Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αλεξίσφαιρη στο στρες του γραφείου

Αλεξίσφαιρη στο στρες του γραφείου

Εχθρικοί συνάδελφοι ή πιεστικά αφεντικά; Ένα νέο βιβλίο με τίτλο Be Bulletproof υπόσχεται να μας κάνει αλεξίσφαιρες στις βολές στο γραφείο.

Λουκία Λυκίδη

Η απόρριψη μιας ιδέας που μας φαινόταν απίθανη. Ένα επικριτικό σχόλιο ή μια άδικη προαγωγή στο διπλανό γραφείο. Το νέο βιβλίο των James and Simon Brookes μας προσφέρει πρακτικές και εμπνευσμένες λύσεις για το πώς να χειριζόμαστε τις καταστάσεις και να μαθαίνουμε από τα επαγγελματικά μας λάθη. Μερικά παραδείγματα.

1) Σταματήστε να διαβάζετε το νου. Αυτή είναι μια πολύ συνηθισμένη παγίδα. Ακόμη και αν είμαστε πεπεισμένοι πως ξέρουμε τι σκέφτεται το αφεντικό ή ο συνάδελφος, τις περισσότερες φορές κάνουμε λάθος.

2) Προσέξτε τα αρχέγονα σας ένστικτα. Οι ενστικτώδεις αντιδράσεις που βοήθησαν τους προγόνους μας να επιβιώσουν δεν αποδεικνύονται πάντα χρήσιμες στην σύγχρονη εποχή. Πάρτε βαθιές αναπνοές και ηρεμήστε. Οι αποφάσεις που θα πάρετε εν ψυχρώ θα είναι καλύτερες από αυτές που γίνονται με αναστάτωση και νεύρα.

3) Αποδυναμώστε την κριτική. Μην περνάτε στην άμυνα ή την επίθεση μετά από μια κριτική. Αντ’ αυτού πείτε «χρειάζομαι λίγο χρόνο για να σκεφτώ τι σου έδωσε αυτήν την εντύπωση».

4) Δείτε το αφεντικό σας σαν πελάτη. Χειριστείτε τον όσο πιο καλά μπορείτε και κρατήστε μια υγιή απόσταση ασφαλείας.

5) Συμφιλιωθείτε με τις πολιτικές στο γραφείο. Κανείς δεν συνωμοτεί εναντίον σας οπότε μην συμπεριφέρεστε σαν θύμα ή μάρτυρας.

6) Κανείς δεν το κατάλαβε. Θυμηθείτε πάντα, όταν κάνετε ένα λάθος, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θα το προσέξουν.

woman.in.gr

Sports in

LIVE: Τσιτσιπάς – Λάγιοβιτς

LIVE: Τσιτσιπάς – Λάγιοβιτς. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Τσιτσιπάς – Λάγιοβιτς για τα ημιτελικά του ATP Masters 500 της Βαρκελώνης. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 6 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024