Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
H συνταγή για αυθεντικά ιταλικά biscotti αμυγδάλου

H συνταγή για αυθεντικά ιταλικά biscotti αμυγδάλου

Ελαφρά, τραγανά και με λίγα λιπαρά.

Συνταγές και Φωτό: Ελένη Εντζερίδου

Μυρωδάτα almond biscotti απευθείας από την Ιταλία, με λίγα λιπαρά και καστανή ζάχαρη για τον καφέ και όλες τις ώρες. Αυτά τα biscotti δεν περιέχουν καθόλου λάδι ή βούτυρο και διπλοφουρνίζονται με αποτέλεσμα να είναι ελαφριά και πολύ τραγανά.
Μπορείτε να απολαύστε άφοβα παραπάνω από ένα…
Υλικά

400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γρ. καστανή ζάχαρη
120 γρ. λευκή ζάχαρη
150 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα
2 1/2 κ.γ. bakin powder
4 αυγά
1 βανίλια
λίγο λικέρ (αν υπάρχει ροζολί)
1/4 κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση
Ψήνουμε τα αμύγδαλα στο φούρνο για 10 λεπτά στους 180. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα ψιλοκόβουμε. Σε ένα μπολ χτυπάμε στο μίξερ την λευκή ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, την καστανή ζάχαρη, το bakin, την βανίλια και το αλάτι. Ρίχνουμε τα στερεά σιγά σιγά στο μίγμα χτυπώντας στη χαμηλή ταχύτητα. Κάπου ενδιάμεσα προσθέτουμε το λικέρ και τα αμύγδαλα. Αν το μίξερ δεν αντέχει γιατί το μίγμα θα είναι αρκετά σφιχτό, μπορείτε να συνεχίζετε με κουτάλι ή με τα χέρια σας που έχετε προηγουμένως αλευρώσει. Το μίγμα θα είναι αρκετά κολλώδες και ίσως σας παιδέψει λίγο. Φτάνει απλά να ενσωματωθεί. Σε ένα μεγάλο ορθογώνιο ταψί απλώνουμε λαδόκολλα και ρίχνουμε αλεύρι. Ρίχνουμε το μίγμα σαν κορμό και αφού αλευρώσουμε τα χέρια μας το στρώνουμε μακρόστενα και φτιάχνουμε ένα ορθογώνιο σαν πίτα περίπου 8 x 23 εκατοστά και πάχος 1 εκατοστό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο χωρίς να τον σβήσουμε, αφήνουμε για 15 λεπτά να κρυώσει.Κόβουμε σε φέτες με ένα κοφτερό μαχαίρι και στρώνουμε σε καθαρή λαδόκολλα, από την μία κομμένη μεριά. Ψήνουμε για 15 λεπτά, γυρνάμε από την άλλη και ψήνουμε για άλλα 15 μέχρι να πάρουν χρώμα.
Ελένη Εντζερίδου*
Food blogger geusis.blogspot.gr
* H Ελένη Εντζερίδου, είναι 24 χρονών και παρότι σπουδάζει ιατρικά εργαστήρια στο ΤΕΙ Αθήνας, λατρεύει την μαγειρική και δείχνει μεγάλη κλίση ειδικά στην ζαχαροπλαστική. «Η αγάπη των γονιών μου για το καλό φαγητό, η συνεχής δημιουργία σπιτικών παραδοσιακών φαγητών και γλυκών καθώς και ο φούρνος που διατηρούσαμε, στάθηκαν αφορμή, τα τελευταία χρόνια, να θέλω να ανακαλύψω νέες συνταγές και γεύσεις αποδεικνύοντας σε όλους πως ο πειραματισμός είναι απαραίτητη προϋπόθεση μέσα στην κουζίνα». Πριν ενάμιση χρόνο άνοιξε το blog «γεύσις» και έκτοτε μπαίνει στην κουζίνα, φτιάχνει τα δικά της γλυκά και αμέσως μετά τα μοιράζεται με όλες μας.
Πλέον, το Marie Claire Food θα φιλοξενεί συνταγές της Ελένης που θα φτιάχνει ειδικά για εμάς. Εύκολες, νόστιμες και πρωτότυπες. Υ.γ. Υποσχέθηκε να μοιράζεται και τα μυστικά της.

woman.in.gr

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024