Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ποιο top model μήνυσε το Mad Men;

Ποιο top model μήνυσε το Mad Men;

Αναγνωρίζετε τη γυναίκα που εμφανίζεται στους τίτλους της σειράς;

Βιβή Μωραΐτου

Τον μπελά τους βρήκαν με καθυστέρηση έξι σεζόν (η 6η σεζόν θα αρχίσει να προβάλλεται στις 7 Απριλίου), οι παραγωγοί του Mad Men. Αιτία οι τίτλοι αρχής της σειράς, όπου μεταξύ των γραφικών και των εικόνων που ντύνουν τους ουρανοξύστες-φόντο στην πτώση κοστουμαρισμένων ανδρών εμφανίζεται το πρόσωπο του top model των 1950s και των 1960s Gita Hall May.
Η φωτογραφία της 79χρονης σήμερα Gita Hall May είναι λεπτομέρεια από διαφήμιση της Revlon της δεκαετίας του ’50 τραβηγμένη μάλιστα από τον έναν και μοναδικό Richard Avedon, αλλά κανείς στην Lionsgate Television, που έχει την παραγωγή του Mad Men δεν μπήκε στον κόπο να ζητήσει την άδεια του εικονιζόμενου μοντέλου για τη χρήση της στους βραβευμένους με Emmy τo 2008 τίτλους αρχής της σειράς.
Στην 1η Μαρτίου 2013 η Gita υπέβαλλε μήνυση απαιτώντας αποζημίωση ισχυριζόμενη πως η εικόνα της «εμφανίζεται πολύ πιο ξεκάθαρα και απ’ ευθείας από οποιαδήποτε άλλη εικόνα της συγκεκριμένης σεκάνς», πως «οι βασικοί τίτλοι υπήρξαν καθοριστικοί στην επιτυχία του Mad Men» και πως οι παραγωγή του σόου κερδίζει γενικώς υπέρογκα ποσά από την ευρύτερη εκμετάλλευση της σειράς και των επεισοδείων της.
Η Gita, που μαζί με τις Sunny Hartnett, Nancy Berg, Suzy Parker και Ginny Taylor συνέθεταν τη χρυσή πεντάδα του αμερικάνικου modelling λέει πως εξαιτίας της προβολής του Mad Men στο καλωδιακό δίκτυο AMC αντιλήφθηκε την ακούσια παρουσία της στους τίτλους μόλις τον Μάιο του 2012. Στο μέλλον θα μάθουμε την δικαστική απόφαση που ρίξει τίτλους τέλους στην υπόθεση.

woman.in.gr

Sports in

Απείλησε με Κέιν η Μπάγερν – Εντυπωσιακή απόκρουση του Νόιερ σε σουτ του Βινίσιους (vids)

Στο 29’ ο Βρετανός έκανε το βολ-πλανέ, αλλά ο Λούνιν έπεσε στη γωνία του και απέκρουσε – Στο 40’ ο Νόιερ απέκρουσε το επικίνδυνο σουτ του Βινίσιους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024