Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
H αληθινή ιστορία του Κρίστιαν Μπέιλ

H αληθινή ιστορία του Κρίστιαν Μπέιλ

Τον είδατε μεταμορφωμένο σε ξεπεσμένο σαραντάρη με φαλάκρα στον Οδηγό Διαπλοκής; Μάθετε την αλήθεια που κρύβεται από τον ηθοποιό που είναι (πάλι) υποψήφιος για Όσκαρ.

Ευφραιμίδη Μαρίλη, φωτό: abacapress


από τη Μαρίλη Ευφραιμίδη

Γεννιέται στις 30 Αυγούστου 1974 στην Ουαλία και παίρνει το όνομα Κρίστιαν Τσαρλς Φίλιπ Μπέιλ, ο μοναδικός γιος με 3 μεγαλύτερες αδερφές. Όταν γίνεται 2, η καριέρα του πατέρα του σαν πιλότος τελειώνει και όλη η οικογένεια ακολουθεί τη μαμά που είναι κλόουν σε τσίρκο. Οι πρώτες του αναμνήσεις είναι στα τροχόσπιτα του τσίρκου, ανάμεσα σε όμορφες χορεύτριες με διχτυωτά καλσόν και φτερά παγονιού στο κεφάλι. Το πρώτο του φιλί είναι με μία ακροβάτρια που τη λένε Μπάρτα και είναι από την Πολωνία.
Μέχρι τα 15 του έχεις ζήσει σε 15 διαφορετικά μέρη. Αυτή είναι ουσιαστικά η κληρονομιά που του αφήνουν οι γονείς σου, η αίσθηση της ελευθερίας και η βεβαιότητα ότι δεν υπάρχουν όρια σε αυτά που μπορούν να πετύχουν τα παιδιά τους. Αυτό και η αφοσίωση στον ακτιβισμό για το περιβάλλον και τα δικαιώματα των ζώων, κάτι στο οποίο μένει πιστός μέχρι σήμερα.
Στα 9 του, όταν η οικογένεια σου έχει εγκατασταθεί στο Ρέντινγκ της Αγγλίας, ζηλεύει την αδερφή σου Λουίζ που ήδη έχει κάνει τα πρώτα της βήματα στην υποκριτική. Γράφεται στη θεατρική ομάδα της πόλης του, με την οποία κάποια στιγμή συνεργάζεται και η Κέιτ Γουίνσλετ. Η πρώτη του μεγάλη επαγγελματική επιτυχία είναι ένα διαφημιστικό για το μαλακτικό ρούχων Lenor. Με την αμοιβή του αγοράζει καινούργια Dr Martens και ένα φίδι του Ρούμπικ. Το 1984 ανεβαίνει σε αληθινό σανίδι του West End, μαζί με τον Ρόουαν Άτκινσον στο έργο The Nerd. Παρακολουθείς σεμινάρια για το θέατρο και πηγαίνει σε αμέτρητες οντισιόν.
Το 1984 παίρνει το ρόλο του αιμοφιλικού Αλεξέι Ρομανόφ στην τηλεταινία «Αναστασία: Το μυστήριο της Άννας». Η εμφάνιση του δεν εντυπωσιάζει γιατί όλη την ώρα είναι ξαπλωμένος και κάνει τον άρρωστο, ωστόσο η συνεργασία αυτή έχει μία λεπτομέρεια που του αλλάζει τη ζωή: πρωταγωνίστρια είναι η Έιμι Ίρβινγκ, σύζυγος του Στίβεν Σπίλμπεργκ, ο οποίος κάνει το κάστινγκ για την ταινία «Αυτοκρατορία του Ήλιου». Ανάμεσα σε 4000 αγόρια διαλέγει εκείνον.

