Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
5 σημάδια που δείχνουν ότι μπορεί να απολυθείτε

5 σημάδια που δείχνουν ότι μπορεί να απολυθείτε

Τα σημάδια που πρέπει να σε ανησυχήσουν σύμφωνα με τους ειδικούς.

1. Τα tasks σου αρχίζουν να μειώνονται
«Αν κάποιος από την ομάδα σου αρχίσει να κάνει κάτι που παλιότερα το έκανες εσύ, ή αν τώρα τελευταία το αφεντικό σου δίνει τις δουλειές σου σε άλλους, τα νέα δεν είναι και τόσο καλά» λέει η career expert Βίκυ Σέιλεμι. Μπορεί η απόλυση να έρθει αρκετό καιρό αργότερα, αλλά γενικά κάτι τέτοιο δείχνει ότι η ομάδα προσπαθεί σιγά-σιγά να λειτουργήσει την εταιρεία χωρίς εσένα.
Το ίδιο ισχύει και αν σου μειώσουν τις ώρες. Ας πούμε ότι είσαι barwoman ή σερβιτόρα. «Αν αρχίσουν ξαφνικά να σου δίνουν λιγότερες βάρδιες, το πιο πιθανό είναι ότι σε προειδοποιούν διακριτικά για το τι θα ακολουθήσει», συμπληρώνει η Σέιλιμι. «Αν δεν μπορείς να καταλάβεις γιατί τα κάνουν όλα αυτά –ίσως να θέλουν να φέρουν κάποιον καινούριο, ίσως πάλι να μην τους ικανοποιεί η δουλειά σου –σκέψου το ενδεχόμενο να ρωτήσεις το αφεντικό σου προς τι η μείωση των ωρών / αρμοδιοτήτων.

2. Έχει αλλάξει συμπεριφορά των συναδέλφων σου
Κοίτα, η αλήθεια είναι ότι δεν είναι όλοι τόσο καλοί στο να συμπεριφέρονται φυσιολογικά μπροστά σου όταν γνωρίζουν κάτι που δεν μπορούν να στο πουν. Εάν κάποιος συνάδελφος γνωρίζει για την απόλυσή σου, ίσως να μην μπορέσει να κρατήσει την ίδια συμπεριφορά απέναντί σου. «Μπορεί οι συνεργάτες σου να αποφεύγουν την οπτική επαφή όταν σε βλέπουν, ή ακόμα και να σταματήσουν να σε καλούν στα επαγγελματικά δείπνα», λέει η Σέιλιμι. «Αν συμπεριφέρονται περίεργα όταν είσαι μπροστά, είναι σχεδόν σίγουρο ότι κάτι έχει πάει στραβά»

3. Δεν σε φωνάζουν στα meetings
Όλη η ομάδα έχει μαζευτεί στο καθιερωμένο meeting της Δευτέρας, αλλά κανένας δεν σε προσκαλεί να μπεις μέσα. «Αν η εταιρεία δεν σε χρειάζεται σε αυτές τις συναντήσεις, μπορεί να σημαίνει ότι δεν σε χρειάζεται και γενικά», προειδοποιεί η Σέιλεμι.

4. Όταν ρωτάς για την άδειά σου, το αφεντικό συμπεριφέρεται περίεργα
«Αν η απάντησή του είναι κάτι τύπου ‘Εμ, βασικά δεν ξέρουμε τι θα γίνει με τις άδειες αυτόν το μήνα’ και δεν σου μιλήσει ξανά για το θέμα μετά από αυτό, είναι σημάδι ότι σκέφτεται να σε αντικαταστήσει πριν καν έρθει ο καιρός για την άδεια, και απλά δεν ξέρει πώς να στο πει ακόμα».

5. Η επιχείρηση μόλις μεταβιβάστηκε σε κάποιον άλλο

Όπου και αν δουλεύεις –σε εφημερίδα, σε καφετέρια, σε μπαρ –δεν είναι ποτέ καλό σημάδι για τη θέση σου όταν η επιχείρηση για την οποία εργάζεσαι τώρα μεταβιβάζεται στα χέρια κάποιου άλλου ιδιοκτήτη. «Πάντα θα υπάρχουν αναταραχές όταν κάποιος αγοράζει την εταιρεία», λέει η Σέιλεμι. «Κάτι τέτοιο μπορεί να σημαίνει ότι θα φέρουν τους δικούς τους ανθρώπους για να δουλέψουν και ότι αναγκαστικά θα ξεφορτωθούν τους παλιούς».

woman.in.gr

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024