Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πώς να επιστρέψετε δυναμικά στο γραφείο

Πώς να επιστρέψετε δυναμικά στο γραφείο

Ένα νέο βιβλίο μας δίνει ιδέες και μας εξασφαλίζει μια ασφαλή προσγείωση στο εργασιακό περιβάλλον.

Λουκία Λυκίδη

Όλες μας έχουμε βιώσει ανάμικτα συναισθήματα όταν μετά από πολλά χρόνια καθημερινότητας στο γραφείο μένουμε σπίτι για να φροντίσουμε το μωρό μας τους πρώτους μήνες της ζωής του. Για κάποιες αυτό μπορεί να σημαίνει αυστηρά ένα τετράμηνο ενώ για κάποιες άλλες να ξεπερνά τον χρόνο. Τα παρακάτω tip υπόσχονται να μας εξασφαλίσουν μια ασφαλή επιστροφή στο γραφείο.
Δυνατό restart
Μια δυναμική επιστροφή με σκληρή δουλειά είναι η ιδανική μέθοδος για να τονώσετε την εμπιστοσύνη στον εαυτό σας -η απουσία μπορεί να την έχει κάνει να ατονήσει- αλλά και να δείξετε στους προισταμένους και στους συναδέλφους σας ότι είστε πίσω ψηχή τε και σώμα.
Μην χάνετε επαφή
Ακόμη και το διάστημα που δεν είστε στο γραφείο μπορείτε να ενημερώνεστε για τις εξελίξεις στον κλάδο σας μέσω εφημερίδων, περιοδικών αλλά και διαδικτύου.Επίσης η επικοινωνία με συναδέλφους για τις εξελίξεις στο γραφείο μπορεί να σας δώσει την αίσθηση πως δεν είστε αποκομμένη απ’ όσα συμβαίνουν εκεί.
Προσοχή στο κενό
Μην ανησυχείτε για τα κενά που μπορεί να δημιουργήθηκαν όσο λείψατε. Υπογραμμίστε τις ικανότητες που αποκομίσατε όσο ήσασταν μακριά. Το να είστε μητέρα σίγουρα σας έχει μάθει να παίρνετε γρήγορα αποφάσεις, να είστε υπεύθυνη αλλά και να αντιμετωπίζετε με ακόμη μεγαλύτερη σοβαρότητα την δουλειά σας αφού τώρα έχετε περισσότερους ανθρωπους να εξαρτώνται από εσάς.
Κοινωνική δικτύωση
Εκτός από το πρόσωπο που θα φροντίζει σε καθημερινή βάση το μωρό σας όσο εσείς λείπετε, είναι πολύ σημαντικό να έχετε ένα γερό κοινωνικό δίκτυο υποστήριξης όταν θα επιστρέψετε στην δουλειά. Ένας έμπειστος γείτονας, φίλοι και συγγενείς αποδεικνύονται απαραίτητοι στις περιπτώσεις που η νταντά θα αρρωστήσει ή εσείς θα έχετε απρογραμμάτιστες συσκέψεις ή υποχρεώσεις στο γραφείο.
Πάρτε την κατάσταση στα χέρια σας
Αν για οποιονδήποτε λόγω η δουλειά σας δεν είναι ακόμη εκεί για σας όταν επιστρέψετε, κινείστε εσείς τα νήματα. Διαδώστε τα νέα στους γνωστούς σας για να ξέρουν ότι είστε σε αναζήτηση εργασίας. Στείλτε βιογραφικά και σηκώστε το τηλέφωνο. Αν θέλετε να δοκιμάσετε να εργαστείτε σε έναν νέο κλάδο σκεφτείτε πως θα μπορούσατε να προσεγγίσετε αυτόν τον νέο χώρο, ίσως δουλεύοντας σε ένα πόστο εκπαιδευόμενου. Αυτό ίσως σημαίνει πως μπορεί να εργαστείτε σε πόστο χαμηλότερο από αυτό που είχατε μέχρι σήμερα αλλά ταυτόχρονα αυτό μπορεί να σας εξασφαλίσει προυπηρεσία και εμπειρία απαραίτητη για να ανελιχθείτε στον χώρο.
‘More to Life Than Shoes: How To Kick-start Your Career and Change Your Life της Nadia Finer και της Emily Nash. moretolifethanshoes.com

woman.in.gr

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024