Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι 16 on line συνήθειες που μας κάνουν μισητούς

Οι 16 on line συνήθειες που μας κάνουν μισητούς

Το savior vivre του ψηφιακού κόσμου και οι κακές συνήθειες που πρέπει να αποφεύγουμε.

Λουκία Λυκίδη

Ποστάρουν selfies, το φαγητό τους, τα μωρά τους ή τα σκυλιά τους. Είναι παντού και είναι τόσο addicted που δεν μπορούν να αντισταθούν στο να κοιτάζουν την συσκευή τους ούτε όταν είναι στο τραπέζι. Και αυτό που είναι απλή καθημερινή διαπίστωση καταγράφετε και από τις τελευταίες έρευνες. Μια από αυτές που πήρε ως δείγμα 1600 manager και επαγγελματίες είδε ότι 70% των συμμετεχόντων τσέκαρε το κινητό τους μέσα στην πρώτη ώρα της μέρας του και 56% το τσέκαρε πριν κοιμηθεί. Τα social media είναι όμως και μια νέα κοινωνικότητα που πρέπει να έχει τα savoir vivre της. Ακολουθήστε τους παρακάτω κανόνες και θα μένετε πάντα μέσα στις γραμμές για έναν αρμονικότερο ψηφιακό κόσμο.
Οικονομία στα selfies
Τα άτομα που φωτογραφίζουν τους εαυτούς τους πάνω από πέντε με είκοσι φορές μέσα στην ίδια μέρα ή ώρα, όχι μόνο δημιουργούν traffic στα newsfeed αλλά σίγουρα κάποιες απ’ όλες τις πόζες τους δεν θα είναι και τόσο πετυχημένες. Δεν λέμε όχι σε όλα τα selfies εννοείται. Ποστάρετε αραιά και που και βάλτε λίγη παραπάνω ενέργεια. Επίσης δεν επιτρέπονται οι γκριμάτσες.
Μην τσεκάρετε συνεχώς τα mail σας.
Πολύ από εμάς το κάνουμε χωρίς καν να το καταλαβαίνουμε. Από έρευνα προέκυψε πως το 40% των ανθρώπων τσεκάρει το inbox τουλάχιστον 20 φορές την ημέρα.
TIP: Όσο δελεαστικό και να είναι πρέπει να αντισταθείτε. Επίσης ξεφορτωθείτε τα άχρηστα newsletter.
Αποφύγετε τα άχρηστα facebook status updates.
Μιλάμε για το oversharing πληροφορίας ή για τα συνεχή παράπονα. Επίσης για εκείνα τα status updates που μιλούν για το χιόνι, την καταιγίδα και τον γαλάζιο ουρανό.
TIP: Ας υποθέσουμε ότι η πόλη σας βρίσκεται σε μπλακ άουτ ή μια φοβερή καταιγίδα έχει δημιουργήσει κυκλοφοριακό κομφούζιο, το πιθανότερο είναι πως το ίδιο συμβαίνει και σε χιλιάδες άλλους ανθρώπους. Εκτός λοιπόν και έχετε κάτι ευφυές ή ενδιαφέρον να πείτε, προσπαθήστε να συγκρατηθείτε και μην ποστάρετε μια κοινοτυπία. Αντ’αυτού δοκιμάστε να βρείτε μια πρωτότυπη φωτογραφία ή ποστάρετε μια χρήσιμη πληροφορία για τους υπολοίπους.
Μην ενδίδετε στο texting καθώς κάνετε άλλα πράγματα.
Το να γράφετε καθώς περπατάτε ή οδηγείτε όχι μόνο είναι ενοχλητικό για τους γύρω σας αλλά είναι και επικίνδυνο. Τα θανατηφόρα ατυχήματα των οποίων αιτία είναι η απόσπαση προσοχής από το κινητό αυξάνονται μέρα με τη μέρα. Το ποσοστό στον Καναδά ήταν 17% τα τελευταία πέντε χρόνια και προκλήθηκαν 352 ατυχήματα. TIP: Περιμένετε να φτάσετε στον προορισμό σας πριν ασχοληθείτε με το κινητό σας. Αν είναι έκτακτη ανάγκη χρησιμοποιήστε το τηλέφωνο σας αφού σταματήσετε το βάδισμα ή την οδήγηση.
Υπερβολικό tweeting
Αποφύγετε να ποστάρετε ή να τουιτάρετε το πρωινό, το μεσημεριανό ή το δείπνο σας. Ακόμη αποφεύγετε τα άχρηστα ή τα προσβλητικά σχόλια όταν παρακολουθείτε ζωντανά κάποια events ή τηλεοπτικά shows.
TIP: Μείνετε στα tweets που έχουν σημασία. Είναι ενδιαφέρον να σχολιάζεις σημαντικά γεγονότα αλλά αποφύγετε να γίνεστε αγενής ή μη πολιτικά ορθός.
Οι φωτογραφίες του μωρού σας
Οι νέοι γονείς είναι οι συνήθεις ύποπτοι και οι κοινοτοπίες κυμαίνονται από μωρά που κλαίνε, κοιλιές που μεγαλώνουν μέχρι και την ακαταστασία που άφησαν τα παιδιά στο living room.
TIP: Σκεφτείτε πριν ποστάρετε. Θέλει πραγματικά ο κόσμος να δει ακόμη μια φωτογραφία του παιδιού σας;
Νεκρές φύσεις…
Πήγατε σε κάποιο ιδιαίτερο εστιατόριο και θέλετε να το μοιραστείτε; Εντάξει. Όμως μην φωτογραφίζετε κάθετι που τρώτε. Και μην ξεχνάτε ίσως το φαγητό σας δείχνει πιο λαχταριστό στα δικά σας μάτια παρά στα μάτια των φίλων σας στο facebook. TIP: Αν πάλι η φωτογραφία εδεσμάτων σας συναρπάζει και θέλετε να την κάνετε χόμπι σας δημιουργήστε ένα blog και μοιραστείτε μόνο με αυτούς που ενδιαφέρονται για το θέμα
Τα τηλέφωνα στο τραπέζι
Oι γονείς μας συνήθιζαν να μας κατσαδιάζουν κάθε φορά που οι αγκώνες μας άγγιζαν το τραπέζι αλλά τώρα πια είναι τα τηλέφωνα που το έχουν καταλάβει. Όχι μόνο μας αποσπούν αλλά κάνουν την συνεύρεση λιγότερο χαλαρή και ευχάριστη για τους συνδαιτημόνες μας.
TIP Είναι ένα κοινωνικό faux pas. Εκτιμήστε την σημασία στην διαπροσωπική επικοινωνία και τσεκάρετε το τηλέφωνο σας μετά το δείπνο. Την επόμενη φορά που θα βγείτε για δείπνο με φίλους, δοκιμάστε το. Αξίζει τον κόπο.
Οικονομία στον χώρο του Instagram
Μιλάμε για αυτούς που ποστάρουν έξι με οχτώ φωτογραφίες στο Instagram από το ίδιο event. Εκτός και αν είστε πρακτορείο ειδήσεων ή fashion blog το πιθανότερο είναι πως ο κόσμος δεν θα εκτιμήσει ιδιαίτερα το γεγονός ότι γεμίζετε τα feed τους με παρόμοιες επαναλαμβανόμενες εικόνες.
TIP: Μην το παρακάνετε και προσέξτε τα κλισέ όπως το να φωτογραφίζετε τα πόδια σας στην παραλία ή τα φθινοπωρινά φύλλα.

