Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
O κόσμος της μόδας αποχαιρέτησε την βασίλισσα των πλεκτών

O κόσμος της μόδας αποχαιρέτησε την βασίλισσα των πλεκτών

Η Γαλλίδα σχεδιάστρια μόδας Sonia Rykiel πέθανε σε ηλικία 86 ετών.

Η αινιγματική σχεδιάστρια με τα χαρακτηριστικά πυρόξανθα μαλλιά του ομώνυμου οίκου μόδας αποκάλυψε το 2012 πως έπασχε από την νόσο του Parkinson.
Γεννημένη στο Παρίσι στις 25 Μαΐου του 1930, η Ρικέλ έγινε ένα από τα πιο καταξιωμένα ονόματα στην παριζιάνικη σκηνή της μόδας όταν άνοιξε το πρώτο επώνυμο κατάστημα της το 1968. Ανάμεσα στις πρώτες τις πελάτισσες της συγκαταλέγονται η Μπριζίτ Μπαρντό,η Κατρίν Ντενέβ και η Όντρι Χέπμπορν, ενώ το 2009, της απονεμήθηκε το παράσημο του τάγματος Légion d’ Honneur, προς τιμήν των 40 χρόνων της υπηρεσίας στη γαλλική βιομηχανία της μόδας.
Όπως έλεγε και η ίδια, «Η μόδα χρειάζεται γυναίκες που είναι λίγο πανκ ροκ – γυναίκες που είναι τολμηρές και ανατρεπτικές. Χρειάζεται γυναίκες που μπορούν να δουν τα πράγματα και από τις δύο πλευρές και να εξετάσουν τι θα μπορούσε να είναι διαφορετικό. Τι θα μπορούσε να είναι καλύτερο. Τι θα μπορούσε να είναι παράξενο».
Η Σόνια Ρικέλ ήταν αυτή η γυναίκα. Γνωστή για τα πολύχρωμα ριγέ πλεκτά της, μετέτρεψε το απλό καθημερινό πουλόβερ στο πιο επιθυμητό κομμάτι της γυναικείας γκαρνταρόμπας (αργότερα έγιναν γνωστά ως poor-boy sweaters). Τα ρούχα της ήταν υπερμεγέθη και με έντονη υφή, μερικές φορές υφασμένα με παγιέτες και δημιουργήθηκαν για την πολύπλευρη ζωή των πελατών της.
«Δεν εφηύρε απλώς ένα στιλ, αλλά μια τάση», δήλωσε ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάν στο αφιέρωμα του BBC για τη σχεδιάστρια, «έναν τρόπο ζωής που προσέφερε ελευθερία κινήσεων».
Ελευθερία κινήσεων. Είναι αυτό ακριβώς που ποθούν όλες οι γυναίκες, αυτό που ελπίζουν πολλοί σχεδιαστές να επιτύχουν να σχεδιάσουν και αυτό που οι φωτογράφοι εύχονται να απαθανατίσουν.
Το να ντυθεί κανείς με έναν τρόπο που να εκφράζει την προσωπικότητά του είναι ένας χορός ανάμεσα σε αυτόν και το ρούχο. Αυτό που κατάφερε να επιτύχει η Σόνια Ρικέλ – η κληρονομιά που αφήνει πίσω της – είναι να δώσει στη γυναίκα έναν αληθινό «συνένοχο»’ στο προσωπικό της στιλ.

woman.in.gr

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024