Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οργανώστε έξυπνα τη δουλειά πριν τις διακοπές

Οργανώστε έξυπνα τη δουλειά πριν τις διακοπές

Το καλοκαίρι δεν έχει μόνο μαργαρίτες δίπλα στην πισίνα αλλά και έξτρα δουλειά στο γραφείο. Ιδού μερικά έξυπνα tip για να την αντιμετωπίσετε.

Λυκίδη Λουκία

Οι διακοπές είναι μια ευκαιρία να ξαναγεμίσουμε τις μπαταρίες μας και να αφήσουμε πίσω το στρες και τις πιέσεις της δουλειάς, τουλάχιστον για ένα μικρό διάστημα. Όμως καθώς οι παραθεριστές απολαμβάνουν τις μαργαρίτες τους δίπλα στην πισίνα, οι συνάδελφοι που μένουν πίσω έχουν να αντιμετωπίσουν την ίδια δουλειά με λιγότερα χέρια. Πώς όμως μπορούμε να καλύψουμε αυτήν την έξτρα δουλειά χωρίς στρες και πίεση.
Ψυχραιμία: H ηρεμία είναι ο καλύτερος σύμβουλος σε αυτές τις περιπτώσεις μιας και με το άγχος το μόνο που καταφέρνουμε είναι να αναστατωθούμε και να χάσουμε τον στόχο μας . Ο πιο αποδοτικός τρόπος να νικήσουμε το στρες είναι να το σταματήσουμε πριν εκδηλωθεί. Με το να μείνουμε ήρεμοι καταφέρνουμε να σκεφτόμαστε καθαρά για το πώς θα οργανώσουμε καλύτερα την δουλειά μας και θα την κάνουμε πιο αποδοτική.
Προτεραιότητες. Είναι πολύ χρήσιμο να τοποθετούμε τις δουλειές σε μια λίστα με σειρά προτεραιότητας. Αυτό μας εξασφαλίσει πως οι πιο επείγουσες δουλειές θα γίνουν στα σίγουρα. Για τις υπόλοιπες καταστρώνουμε έναν προγραμματισμό που θα κάνει την δουλειά να προχωρά.
Προθεσμίες:Καθορίζουμε σαφείς και ρεαλιστικές προθεσμίες τόσο με τους συναδέλφους όσο και με τους πελάτες. Προσπαθήστε να αντισταθείτε στην τάση να θέτετε υψηλούς στόχους για να ευχαριστήσετε τους προισταμένους ή τους πελάτες. Οι προθεσμίες θα σας βοηθήσουν να βάλετε προτεραιότητες και να γίνετε πιο αποδοτικοί
Ισορροπία: Εξασφαλίστε ισορροπία δουλειάς και προσωπικής ζωής. Αυτή η ισορροπία μας προσφέρει τον ενθουσιασμό και την όρεξη που μας χρειάζονται για να ανταπεξέλθουμε σε μια περίοδο μεγάλων απαιτήσεων στον εργασιακό χώρο.

woman.in.gr

Sports in

Ιμπόρα: «Έχουμε καταφέρει κάτι πολύ μεγάλο στην Ευρώπη – Ήρθα στον Ολυμπιακό για να γίνω πρωταθλητής»

Ο Βιθέντε Ιμπόρα μίλησε για το ντέρμπι της Κυριακής με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ που θα δώσει στον Ολυμπιακό την ευκαιρία να μειώσει τη διαφορά από την κορυφή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024