Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τι λέω σε όσες έχουν δοκιμάσει τα πάντα για να χάσουν κιλά

Τι λέω σε όσες έχουν δοκιμάσει τα πάντα για να χάσουν κιλά

Μία health coach εξηγεί πώς θα πετύχεις να χάσεις εκείνα τα περιττά κιλά που σου χαλάνε τη διάθεση.

1. Συνειδητοποίησε το γιατί
Πριν καν αποφασίσεις να κάνεις δίαιτα, καλό θα είναι να συνειδητοποιήσεις γιατί πήρες αυτή την απόφαση. Κάνε στον εαυτό σου τις παρακάτω ερωτήσεις:
–Πώς νιώθεις με τον εαυτό σου;
–Πώς νιώθεις για τις σχέσεις σου; Τη δουλειά;
–Πώς νιώθεις γενικά για τη ζωή σου αυτή τη στιγμή;
Ξεκαθάρισε τα γιατί και τα πώς, σημειώνοντάς τα σε ένα χαρτί, για να τα θυμηθείς όταν θα χρειαστεί. Πιάνει πάντα όταν ψάχνεις να βρεις ξανά την όρεξη και τη θέληση που είχες στην αρχή μίας δίαιτας.

2. Να ακούς το σώμα σου
Νομίζω πως όλοι μας συμφωνούμε ότι οι ακατέργαστες, φυσικές τροφές είναι πολύ πιο ευεργετικές για το σώμα μας από οποιοδήποτε επεξεργασμένο σκεύασμα. Το Νο.1 tip μου είναι να καταναλώνεις τροφές στην πιο ανεπεξέργαστη μορφή τους.
Ακόμα πιο σημαντικό βέβαια είναι να μην αγνοείς ποτέ τα μηνύματα που σου στέλνει το σώμα σου –πρέπει να τρως αυτά που σε κάνουν να αισθάνεσαι και να φαίνεσαι υγιής. Ό,τι δηλαδή σου δίνει ενέργεια και σε βοηθά να είσαι σε εγρήγορση μέσα στη μέρα. Κατανάλωνε ό,τι σε κάνει να νιώθεις καλά και πάντα να σταματάς να τρως μόλις νιώσεις χορτάτη.

3. Επικεντρώσου στην υγεία σου –όχι στα κιλά σου
Η σωστή διατροφή είναι τρόπος ζωής. Η γυμναστική και οι σωστές διατροφικές συνήθειες έχουν τεράστια οφέλη που επεκτείνονται πολύ πιο πέρα από ένα απλό αδυνάτισμα. Ξεκίνα να επικεντρώνεσαι στη βελτίωση της διάθεσης, της ενέργειας, της αυτοπεποίθησης, της θετικότητας, της δημιουργικότητά σου και γενικά συμφιλιώσου με εσένα και τον περίγυρό σου.

4. Δώσε μεγαλύτερη σημασία στις σχέσεις σου
Έρευνες δείχνουν πως εκείνοι που έχουν πολλές και υγιείς κοινωνικές σχέσεις είναι πολύ πιο πιθανό να προσαρμοστούν σε νέες διατροφικές συνήθειες. Αν κάνεις καινούριες φίλες στο γυμναστήριο, ακόμα καλύτερα.

5. Βρες άλλους τρόπους ευχαρίστησης
Η αλήθεια είναι πως πολλές από εμάς έχουμε αναπτύξει ένα είδος εξάρτισης από το φαγητό. Είσαι στεναχωρημένη, έχεις άγχος, είσαι πολύ χαρούμενη ή πολύ στεναχωρημένη; Το πιο πιθανό είναι ότι θα το ρίξεις στο φαγητό (εμ ναι, μάλλον όχι σε εκείνα τα υγιεινά στικ καρότου). Να κάποια πράγματα που είναι ισοδύναμα σε ευχαρίστηση με ένα burger, και δεν θα σε επιβαρύνουν 1000+ θερμίδες.:
– Κάνε ένα καυτό μπάνιο
– Δες την αγαπημένη σου ταινία
– Άλλαξε το κούρεμά σου
– Πήγαινε για περίπατο στη φύση
– Ξεκίνα ένα δημιουργικό χόμπι
Όταν νιώσεις ξανά ότι θες να καταβροχθίσεις ό,τι βρεις μπροστά σου, ξαναγύρνα σε αυτή τη λίστα και σκέψου και άλλα πράγματα που θα μπορούσες να κάνεις για να νιώσεις καλύτερα. Παρακαλούμε.

Γράφει η Annabelle Matson

woman.in.gr

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024