Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι 7 πιο συνηθισμένες αιτίες καυγά στις διακοπές

Οι 7 πιο συνηθισμένες αιτίες καυγά στις διακοπές

...και πώς θα τις αποφύγετε.

Από την Έλυα Τσουβελεκάκη/Φωτό: Shutterstock

1. Είσαι σοβαρή; Μιλάς στο κινητό σου τώρα;
Είστε δικτυωμένη ακόμα και στις διακοπές και μάλλον μιλάτε περισσότερο με τους συνεργάτες και τους φίλους σας παρά με το σύντροφο σας. Σύμφωνα με την κλινική ψυχολόγο και αρθρογράφο Vinita Mehta, οφείλετε να πάρετε από την πρώτη μέρα των διακοπών την απόφαση να χρησιμοποιείτε το 4G σας μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις ώστε να μην έχετε να αντιμετωπίσετε για άλλη μια φορά έναν -δικαίως- εκνευρισμένο σύντροφο. Αφιερώστε συγκεκριμένες στιγμές της ημέρας σας για την επικοινωνία με τον κόσμο που αφήσατε πίσω σας.
2. Τι είπες ότι θέλεις;
Το διάλειμμα από τη ρουτίνα της καθημερινότητας, είναι πιθανό να προκαλέσει συζητήσεις με τον σύντροφό σας ή να ανακινήσει θέματα που μπορεί εύκολα να πυροδοτήσουν διαφωνίες ή και τσακωμούς. Αν σας συμβεί, μην αγχωθείτε, μην τσαντιστείτε -τουλάχιστον όχι αμέσως- και προσπαθήστε να λύσετε την διαφωνία ήρεμα. Στην ανάγκη αναβάλετε τη συζήτηση-χαλάστρα των διακοπών.
3. Δεν ξέρω τι θέλω, αποφάσισε εσύ για εμένα
Θέλετε να εξερευνήσετε το υπέροχο νησί που επιλέξατε να περάσετε την άδειά σας αλλά νιώθετε τόσο κουρασμένη, που δεν μπορείτε να καμουφλάρετε τη γκρίνια σας. Αν έχετε και τα παιδιά σας μαζί οι συνθήκες για να ξεσπάσει καυγάς είναι ιδανικές. Όσο πιο γρήγορα συνειδητοποιήσετε πως το ότι βρίσκεστε διακοπές δεν εξωραΐζει τα πάντα και πως δεν θα είναι τα πάντα τέλεια 24 ώρες το 24ωρο θα έχετε κάνει το πρώτο μεγάλο βήμα για να διορθώσετε τις αναποδιές αντί απλά να παραπονιέστε γι΄ αυτές. Εντοπίστε ένα σκιερό μέρος, πάρτε σνακς και νερό και ξεκουραστείτε για λίγο. Το διάλειμμα μπορεί να αλλάξει το πρόγραμμα της ημέρας, αλλά και τη διάθεσή σας μόνο προς το καλύτερο.
4. Μπορούμε απλώς να κοιμηθούμε;
Ο ένας βλέπει το υπέρδιπλο και άνετο κρεβάτι σαν τον παράδεισο του ύπνου και ο άλλος σαν το πιο πρόσφορο πεδίο για να γίνει κόλαση. Η άρνηση του σεξ την πρώτη μέρα μπορεί να καταστρέψει το καλό mood και των υπόλοιπων των διακοπών. Εξηγήστε απλά και ευγενικά πως μετά από ένα τόσο μεγάλο και κουραστικό ταξίδι οι επιδόσεις σας δεν θα είναι εκείνες που θα θέλατε και επιφυλάσσεστε για την επομένη.
5. Δεν έχουμε κάνει ακόμα τίποτα.
Είστε ενθουσιασμένη για όλα όσα έχετε προγραμματίσει αλλά τελικά εκείνος το μόνο που θέλει είναι να χαλαρώνει σε μια ξαπλώστρα και να λιάζεται όλη μέρα ή το αντίστροφο. Ξεκαθαρίσετε ο καθένας τα θέλω του, εξηγήστε ο ένας στον άλλον πως φανταζόσασταν τις πρώτες σας κοινές διακοπές σας και ξαναφτιάξτε το πρόγραμμα ώστε να καλύπτει τις ανάγκες και των δυο -στην ανάγκη δείτε το αρχαιολογικό μουσείο χωρίς εκείνον. Είναι προτιμότερο να κάνετε για λίγες ώρες ο καθένας αυτό που τον ενδιαφέρει από το να περιφέρεστε μουτρωμένοι αγκαζέ.
6. Δεν πρόκειται να ξοδέψω τόσα για κάτι τέτοιο.
Ο ένας δεν έχει διάθεση να μετράει κάθε ευρώ ακόμα και στις διακοπές, αλλά ο άλλος δεν βλέπει το λόγο να ξεφύγει με περιττές σπατάλες. Είναι φυσικό στις διακοπές να θέλει κανείς να παραγγείλει κάποιο ιδιαίτερο κοκτέϊλ, να δοκιμάσει κάτι καινούργιο και να απολαύσει κάποια υπηρεσία που δεν έχει στην διάθεση του υπό φυσιολογικές συνθήκες. Όταν τα επιπλέον έξοδα είναι υπό έλεγχο δεν υπάρχει λόγος να στερήσετε από τον άλλον αυτό που θα τον αναζωογονήσει.
7. Πρώτη φορά με μικρά παιδιά
Νοιώθετε εξουθενωμένη και αυτό δεν αλλάζει όταν ακόμα και στις διακοπές πρέπει να τρέχετε πίσω από τα παιδιά. Όταν δε το έτερο ήμισυ ασχολείται αποκλειστικά με την προσωπική του χαλάρωσή και απολαμβάνει τον ήλιο και την πισίνα σαν να ήρθε μόνος του στο resort, η έκρηξη είναι κοντά. Το πιο πιθανό είναι πως δεν μπήκε στον κόπο να έρθει στη θέση σας. Πριν αρχίσετε να στριγκλίζετε εκδηλώστε τα συναισθήματα σας και αναθέστε του μερικά καθήκοντα. Άλλωστε οι διακοπές προσφέρουν μια καλή ευκαιρία για ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά και στους δυο γονείς.

woman.in.gr

Sports in

LIVE: Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός

LIVE: Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός για τον πρώτο ημιτελικό του EHF European Cup.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024