Όργιο likes
Μιλάμε για την στιγμή που κάποιος παθαίνει κάτι που μοιάζει με νευρική κρίση και κάνει like σε 20 πράγματα μέσα σε δύο λεπτά και κυριολεκτικά μας βομβαρδίζει .
TIP: Ή θέλετε απεγνωσμένα να είστε αρεστοί ή δεν συνειδητοποιείται πόσο ενοχλητικό μπορεί να είναι αυτό. Υπάρχουν χρήστες που έχουν μπλοκαριστεί γιατί έκαναν like πάρα πολλά πράγματα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.
Μην παίζετε με το smartphone στις συσκέψεις.
Είναι αγενές και δημιουργεί ενόχληση στους άλλους. TIP: Σεβαστείτε τους συναδέλφους που μιλούν ή παρουσιάζουν. Κρατήστε το κινητό στο γραφείο σας.
Όχι στα πολλά παιχνίδια
Οι προσκλήσεις σε δημοφιλή παιχνίδια όχι μόνο είναι ενοχλητικές αλλά αν τα κατεβάζετε στο κινητό σας, δεσμεύουν πολύ χώρο. TIP: Καθαρίστε στα apps σας που και που. Αν δεν χρησιμοποιείτε ένα παιχνίδι διαγράψτε το.
Μονολεκτικές Απαντήσεις
Όσοι απαντούν με «lol,» ή «OK,» αφότου αφιερώσατε δέκα λεπτά για να συντάξετε ένα προσωπικό email. Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει να γίνει σε αυτούς που ακυρώνουν μονολεκτικά ένα ραντεβού την τελευταία στιγμή.

Πιεστικά emails για δωρεές.

Αυτοί που στέλνουν μαζικά email για να στηρίξετε έναν σκοπό και δεν σταματούν αν στέλνουν ενοχλητικά reminder.
TIP: Να είστε άμεσοι. Σε τέτοιες περιπτώσεις να στέλνετε ένα προσωπικό mail στους φίλους και τους συναδέλφους σας ή μιλήστε τους απευθείας. Αποφύγετε τα μαζικά mail και τα πολλά copy paste. .
‘Happy Birthday’ Facebook Posts
Είναι ωραίο να δέχεσαι ευχές από φίλους και γνωστούς αλλά αν αυτό το Happy Birthday είναι στεγνό και ίδιο και απαράλαχτο με το περσινό και το προπέρσινο μπορεί να εξελιχθεί σε κάτι εντελώς ενοχλητικό.
TIP: Μην ενδίδετε στην συγκεκριμένη συνήθεια. Αν δεν είναι αληθινοί σας φίλοι δεν χρειάζεται να θυμάστε τα γενέθλιά τους. Και αν είναι αληθινοί σας φίλοι καλύτερα μην τους ποστάρετε ένα σκέτο happy birthday στον τοίχο τους.
Checking In
To περίφημο check in στο FourSquare και το Facebook όταν είστε στο σπίτι κάποιου φίλου ή στην βιβλιοθήκη εκτός του ότι είναι η άχρηστη πληροφορία της ημέρας μπορεί να ενημέρωσει κάποιον ληστή για το ότι το πεδίο είναι ελεύθερο για εισβολή.
TIP: Η ασφάλεια και η ιδιωτικότητα είναι ένα πολύ ευαίσθητο θέμα σε πολλά social media και για αυτό πρέπει να είμαστε προσεκτικοί.

woman.in.gr

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024