Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
8 μυθιστορήματα πιο ερωτικά από τις 50 Αποχρώσεις του Γκρι

8 μυθιστορήματα πιο ερωτικά από τις 50 Αποχρώσεις του Γκρι

Για όσους πίστεψαν ότι οι 50 αποχρώσεις του Γκρι ήταν σέξι

Λουκία Λυκίδη

H Ιστορία του Ματιού (1928)
Μια παρέα εφήβων εξερευνά τα περίεργα σεξουαλικά της γούστα. Ένα δύσκολο βιβλίο που περιλαμβάνει περίεργα γούστα στο σεξ αλλά και την λογοτεχνία.

Ο Τροπικός του Καρκίνου Henry Miller (1934)
Πρωτοκυκλοφόρησε στην Γαλλία. Απαγορεύτηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες και τελικά απαλλάχθηκε από τον χαρακτηρισμό του άσεμνου από δικαστήριο στις αρχές της δεκαετίας του ’60. Το κλασικό ερωτικό μυθιστόρημα του Henry Miller είναι ένα σχεδόν αυτοβιογραφικό έργο που διηγείται τους σεξουαλικούς πειραματισμούς του συγγραφέα στο μποέμ Παρίσι όπου ο αφηγητής συναντά πολλές πόρνες αλλά και άλλες ανώνυμες γυναίκες. Ο αρχικός τίτλος του βιβλίου ήταν Crazy Cock, τίτλος που κάνει κάθε άλλη περιγραφή να περιττεύει.

Η ιστορία της Ο Pauline Réage (1954)
Γραμμένο με ψευδώνυμο, το βιβλίο Η ιστορία της Ο και η ηρωίδα του κάνει την Άνα των 50 Αποχρώσεων του Γκρι να φαίνεται σαν ηρωίδα της Disney. Η Ο. μας συστήνει την υποταγή σαν σεξουαλικό φετίχ (τα μαζοχιστικά παιχνίδια στα οποία ενδίδει ποικίλλουν) σχεδόν εξήντα χρονιά πριν την E.L James. To βιβλίο που το 1975 έγινε και ταινία μιλά για την Ο, μια νεαρή Παριζιάνα, επιτυχημένη επαγγελματία φωτογράφο μόδας που για να ικανοποιήσει τις σεξουαλικές επιθυμίες του φίλου της , πηγαίνει τρόφιμος στον απόμερο πύργο Roissy, όπου λειτουργεί ιδιωτική σχολή σαδομαζοχισμού, για να εκπαιδευτεί ως πειθήνια ερωτική παρτενέρ.

Το Δέλτα της Αφροδίτης της Anais Nin (1977)
To βιβλίο εκδόθηκε μετά το θάνατο της συγγραφέα. To μεγαλύτερο μέρος του γράφτηκε την δεκαετία του ’40 και οι ιστορίες του για τις εξωτικές βραζιλιάνες χορεύτριες και τα σκοτεινά μαγαζιά στα οποία καταναλώνονταν όπιο ασκούν ακόμη γοητεία.

Baise-Moi
της Virginie Despentes (1999)
Πριν γίνει ταινία ήταν βιβλίο. Η συγγραφέας του είχε δουλέψει σε δισκάδικο αλλά και σαν κριτικός πορνογραφικών μυθιστορημάτων. Η ταινία έχει χαρακτηριστεί σαν η ερωτική εκδοχή του Θέλμα και Λουίζ αφού μιλά για δυο έφηβες που επιδίδονται σε ένα αχαλίνωτο όργιο σεξ και φόνων.

Η ερωτική ζωή της Catherine M της Catherine Millet (2002)
Είναι η θηλυκή εκδοχή του Τροπικού του Καρκίνου αφού η Millet περιγράφει την περιπετειώδη σεξουαλική ζωή της στο Παρίσι με πολύ γλαφυρές λεπτομέρειες. Ίσως σημειώνει ρεκόρ στον αριθμό των περιγραφών του ανδρικού μορίου.

Lost Girls, Vols. 1-3
των Alan Moore and Melinda Gebbie (2006)
Αν ποτέ φανταστήκατε τους χαρακτήρες των παραμυθιών σε σεξουαλικά όργια αυτό το κόμικ είναι φτιαγμένο για εσάς αφού μιλά για τα σεξουαλικά ξυπνήματα της Αλίκης (στη Χώρα των Θαυμάτων), της Ντόροθι (του Μάγου του Οζ) και της Wendy (από την Χώρα του Ποτέ Ποτέ). Δεν θα αποκαλύψουμε περισσότερα.
House of Holes του Nicholson Baker (2011)
Μια σουρεαλιστική ιστορία στην οποία όλα εκτυλίσσονται στον φανταστικό τόπο του House of Holes όπου όλες οι ερωτικές φαντασιώσεις γίνονται πραγματικότητα. Οι άνθρωποι φτάνουν εκεί μέσα από τρύπες σε γήπεδα του γκολφ και στεγνωτήρια ενώ μόλις βρεθούν σε αυτόν τον φανταστικό τόπο μπορούν να απολαύσουν τα παιχνίδια ενός λούνα παρκ του σεξ. Ποιος είπε ότι τα ερωτικά μυθιστορήματα δεν μπορούν να είναι διασκεδαστικά;

woman.in.gr

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024