Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο τέλειος οδηγός ποτών για τις γιορτές

Ο τέλειος οδηγός ποτών για τις γιορτές

Φαντασία και γιορτινή διάθεση θα συναντηθούν για τα πιο γευστικά ποτά των Χριστουγέννων σας.

Κέλλυ Κουναλάκη, φωτό: Shutterstock

Καθώς οι γιορτές πλησιάζουν, ένα είναι σίγουρο: θα συναπαντιέστε παντού με το πνεύμα των Χριστουγέννων, θα υπάρχει πολύ φαγητό, πολύ (χριστουγεννιάτικη) μουσική και –τι άλλο;- πολύ αλκοόλ. Σίγουρα έχετε κάποια αγαπημένα ποτά τα οποία δεν θα αποχωριστείτε ούτε τις γιορτές, αλλά πάντα υπάρχει περιθώριο για ένα μικρό Christmas twist στις κλασικές γεύσεις της αρεσκείας σας, αλλά και της συνολικής εμφάνισης ενός ποτηριού με αλκοόλ.
Το αλκοόλ: Οι γιορτές είναι μια καλή ευκαιρία να προσφέρετε τόσο στον εαυτό σας όσο και στα αγαπημένα σας πρόσωπα ένα special ποτό. Ένα πιο ακριβό ουίσκι, ένα ιδιαίτερο ρούμι που δεν θα αγοράζατε εύκολα, αποτελούν μεγάλο δέλεαρ για την βραδιά του ρεβεγιόν και με αφορμή το κλείσιμο της χρονιάς είναι ό,τι πρέπει. Η σαμπάνια είναι επίσης κάτι που δεν λείπει από το γιορτινό τραπέζι, αλλά αν θέλετε να πειραματιστείτε με τις γεύσεις τα κρεμώδη λικέρ με γεύσεις φρούτων, καφέ ή σοκολάτας αξίζουν την προσοχή σας. Μια έξυπνη ιδέα είναι το fruit punch, το οποίο μπορείτε να σερβίρετε σε μια ωραία μεγάλη σουπιέρα και να το σερβίρετε με κουτάλα ή σε μια γυάλα με βρυσάκι.
Τα μπαχαρικά: Αν θέλετε να δώσετε μια επιπλέον νότα γεύσης στο ποτό, ξεχάστε τον περιορισμό που λέει ότι χρειάζεται να το μπλέξετε με κάποιο άλλο. Κατευθυνθείτε προς το ντουλάπι της κουζίνας, εκεί όπου φυλάτε τα μπαχαρικά και ταιριάξτε τα αρώματα που θυμίζουν Χριστούγεννα (κανέλλα, γαρύφαλλο, μοσχοκάρυδο, πιπερόριζα, γλυκάνισο) με τα αρώματα του εκάστοτε ποτού. Αν δημιουργήσετε κοκτέιλ βεβαιωθείτε για τις αναλογίες, γιατί μερικά από αυτά τα μπαχαρικά ενδέχεται να επισκιάσουν το ίδιο το αλκοόλ.

Ολοκληρώστε την εμφάνιση: Είναι η τέλεια ευκαιρία για να «παίξετε» με την εμφάνιση των ποτηριών. Παγάκια σε σχήμα νιφάδας χιονιού η χριστουγεννιάτικου δέντρου, γλειφιτζούρια –μπαστουνάκια, stick κανέλλας, ξύσματα πορτοκαλιού, ριγέ καλαμάκια σε χριστουγεννιάτικα χρώματα, μούρα, ρόδι και δυόσμος είναι μερικά από τα πράγματα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δώσετε μια πιο γιορτινή εμφάνιση στα χριστουγεννιάτικα απεριτίφ και χωνευτικά.

woman.in.gr

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024