Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
7 φιλοφρονήσεις που στην πραγματικότητα είναι προσβολές

7 φιλοφρονήσεις που στην πραγματικότητα είναι προσβολές

Όταν τα κομπλιμέντα δεν κολακεύουν, αλλά θίγουν πρόσωπα και καταστάσεις.

Κουναλάκη Κέλλυ

Ποιος δεν αγαπά τα κομπλιμέντα, αλλά όπως σε κάθε περίπτωση υπάρχουν μερικές λεπτές γραμμές και οι εξαιρέσεις στον κανόνα. Ένα καλώς ειπωμένο κομπλιμέντο μπορεί να κάνει το εκάστοτε άτομο να νιώσει καλά, υπάρχουν όμως και φιλοφρονήσεις που στην πραγματικότητα είναι καλά καμουφλαρισμένες προσβολές, σαν να λέμε λύκοι που ντύθηκαν πρόβατα. Το δυστύχημα είναι ότι κάποιες φορές τα πρόσωπα που προσβάλλονται δεν το αντιλαμβάνονται καν και συνεχίζουν να θεωρούν πως κάποιος έκανε ένα θετικό σχόλιο για το άτομο τους. Κάποιες φορές ακόμη κι εμείς οι ίδιοι γινόμαστε αγκαθωτοί κάνοντας προσβλητικές φιλοφρονήσεις, θεωρώντας πως αυτό που λέμε είναι τελείως αθώο. Ωστόσο αυτό μεταφράζεται ως μια παθητική επίθεση. Αυτό παρατηρείται κυρίως μεταξύ των γυναικών, χάριν της φύσης μας στο σύνολο της, σωματικά και πνευματικά. Και ενώ πολλά μπορεί να ειπωθούν φαινομενικά ευγενικά –ουσιαστικά προσβλητικά, υπάρχουν εφτά κομπλιμέντα που σπάνε όλα τα κοντέρ της προσβολής:
1.Καλά κρατιέσαι για την ηλικία σου: Μια γυναίκα δεν ασχημαίνει επειδή γερνά, μπορεί να είναι όμορφη και σε αντιστοιχία με την ηλικία της και αυτό είναι αυτονόητο. Προτεινόμενες φιλοφρονήσεις: «Δείχνεις μικρότερη από την ηλικία σου», «Μεγαλώνεις όμορφα».
2.Έχεις πολύ αυτοπεποίθηση για να μη σε νοιάζει πως δείχνεις: Η ομορφιά και το στυλ είναι κάτι υποκειμενικό και η καθεμία από εμάς έχει το δικό της. Το να είσαι πραγματικά ο εαυτός σου είναι όντως ένα τόσο μεγάλο κοινωνικό ρίσκο;
3.Είσαι τόσο όμορφη/έξυπνη/πετυχημένη, γιατί δεν έχεις σύντροφο; Μια συντηρητική προσέγγιση που συνδυάζει ένα κομπλιμέντο με ένα χτύπημα κάτω από την ζώνη. Εκτός του ότι κάνείς δεν χρειάζεται κανέναν για να επικυρώσει τον εαυτό του (είναι το μόνο πράγμα για το οποίο δεν χρειαζόμαστε κάποιον), επιπλέον δεν χρειάζεται να ιντριγκαριστεί κάποιος με τέτοιο τρόπο για να σκαλίσει την μοναξιά του.
4.Είσαι τόσο όμορφη όταν χαμογελάς, πρέπει να το κάνεις πιο συχνά: Προφανέστατα δεν είναι όλες οι στιγμές μας χαρούμενες, όταν αισθανόμαστε χαρούμενοι ξέρουμε να το δείξουμε, δεν θα το καταπιέσουμε ποτέ.
5.Είσαι πραγματικά cool, το τέλειο αγοροκόριτσο: Ειδικά για εμάς που μεγαλώσαμε με αδέρφια αγόρια, αυτό ήταν πάντα μια πραγματικά κλισέ ατάκα. Κι ενώ πραγματικά είναι ωραίο να σε θεωρούν cool, το εν λόγω κομπλιμέντο είναι και πολύ σεξιστικό. Οι άντρες είναι αστείοι, cool, ωραίοι τύποι γενικότερα, σωστά; Πόσο ανήκουστο για μια γυναίκα να έχει αυτά τα χαρακτηριστικά!
6.Δείχνεις τόσο ωραία στο Facebook/Instagram: Δηλαδή από κοντά δείχνω χάλια;
7.Οτιδήποτε τελειώνει σε «για γυναίκα»: «Οδηγείς πραγματικά καλά για γυναίκα», «μπορείς να σηκώσεις πολλά βάρη για γυναίκα», «είσαι τόσο πετυχημένη για γυναίκα». Okay, το ξέρουμε ήδη πως εμείς οι γυναίκες έχουμε κάποιες βασικές διαφορές με τους άντρες, αυτό όμως δεν μας καθιστά λιγότερο ικανές από εκείνους σε κάποια πράγματα που δεν απαιτούν να τεθεί σε λειτουργία κάποιο από τα βασικά διαφορετικά χαρακτηριστικά μας. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να διαχωριζόμαστε από τους άντρες, ειδικά όταν πρόκειται να ακούσουμε μια καλή κουβέντα.

woman.in.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024