Η επιτυχία της ταινίας του Σπίλμπεργκ είναι μεγαλύτερη απ’ όσο μπορεί ν’ αντέξει ο Κρίστιαν Μπέιλ. Στο promo tour τρομοκρατείται τόσο από τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων την ώρα της συνέντευξης ώστε τρύπα διαρκώς ένα πορτοκάλι με ένα στυλό και τους κάνει όλους ν’ αναρωτιούνται. Στο Παρίσι το σκαει από το ξενοδοχείο στο Σανζ Ελιζέ και κρύβεται στο πάρκο. «Σχεδόν έκλαιγα στις συνεντεύξεις. Έλεγα ότι πήγαινα στην τουαλέτα και εξαφανιζόμουν».
Όταν γυρίζει στο σπίτι του στην Αγγλία τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα. «Τα κορίτσια μου κόλλαγαν, τα αγόρια με ζήλευαν και οι μεγάλοι με καλούσαν να κόψω κορδέλες σε εγκαίνια τη στιγμή που το μόνο που ήθελα να κάνω ήταν να καβαλήσω το BMX ποδήλατο μου και να χαθώ στο δάσος. Είπα στους γονείς μου ότι δεν ήθελα να κάνω τίποτα γιατί η προσοχή πάνω μου μού το κατέστρεφε».
Ούτε το βραβείο για τον Καλύτερο Νέο Ηθοποιό (μία κατηγορία που εφευρέθηκε ειδικά για εκείνον) που πήρε από την Αμερικάνικη Ένωση Κριτικών τον κάνει να αλλάξει γνώμη. Ένα καταστροφικό ραντεβού που βγήκε το 1987 με τη Ντριου Μπάριμορ, βαφτιστήρα του Σπίλμπεργκ, μάλλον βοήθησε να εμμείνει στην απόφαση του. Μετά από μία βραδιά στο σινεμά, εκείνη εξαφανίστηκε για πάντα.

Μένει πιστός στην απόφαση του για ένα χρόνο, μέχρι που ο Κένεθ Μπράνα τον καλεί για να παίξει στον Ερρίκο τον 5ο, μία ταινία στην οποία συμμετέχει η αφρόκρεμα της βρετανικής θεατρικής σκηνής. Δέχεται για να εκπροσωπήσει τη νέα γενιά. Φτάνει στα 18 του και νιώθει πιο ξεκρέμαστος από ποτέ. Φοβάται ότι θα τον κυνηγήσει η κατάρα της Σίρλεϊ Τεμπλ και θα μείνει στη ιστορία σαν ένα ακόμη παιδί θαύμα που δεν μπόρεσε να κάνει καριέρα. Πρέπει να αποφασίσει αν θα μείνει στην Αγγλία να σπουδάσει ή αν θα φύγει για το Λος Άντζελες να κυνηγήσει την τύχη του.
«Αν μείνεις εδώ θα γίνεις δημόσιος υπάλληλος. Αν πας στην Αμερική για γίνεις διάσημος» του λέει ο πατέρας του που ονειρεύεται να μανατζάρει τη διεθνή καριέρα του. Χωρίζει από τη μητέρα του (έτσι κι αλλιώς είχαν προβλήματα) και φεύγουν μαζί. Η πρώτη του ταινία είναι ένα μιούζικαλ, το Newsies, για το οποίο χρειάστηκε να κάνει εντατικά χορό, γυμναστική, καράτε και μαθήματα αμερικάνικης προφοράς, δείχνοντας την τελειομανία με την οποία προετοιμάζεται για κάθε ρόλο. Ακολουθεί άλλο ένα αποτυχημένο μιούζικαλ, το Swing Kids, και πλέον βλέπει την Σίρλεϊ Τεμπλ στους εφιάλτες σου.
Τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Το 2011 πήρε το Όσκαρ για το The FIghter και φέτος θα κονταροχτυπηθεί με τον Ντι Κάπριο για ένα χρυσό αγαλματίδιο. Το δεύτερο για τον Κρίστιαν (που πρωταγωνιστεί στον Οδηγό Διαπλοκής, το πρώτο για τον Λεονάρντο.

woman.in.gr

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024