Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η σημασία του να είσαι intern στο Marie Claire

Η σημασία του να είσαι intern στο Marie Claire

Η Χριστίνα κάνει απολογισμό της πρακτικής της στο περιοδικό.

Χριστίνα Ζήκου

Πάντοτε μ’ άρεσαν τα περιοδικά. Από μικρό κορίτσι ξεφύλλιζα τις σελίδες με λαχτάρα, ήθελα να βλέπω ωραίες εικόνες, να διαβάζω ευφάνταστες ιστορίες και να ταξιδεύω νοερά σε άλλους τόπους. Μάλιστα, συγκέντρωνα το υλικό που μου άρεσε περισσότερο και έφτιαχνα το δικό μου περιοδικό, το δικό μου καταφύγιο ιδεών και σκέψεων. Μερικά χρόνια αργότερα, θέλησα να μετατρέψω την όμορφη αυτή ενασχόλησή μου σε εργασία και έτσι ξεκίνησα τις σπουδές μου στη δημοσιογραφία μόδας στο Fashion Workshop by Vicky Kaya. Όταν μου ανακοινώθηκε ότι θα πήγαινα για πρακτική στο Marie Claire, μόλις τρεις μήνες αφότου ξεκίνησα τις σπουδές μου, δεν το πίστευα. Να που τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα τελικά, σκέφτηκα.
Ξεκίνησα την περιπέτειά μου περίπου τρεις μήνες πριν. Aκόμη θυμάμαι την πρώτη μέρα, με κάθε λεπτομέρεια. Ο χρόνος της πρακτικής κύλησε με πολύ γοργούς ρυθμούς. Μέσα σε αυτό το διάστημα, συνεργάστηκα με πολύ αξιόλογους ανθρώπους σε πολλά και διαφορετικά πρότζεκτ. Φωτογραφήσεις, συνεντεύξεις, αρθρογραφήσεις… Γνωρίζοντας τον κόσμο τον εκδόσεων, ήρθα πιο κοντά σε αυτό που αγαπώ. Όλη αυτή η εμπειρία συνοδεύτηκε από δημιουργία, πρόκληση και σκληρή δουλειά. Μια συνεχής εναλλαγή σκηνικού που σου προσφέρει τα ερεθίσματα για να προχωρήσεις και να εξελιχθείς. Από απλή αναγνώστρια που ήμουν, ξαφνικά βρέθηκα να συμμετέχω ενεργά στη δημιουργία του περιοδικού. Απόκτησα γνώσεις γύρω από το αντικείμενο, περισσότερη εμπιστοσύνη στον εαυτό μου και τις δυνατότητές μου και φυσικά, ένα σημαντικό πλεονέκτημα για την επαγγελματική μου συνέχεια.
Για μένα, το Marie Claire σηματοδοτεί έναν όμορφο σταθμό σε ένα ταξίδι του οποίου δεν γνωρίζω τον προορισμό, μπορώ όμως να πω ότι θα είναι συναρπαστικός. Ίδωμεν.

woman.in.gr

Sports in

«Με ένα όνειρο...» - Μυθική υποδοχή των νικητών, σε έκσταση οι φίλοι του Ολυμπιακού

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος βρίσκεται το in μαζί με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που πήγαν να υποδεχθούν την αποστολή που τους έστειλε στον έβδομο ουρανό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024