Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
10 λόγοι που οι γυναίκες αγαπούν τον Μάικλ Φασμπέντερ

10 λόγοι που οι γυναίκες αγαπούν τον Μάικλ Φασμπέντερ

Προσπαθήσαμε να ρίξουμε φως στο μυστήριο: γιατί αρέσει σε όλες.

Ευφροσύνη Παπαναστασίου

Ο Γερμανο-Ιρλανδός Μάικλ Φασμπέντερ είναι εκείνος ο κουλ τύπος με το μυστήριο je-ne-sais-quoi quality που είναι ικανός να μεταφέρει σε κλάσματα δευτερολέπτου τη χαλαρή και εύθυμη ατμόσφαιρα της Ιρλανδέζικης pub στο κόκκινο χαλί. Με μία κλίση στους ψυχαναγκαστικούς και εγωκεντρικούς ήρωες που ωστόσο στιγμάτισαν την πορεία του σύγχρονου κινηματογράφου (βλέπε Shame, X-men, 12 χρόνια σκλάβος) και αδιαπραγμάτευτο ταλέντο, ο Μάικλ ανήκει πλέον στα «διαμάντια» του Xόλιγουντ που όμως δεν έχουν απαρνηθεί ακόμα τη ζωή τους πριν τη δόξα. (μένει ακόμα στο Hackney, στη συνοικία του αγαπημένου του Λονδίνου). Ως εκ τούτου, με αφορμή τα 37α γενέθλιά του, απαριθμήσαμε τους 10 λόγους για τους οποίους ο κόσμος (μαζί και εμείς) τον λατρεύει.
1. Για το 12 χρόνια σκλάβος
Αν και η Λουπίτα Νιόνγκο και ο Τσιούετελ Ετζιοφόρ ήταν εκείνοι που έκλεψαν την παράσταση στη φετινή σεζόν των κινηματογραφικών βραβείων, κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί το γεγονός πως ο η ερμηνεία του Μάικλ ήταν από τις πιο αξιομνημόνευτες και απολαυστικές στην πορεία της καριέρας του, η οποία άλλωστε του εξασφάλισε και την πρώτη του υποψηφιότητα στην Ακαδημία.
2. Για το Shame
Υποδύθηκε το γοητευτικό και επιτυχημένο τριαντάρη που διακατέχεται από μία σχεδόν ακόρεστη σεξουαλική επιθυμία. Τον είδαμε γυμνό, ψυχασθενικό, άγριο και απελπισμένο. Όπως ανέφερε και το Interview: «Η ερμηνεία του στο «Shame» τον καθιέρωσε ως έναν από τους καλύτερους ηθοποιούς της γενιάς του, ο οποίος καταφέρνει να μεταμορφώνεται, κρατώντας παράλληλα τη μοναδική του ιδιοσυγκρασία.»
3. Ο καρχαρίας
Το tumblr έχει αφιερώσει ένα ολόκληρο blog στην ομοιότητα του Μάικλ με…καρχαρία. Όπως λατρεύουν να δηλώνουν οι θαυμαστές του: «Ο Μάικλ είναι ο πιο όμορφος και σέξι καρχαρίας του βυθού». Παραλήρημα των φαν ή πραγματικότητα; Εσείς αποφασίζετε.
4. Τον διώχνουν από το ίδιο του το πάρτι
Σύμφωνα με φήμες, στο after-party της ταινίας A Dangerous Method. ο Μάικλ «χόρευε βαλς μαζί με όλους τους συμπρωταγωνιστές του» όπως ανέφεραν οι καλεσμένοι. «Όταν όμως άναψε τσιγάρο μέσα στην αίθουσα, το ποτήρι ξεχείλισε. Του ζητήθηκε ευγενικά να εγκαταλείψει το χώρο». Πόσο τυπικοί αυτοί οι Άγγλοι.
5. Χορεύοντας στις Κάνες
Στο φεστιβάλ κινηματογράφου των Κανών το 2009, δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τις χορευτικές του ορμές, παρασέρνοντας στο χορό και τους υπόλοιπους συμπρωταγωνιστές του. Ο Μπραντ δεν έμοιαζε και τόσο ενθουσιασμένος.
6. Ο Στιβ Μακουίν τον λατρεύει
Απόδειξη οι ταινίες Hunger, Shame και 12 χρόνια σκλάβος, στις οποίες ο Φασμπέντερ ξεχώρισε με την ηθοποιία του. Ο Μακουίν με τη σειρά του τον περιγράφει ως «τον καλύτερο ηθοποιό της γενιάς του». Και εμείς δεν τον αδικούμε.
7. Όπως και η Κίρα Νάιτλι
Στην πρεμιέρα του Dangerous Method, απολαύσαμε τις χορευτικές ικανότητες του κινηματογραφικού ζευγαριού. Η ίδια η Κίρα δήλωσε για τον αγαπημένο της συμπρωταγωνιστή: «Μπορείς να στηρίζεσαι στον Μάικλ, όταν υπάρχει ανάγκη για ένα μπουκάλι σαμπάνια».
8. Για το μότο της ζωής του
«Το πρόβλημα είναι ότι αγχωνόμαστε υπερβολικά προσπαθώντας να μη φανούμε ανόητοι, αδύναμοι ή αποτυχημένοι. Αυτό που πρέπει να θυμόμαστε είναι ένα: Τι θα συμβεί στη χειρότερη; Αφού πέσεις με τα μούτρα στο πάτωμα, θα ξανασταθείς στα πόδια σου, θα ξαναπροσπαθήσεις ή θα δοκιμάσεις κάτι άλλο. Όλοι θα πεθάνουμε κάποια μέρα.».
9.Εκτιμά την επιτυχία του
Δεν ήταν όλα πάντα ρόδινα για τον Μάικλ. Πριν τον μάθει για τα καλά το Χόλιγουντ, προσπαθούσε να τα βγάλει πέρα στο Λονδίνο με όλους τους δυνατούς τρόπους: Ξεφορτώνοντας φορτηγά, δουλεύοντας σε μπαρ, ερευνώντας την αγορά. Ο ίδιος αναφέρει: «Έπρεπε να παίρνω τηλέφωνο ανθρώπους που είχαν παραπονεθεί για τις υπηρεσίες της Royal Mail, για να ελέγξω εάν ήταν ευχαριστημένοι με τον τρόπο που διευθετήθηκαν τα αιτήματά τους. Τις περισσότερες φορές δεν ήταν.»
10. Εργατικότητα
Το μόνο σίγουρο είναι πως ο Μάικλ, παίρνει τη δουλειά του στα σοβαρά. Για το Hunger, την ταινία του Στιβ Μακουίν, έχασε 16 κιλά για τις ανάγκες του ρόλου του απεργού πείνας Bobby Sands. «Ένιωθα πολύ συγκεντρωμένος, πολύ δυνατός. Και πεινασμένος όλη την ώρα, προφανώς», δήλωσε ο ίδιος. Τα αποτελέσματα τον δικαίωσαν.

woman.in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024