Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
6 μυστικά για επιτυχημένη καριέρα

6 μυστικά για επιτυχημένη καριέρα

Οι έξι αρχές που μας φέρνουν πιο κοντά στο γωνιακό γραφείο.

Λουκία Λυκίδη

Το Fortune έβγαλε και πάλι την λίστα με τις 50 πιο ισχυρές γυναίκες στο κόσμο όμως πολλές από εμάς -τις κοινές θνητές- ακόμη αγωνιζόμαστε να βρούμε την φωνή μας και να ζητήσουμε αυτά που μας αξίζουν στην καριέρα και την ζωή μας. Παρακάτω θα βρείτε τα έξι tips που θα μας βοηθήσουν να μην υπονομεύουμε τον εαυτό μας.

Να είμαστε αυθεντικές
Όταν δεν λέμε την αλήθεια, ειδικά στον εαυτό μας, χάνουμε πολύ χρόνο στο να φτιάχνουμε ιστορίες. Γιατί να μην πούμε αυτό που σκεφτόμαστε με την πρώτη; Ακόμη και αν η αλήθεια δεν αρέσει σε κάποιον, θα επιβιώσουμε. Το να λέμε όχι, είναι σαν να λέμε ναι στον εαυτό μας.
Think Big
Μπορεί να είμαστε ταλαντούχες, να έχουμε πολλές δυνατότητες αλλά το όραμα που έχουμε συχνά για την καριέρα μας είναι μικρό. Ένας τρόπος να ξεμπλοκάρουμε είναι να ρωτήσουμε τον εαυτό μας. «Τί ήρθα να κάνω σε αυτόν τον πλανήτη;» Έχω αξιοποιήσει όλες τις δυνατότητες μου;». Αν το σκεφτούμε λιγάκι οι απαντήσεις θα έρθουν.
Να κάνουμε ένα βήμα μπροστά
Δεν πρέπει να διστάζουμε να βγούμε μπροστά όταν νιώθουμε ότι έχουμε κάτι να πούμε.Αν διστάζουμε, πρέπει να σκεφτούμε. «Τί με κάνει να νιώθω έτσι για τον εαυτό μου»; Μπορεί να είναι κάτι που ακούσαμε κάποτε από κάποιο γονιό, δάσκαλο, πρώην ή νυν αφεντικό. Πρέπει να πολεμήσουμε αυτήν την σκέψη και να βγούμε μπροστά.
Να μην ανησυχούμε πολύ.
Το υπερβολικό άγχος ποτέ δεν μας βγάζει πουθενά. Μόνο σπαταλάει την ενέργεια και τον χρόνο μας. Πρέπει να τσεκάρουμε συνεχώς τον εαυτό μας μέσα στην μέρα και αν τον συλλάβουμε να αγχώνεται υπερβολικά με ένα θέμα, να ασχοληθούμε με κάτι άλλο πιο παραγωγικό.
Ας αποδεχτούμε τις αδυναμίες μας
Είναι σε όλους μας πιο εύκολο να αναγνωρίζουμε τα δυνατά μας σημεία αλλά είναι ο συνδυασμός των προσόντων και των αδυναμιών μας που μας κάνει αυτό που αληθινά είμαστε. Από την στιγμή που θα αναγνωρίσουμε τις ελλείψεις μας, θα πάψουν να μας είναι εμπόδιο και να μην μας αφήνουν να προχωρούμε μπροστά.
Να είμαστε πάντα ξεκάθαρες
Μπορεί να είμαστε λίγο μπερδεμένες σχετικά με το τί θέλουμε ή ακόμη και όταν ξέρουμε να μην μπορούμε να το επικοινωνήσουμε. Αφιερώστε όλο τον χρόνο που χρειάζεται για να καταλάβετε τι θέλετε και μοιραστείτε τις σκέψεις σας με τους ανθρώπους που σας στηρίζουν.

woman.in.gr

Sports in

Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ένωσαν τις δυνάμεις τους

Η Λίβερπουλ και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ξεκίνησαν κοινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα μέσω των ιδρυμάτων τους, για την αντιμετώπιση της «τοξικότητας» στο ποδόσφαιρο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024