Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η Δωροθέα Μερκούρη φωτογραφίζεται με Dior στο Παρίσι

Η Δωροθέα Μερκούρη φωτογραφίζεται με Dior στο Παρίσι

Η διεθνής ελληνοιταλίδα μιλά στο marieclaire.gr με αφορμή μια ατμοσφαιρική φωτογράφηση. Συνέντευξη Λυκίδη Λουκία. Φωτογραφίες: Alexandra Mercuri www.alexandramercuri.net Make Up: Cicci at Calliste Paris

Λυκίδη Λουκία

Είναι μια από τις διεθνείς μας. Η ελληνοιταλίδα Δωροθέα Μερκούρη με την ιδιαίτερη της ομορφιά και το μεσογειακό της ταμπεραμέντο αφού κατέκτησε τον κόσμο της μόδας σε Ιταλία και Αμερική και έκανε ένα επιτυχημένο πέρασμα από τον κινηματογράφο και την τηλεόραση, για χρόνια ισορροπεί αριστοτεχνικά μεταξύ μιας μεγάλης καριέρας αλλά και μιας ήσυχης οικογενειακής ζωής. Φυσικά όμορφη, αφοσιωμένη μητέρα και κρατώντας τον εαυτό της γειωμένο στην σημασία των απλών πραγμάτων, η Δωροθέα Μερκούρη βρέθηκε πρόσφατα στο Παρίσι και μαζί με την αδερφή της Αλεξάνδρα έστησαν μία ριψοκίνδυνη φωτογράφηση μόδας στην καρδιά του Παρισιού. Την εντοπίσαμε στο σπίτι της στην Αθήνα και της ζητήσαμε να μας πει όλες τις λεπτομέρειες της ατμοσφαιρικής αυτής φωτογράφησης με υπέροχα ρούχα Dior αλλά και τα μυστικά του στιλ και της ομορφιά της.
Tι συνέβη σε αυτήν την ιδιαίτερη φωτογράφηση;

H αδερφή μου που μένει μόνιμα στο Παρίσι μου είχε ζητήσει την επόμενη φορά που θα βρισκόμουν εκεί να με φωτογραφίσει στο Pere Lachaise, το νεκροταφείο στο οποίο είναι θαμμένοι από τον Μολιέρο και τον Marcel Proust μέχρι τον Yves Montand και τον Jim Morrison. Δεν είναι επαγγελματίας φωτογράφος, το κάνει σαν χόμπι και όσες φορές με έχει φωτογραφήσει είναι πάντα σε ένα σκοτεινό, βαμπίρ πλαίσιο. Έτσι με βλέπει. Ήταν επεισοδιακά, γιατί το νεκροταφείο είναι μνημείο και δεν επιτρέπονται οι φωτογραφήσεις. Είχαμε νοικιάσει ένα δωμάτιο σε ένα μικρό ξενοδοχείο απέναντι και μπαίναμε κρυφά και με μεγάλο άγχος μην μας δουν και μας σταματήσουν. Τα ρούχα ήταν όλα Dior. Ένας πολύ καλός μου φίλος, ο Leonardo Pucci, που σχεδιάζει τα αξεσουάρ του οίκου μας αγαπάει πολύ και μας έδωσε ό,τι θέλαμε.
Τι βρίσκουμε στην γκαρνταρόμπα σας;
Eίμαι πάρα πολύ τυχερή γιατί πολλοί γνωστοί σχεδιαστές είναι φίλοι μου και μου χαρίζουν ρούχα. Στην ντουλάπα μου υπάρχουν Vassilis Zoulias, Apostolοs Mitropoulos, Prada και Miu Miu γιατί έχω πολύ καλή σχέση μαζί τους και πολύ Dolce Gabbana λόγω της συνεργασίας μας. Όλο τον υπόλοιπο καιρό που τρέχω με τα παιδιά και σε διάφορες δουλειές είμαι συνεχώς με ένα τζιν και μια μπλούζα. Ϊσως μόνο να φορέσω ένα ωραίο παλτό του Βασίλη Ζούλια ή απλά να κρατάω μια ωραία τσάντα Prada.
Ποια είναι η καθημερινή σας ρουτίνα ομορφιάς;
Δεν κάνω κάτι ιδιαίτερο αλλά ενυδατώνω πάρα πολύ καλά το δέρμα μου και δεν τρώω κρέας. Όταν δω ότι το πρόσωπο μου αρχίζει να φαίνεται κουρασμένο, εξασφαλίζω στον εαυτό μου δύο ώρες νυχτερινού ύπνου επιπλέον ή κάνω ένα ωραίο μάθημα yoga ή pilates.


Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που κάνετε όταν έρχεστε στην Ελλάδα;
Πάω στην θάλασσα. Και τον χειμώνα και το καλοκαίρι.


