».
Η πολυαναμενόμενη επόμενη εμφάνισή της θα γίνει στις επόμενες Εβδομάδες Μόδας του Λονδίνου και της Νέας Υόρκης, το επόμενο φθινόπωρο. «Έχω την αποστολή να κάνω τον κόσμο ένα πιο δεκτικό, φιλόξενο, ισότιμο και θετικό μέρος για να ζεις- αλλά με μία φωτογράφιση κάθε φορά».

woman.in.gr

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024