marieclaire.gr

DIY SUMMER COCKTAIL GUIDE

8 κοκτέιλ της μόδας

DIY SUMMER COCKTAIL GUIDE: απλές συνταγές κοκτέιλ για τα πιο στιλάτα girl's night in στην πόλη.

8 κοκτέιλ της μόδας
9 φωτογραφίες

KONICHI-WOW

ΥΛΙΚΑ
50 ml Tanqueray No. TEN gin                               
5 ml λικέρ maraschino            
25 ml φρέσκος χυμός μανταρίνι                     
2-3 σταγόνες bitters πορτοκάλι και μανταρίνι                   
Συμπληρώνουμε μέχρι πάνω με σόδα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Γεμίζουμε ένα ποτήρι highball με όλα τα υλικά, προσθέτοντας πάγο. Γαρνίρουμε με ένα κεράσι και μια φέτα λεμόνι.

FLAPPER FIZZ

ΥΛΙΚΑ
25 ml Don Julio Blanco tequila                                 
15 ml φρέσκο χυμό γκρέιπφρουτ            
10 ml αγαύη                              
Μία πρέζα αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε όλα τα υλικά σε ένα shaker και σουρώνουμε σε ένα ποτήρι coupette, συμπληρώνουμε με σαμπάνια και γαρνίρουμε με μία λωρίδα γκρέιπφρουτ.

FRESH PEACH MARGARITA

ΥΛΙΚΑ
250 ml Don Julio Blanco tequila                                 
125 ml νερό αγαύης                    
125 ml φρέσκο χυμό lime                               
3 φρέσκα ροδάκινα                      
60 ml νέκταρ ροδάκινου                 
5 σταγόνες bitters από ροδάκινο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί με αρκετά παγάκια σε μια μεγάλη κανάτα. Σερβίρουμε σε ποτήρια σαμπάνιας γαρνιρισμένα με φέτες ροδάκινο.

DUTCH MULE CUP

ΥΛΙΚΑ

35 ml Ketel One Vodka                                      
20 ml Pimm's                              
5 ml φρέσκο χυμό lime            
Φρέσκος δυόσμος, φράουλες, πορτοκάλι                  
Συμπληρώνουμε μέχρι πάνω με τζιτζιμπίρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε μία χάλκινη κούπα, και γαρνίρουμε με λίγο δυόσμο

SCHIEDAM SPRITZ

ΥΛΙΚΑ
35 ml Ketel One Citroen Vodka                                  
10 ml ιταλικό απεριτίφ από μηλίτη 10 ml λικέρ rhubarb                          
Συμπληρώνουμε με γλυκό αφρώδη οίνο (prosecco)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα ποτήρι κρασιού, και γαρνίρουμε με μία φέτα λεμόνι


SMOKEY APPLE JULEP


ΥΛΙΚΑ
50 ml Johnnie Walker Gold Label Reserve whisky                                
 Μισό πράσινο μήλο                     
10 ml φρέσκο χυμό λεμόνι          
20 ml λικέρ από μήλο                   
6 φρέσκα φύλα μέντας  
Συμπληρώνουμε με ανθρακούχο χυμό μήλου  

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε το μήλο, το λεμόνι, το λικέρ και το Johnnie Walker Gold Label Reserve σε ένα shaker. Σουρώνουμε σε μία κούπα julep με φρέσκια μέντα. Προσθέτουμε τριμμένο πάγο και λίγο ανθρακούχο χυμό μήλου. Γαρνίρουμε με μία φρέσκια ή αποξηραμένη φέτα μήλου

POSH PINA COLADA

ΥΛΙΚΑ
50 ml Ron Zacapa premium ρούμι                                  
15 ml σιρόπι από ανανά                          
35 ml νερό καρύδας                                
Μία πρέζα αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και σουρώνουμε σε ένα ποτήρι old fashioned. Γαρνίρουμε με ένα φύλλο από ανανά.

BULLEIT JULLEP

ΥΛΙΚΑ
50 ml Bulleit Bourbon                                 
15 ml σιρόπι ζάχαρης             
 8-10 φρέσκα φύλλα δυόσμου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τοποθετούμε σε ένα μεταλλικό ποτήρι julep 8-10 φρέσκα φύλλα δυόσμου και το σιρόπι ζάχαρης. Πιέζουμε απαλά τα φύλλα δυόσμου στο κάτω μέρος του ποτηριού, ώστε να εξάγουν τα αρώματά τους. Στη συνέχεια προσθέτουμε το Bulleit Bourbon, γεμίζουμε τα δύο τρίτα του ποτηριού με θρυμματισμένο πάγο και ανακατεύουμε καλά. Συμπληρώνουμε κι άλλο πάγο μέχρι πάνω και  γαρνίρουμε με λίγο δυόσμο.





Συνταγές:  Περισσότερα Θέματα