Ποια στιγμή αισθάνεστε όμορφη;
Όταν βγαίνω από την θάλασσα και ξαπλώνω στην παραλία και υπάρχει μόνο το φως, η άμμος και το αλάτι επάνω μου.


Όχι στα editorial μόδας;
Ειλικρινά όταν δουλεύω δεν αισθάνομαι όμορφη. Απλά νιώθω ότι όλα είναι λάθος.


Με τι ασχολείστε αυτόν τον καιρό;
Eίμαι στην Ελλάδα γιατί μαζί με ομάδα συνεργατών και φίλων γράφουμε μια ταινία με πολιτικό περιεχόμενο. Με ενοχλεί το γεγονός πως όταν ταξιδεύω με ρωτούν πράγματα για την κατάσταση στην Ελλάδα που δείχνουν πως ο κόσμος δεν ξέρει την αλήθεια. Νομίζω πως ο καλύτερος τρόπος να πεις την αλήθεια είναι μέσα από το σινεμά και την τέχνη. Βέβαια και μέσα από την αμερόληπτη δημοσιογραφία, από την έλλειψη της οποίας πάσχουμε.


Πώς είναι να μοιράζετε την ζωή σας μεταξύ Ελλάδας, Ιταλία και Νέας Υόρκης;
Είναι το πιο υπέροχο πράγμα. Πάντα αυτό ονειρευόμουν. Έχω τάσεις φυγής. Θέλω να βλέπω καινούργιες εικόνες, να ανταλλάσσω ιδέες με ανθρώπους από διαφορετικές κουλτούρες.


Ποια χώρα αγαπάτε ιδιαίτερα;
Και η Ελλάδα και η Ιταλία είναι μέσα στην καρδιά μου όμως με ενοχλεί έντονα η πολιτική διαφθορά που χαρακτηρίζει τις δύο χώρες και ότι οι άνθρωποι δεν κάνουν κάτι για να έρθει αλλαγή. Αν δεν δω τα πράγματα να αλλάζουν, δεν ξέρω αν θα καταφέρω να μείνω σε καμία από τις δυο για πολύ. Δεν ξέρω αν θα ήθελα να μεγαλώσω εδώ τα παιδιά μου.


Πώς συνδυάζετε τις τόσο συχνές μετακινήσεις με την μητρότητα;
Δεν είναι εύκολο. Χρειάζεται πολύ καλή οργάνωση. Άλλοτε τα παιδιά μένουν με τον πατέρα τους και εγώ ταξιδεύω. Άλλοτε με βοηθάει η μητέρα μου και άλλοτε η άλλη τους γιαγιά. Μετακινούνται όμως και αυτά. Έχουν αλλάξει πολλά σχολεία αλλά είναι πρώτες μαθήτριες.
Πως τα έχει επηρεάσει αυτό;
Έχουν μάθει να μιλάνε καλά πολλές γλώσσες και νομίζω πως αυτό στο μέλλον θα τους ανοίξει πόρτες και προοπτικές. Τόσο στην Ιταλία και την Ελλάδα όσο και στην Αμερική νιώθουν σαν στο σπίτι τους. Και αυτό μου αρέσει γιατί δεν ξέρουμε τι θα γίνει στο μέλλον. Όταν έχεις ζήσει όλη σου την ζωή σε μια χώρα, διστάζεις να φύγεις, φοβάσαι. Ενώ εγώ δεν ένιωσα ποτέ έτσι.


Πως είναι το εικοσιτετράωρο σας αυτόν τον καιρό;
Είμαι η κλασική μαμά που πάει και φέρνει τα παιδιά από το σχολείο, που τα πηγαίνει στα μαθήματα χορού, που τους μαγειρεύει. Τα πρωινά όμως όταν λείπουν δουλεύω ασταμάτητα. Όταν δεν ταξιδεύω και πηγαίνω βόλτες στην Αθήνα, αυτό που απολαμβάνω περισσότερο είναι τα γκράφιτι. Χαίρομαι πραγματικά να βλέπω βαμμένους τοίχους να μιλούν και να εμπνέουν τους περαστικούς. Είναι ο πιο άμεσος τρόπος επικοινωνίας στην εποχή μας.
Ποια είναι για σας μια στιγμή ευτυχίας;
Το να είμαι με τα παιδιά μου. Ή να τρώω με φίλους. Όταν μαγειρεύω είμαι επίσης πολύ ευτυχισμένη ή όταν χορεύω. Και φυσικά όταν δουλεύω και συναντώ τους ανθρώπους που με εμπνέουν.

woman.in.gr

Sports in

Γεμάτη από νωρίς η Θυρα 7 στο «Γ. Καραϊσκάκης» (vid)

Σχεδόν 1 ώρα πριν από την έναρξη του μεγάλου ημιτελικού μεταξύ Ολυμπιακού και Άστον Βίλα, η Θύρα 7 έχει γεμίσει από τους φίλους των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024