Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γιατί οι γυναίκες είναι πιο έξυπνες από τους άντρες;

Γιατί οι γυναίκες είναι πιο έξυπνες από τους άντρες;

Για πρώτη φορά μετά από 100 χρόνια οι γυναίκες προηγούνται των ανδρών στο IQ test.

Βιβή Μωραΐτου

Αν και η Nasa το έχει πει εδώ και χρόνια ότι η συνδυαστική ικανότητα του γυναικείου εγκεφάλου είναι μακράν ισχυρότερη του ανδρικού -εξ ου και τα πληρώματά της πλέον περιλαμβάνουν και γυναίκες- χρειάστηκαν μερικές χιλιάδες συγκριτικά IQ τεστ επιπλεόν για να αποδειχθεί και επιστημονικά η υπεροχή του θηλυκού μυαλού.
Αλλά αυτό το γνωρίζαμε -τουλάχιστον οι περισσότερες- από καιρό κι ας είναι η πρώτη φορά που το γυναικείο φύλο περνάει μπροστά στην τελική βαθμολογία του τεστ IQ.
«Τα τελευταία 100 χρόνια οι επιδόσεις τόσο των ανδρών όσο και των γυναικών έχουν αυξηθεί. Η διαφορά είναι πως στις γυναίκες η αύξηση είναι ταχύτερη» σημειώνει ο ειδικός επί των IQ τεστ James Flynn. «Είναι αποτέλεσμα του μοντέρνου τρόπου ζωής. Οι πολυσύνθετες απαιτήσεις του μοντέρνου κόσμου αναγκάζει τον εγκεφαλό μας να προσαρμόζεται και ανεβάζει το IQ μας» συνεχίζει.
Τι ακριβώς άλλαξε και από εκεί που οι γυναίκες βρισκόμαστε σταθερά 5 βαθμούς πίσω από τους άνδρες περάσαμε μπροστά; Οι ερευνητές και οι ψυχολόγοι εικάζουν πως για όλα φταίει το multi tasking και συντάσσονται με την άποψη της Nasa το ότι τον τελευταίο μισό αιώνα η ζωή των γυναικών έχει γίνει μακράν πιο απαιτητική είναι η απάντηση.
Και να λοιπόν που το να ισσοροπούμε -και μάλιστα επιτυχώς- μεταξύ υπερβολικών απαιτήσεων στα επαγγελματικά, τα οικιακά και τα οικογενειακά τελικά -εκτός από εξοντωτικό- έχει και τα θετικά του.

woman.in.gr

Sports in

Ο Μπέος δίνει 15.000 εισιτήρια στο Πανθεσσαλικό – Θέλει περισσότερα ο Αλαφούζος

Ο Αχιλλέας Μπέος ανέφερε κατά την αποχώρησή του από την συνάντηση για τον τελικό του Κυπέλλου, ότι είναι θετικός -υπό προϋποθέσεις- για την παρουσία 15.000 φιλάθλων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024