Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αυτό είναι το χρώμα που πρέπει να φορέσεις στο πρώτο ραντεβού

Αυτό είναι το χρώμα που πρέπει να φορέσεις στο πρώτο ραντεβού

Μπορεί η συνταγή για την επιτυχία να κρύβεται πίσω από ένα χρώμα; Αυτό πιστεύουν οι ερευνητές.

Είναι αλήθεια πως η αναγνώριση των χρωμάτων συνδέεται με βασικές λειτουργίες του εγκεφάλου –για αυτό τα χρώματα, εκτός του ότι επηρεάζουν σε σημαντικό βαθμό τη διάθεσή μας, έχουν και τη δύναμη να προκαλούν συγκεκριμένες σκέψεις και συναισθήματα: το κόκκινο για παράδειγμα διεγείρει την πείνα, το πορτοκαλί αποπνέει φιλικότητα, το κίτρινο ανησυχία και επιθετικότητα.
Ε λοιπόν οι ερευνητές μόλις βρήκαν και το χρώμα που διεγείρει τα περισσότερα θετικά συναισθήματα, και σαν να δικαιώθηκαν και επίσημα οι Γαλλίδες που επί δεκαετίες ορκίζονταν στο total black (sorry Άννα).
Έρευνα της Βρετανικής εταιρείας χονδρικής Buy T-Shirts Online, ζήτησε από 1000 άτομα να ταιριάξουν όλα τα χρώματα με τα αντίστοιχα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας που πιστεύουν ότι έχει αυτός που τα φοράει.
Το μαύρο ήταν το χρώμα που κυριάρχησε σε σχεδόν κάθε θετικό χαρακτηριστικό, όπως η αυτοπεποίθηση, η εξυπνάδα και η ελκυστικότητα, βάζοντας το έτσι στην κορυφή της λίστας με τα χρώματα που πρέπει να φορέσεις αν θέλεις να πετύχει η συνέντευξη για τη δουλειά, το πρώτο ραντεβού, κοκ.
Το κόκκινο πάντως παρέμεινε πρώτο στις απαντήσεις των αντρών όταν τους ρώτησαν ποιο χρώμα θα έβρισκαν πιο ελκυστικό πάνω στο αντίθετο φύλο – οι γυναίκες επίσης διάλεξαν το κόκκινο ως το χρώμα που θα φορούσαν στο πρώτο ραντεβού για να νιώσουν σέξι. Ωστόσο το ίδιο χρώμα συνδέθηκε από τους περισσότερους και με αρνητικά χαρακτηριστικά, όπως η αλαζονεία και η χαμηλή νοημοσύνη. Μην το φορέσεις στο interview για τη δουλειά με άλλα λόγια.

woman.in.gr

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024