Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
H Ρέιτσελ Βάις στη νέα ταινία του Λάνθιμου

H Ρέιτσελ Βάις στη νέα ταινία του Λάνθιμου

Ο υποψήφιος για Όσκαρ σκηνοθέτης αποδεικνύει πως ο "Κυνόδοντας" ήταν μόνο η αρχή.

Ευφροσύνη Παπαναστασίου / abacapress.com

Ο υποψήφιος για Όσκαρ σκηνοθέτης του πολυσυζητημένου «Κυνόδοντα» Γιώργος Λάνθιμος σε συνεργασία με το φίλο του και σεναριογράφο Ευθύμη Φιλίππου αναμένεται να απασχολήσει για ακόμη μία φορά τον κόσμο του κινηματογράφου.
Σύμφωνα με το Variety, αυτή τη φορά έρχεται με την πρώτη αγγλόφωνη ταινία για την καριέρα του με τον τίτλο «The Lobster», μία αντισυμβατική ιστορία αγάπης με πρωταγωνιστές τους αστέρες του Χόλιγουντ Κόλιν Φάρελ και Ρέιτσελ Βάις αλλά και την ταλαντούχα ηθοποιό του Γαλλικού κινηματογράφου και πρωταγωνίστρια της ταινίας «Η ζωή της Αντέλ» Λεά Σεντού.
Ο σκηνοθέτης, αποδεικνύοντας έμπρακτα την διεθνή πλέον αναγνώριση του ακόμη και από την ανταγωνιστική βιομηχανία του Χολιγουντ, συμμετέχει με την ταινία του στο πρόγραμμα Cinemart του Φεστιβάλ του Ρότερνταμ στο οποίο και αναζητά διεθνείς συνεργασίες κα πιθανές τοποθεσίες γυρισμάτων.
Όπως περιγράφθηκε στη παρουσίαση της ταινίας, το «Lobster» πρόκειται «για μια αντισυμβατική ιστορία αγάπης, τοποθετημένη σε ένα δυστοπικό, κοντινό μέλλον, όπου όλοι οι ελεύθεροι, σύμφωνα με τους κανόνες της Πόλης, συλλαμβάνονται και μεταφέρονται σε ένα μυστήριο ξενοδοχείο. Εκεί είναι υποχρεωμένοι να βρουν έναν ταιριαστό σύντροφο μέσα σε 45 μέρες. Εάν αποτύχουν μεταμορφώνονται σε ένα ζώο της επιλογής τους κι απελευθερώνονται στο δάσος. Ενας απελπισμένος άντρας όμως το σκάει από το Ξενοδοχείο και πηγαίνει στο Δάσος εκεί όπου ζουν οι Μοναχικοί όπου και ερωτεύεται, ακόμη κι αν αυτό είναι ενάντια στους κανόνες τους».
Ο ίδιος ο Λάνθιμος αναφέρει για την ταινία: «Πρόκειται για μια ιστορία αγάπης, χωρίς να είναι μια συμβατική ερωτική ιστορία. Παρατηρεί τους τρόπους και τους λόγους για τους οποίους ορισμένοι άνθρωποι έρχονται κοντά και γίνονται ζευγάρια, ενώ κάποιοι άλλοι όχι. Είναι μια ιστορία για τα τρομακτικά αποτελέσματα της μοναξιάς, του φόβου να πεθάνεις μόνος, του φόβου ότι θα ζήσεις μόνος και πάνω απ’ όλα, του φόβου ότι θα ζήσεις με κάποιον άλλον. Το να πιέζουμε τον εαυτό μας να αγαπήσει κάποιον αποτελεί κάποιου είδους βασανιστηρίου. Το να ψάχνουμε να βρούμε κάποιον να αγαπήσουμε είναι ένα διαφορετικό είδος βασανιστηρίου. Το «The Lobster» προσπαθεί να ανακαλύψει τα συνώνυμα της αγάπης σε λέξεις όπως φόβος, κανόνες, διορίες, ταίριασμα, συγχρονισμός, αφέλεια, ευημερία, ψέματα».
Τι δηλώνει για την εξασφάλιση των λαμπερών πρωταγωνιστών της ταινίας; «Είμαι ιδιαίτερα ευγνώμων που έχω την ευκαιρία να δουλέψω με τόσο σπουδαίους ηθοποιούς. Η συνεισφορά τους στην ταινία μας, θα εμπλουτίσει και θα επεκτείνει τον κόσμο που προσπαθούμε να δημιουργήσουμε και να εξερευνήσουμε. Επιπλέον, η ομάδα παλιών και νέων συνεργατών τονώνει την αυτοπεποίθησή μου και με κάνει να αισθάνομαι συναρπαστικά που θα αρχίσω να γυρίζω το νέο αυτό φιλμ».
Η ταινία έχει προϋπολογισμό 1.900.000 ευρώ και αποτελεί συμπαραγωγή της κινηματογραφικής αντιπροσωπείας της Ελλάδας, της Ιρλανδίας, της Ολλανδίας και της Βρετανίας. Η ταινία θα ξεκινήσει γυρίσματα στις 24 Μαρτίου στην Ιρλανδία.

woman.in.gr

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024